Dragana Rajblović

 

Planina Beljanica

Nedelja, 7. Juli, planina sa najprostranijim vrhom sa kog se vidi cela Srbija!

 

 

Beljanica

 

Područje oko planine Beljanice je najveće prostranstvo u Srbiji sa svojih 2500 kvadratnih kilometara potpuno nenaseljene teritorije. Raznovrsnost prirode i ogromnost ovog prostora je gotovo nesaglediva, i potpuno apstraktna za gradskog čoveka.

Najviši vrh planine je 1339m. Kraški sastav je uzrokovao prisustvo mnogobrojnih vrtača, jama, uvala i pećina. Centralna visoravan je uglavnom gola, a padine su pokrivene bukovim i hrastovim šumama koje su povremeno i prašumskog tipa. Najlepši vodopadi i vrela nalaze se na Beljanici. Čuveni ribnjak i restoran sa kalifornijskom pastrmkom, nedaleko od vodopada Lisine je tu da učini užitak još većim u odmoru od šetnje, planinarenja i obilaska svih atrakcija ovoga kraja.

 

Polazak iz Beograda je u nedelju 7. jula u 7h ujutru ispred železničke stanice kod plave lokomotive

Prijave i rezervacije na tel. 062 837 5540

Mail: [email protected]

 

Sa sobom poneti: mali ranac sa nešto hrane (sendviči, grickalice, voće, slatkiši…), najmanje 1,5 litar vode, kremu za sunčanje, naočare, kišnu kabanicu, rezervnu presvlaku (majicu) i rezervnu obuću. Sve ostale stvari koje ponesete možete ostaviti u busu tokom naše šetnje. Obući se prikladno pešačenju tj.obuću (patike ili gojzerice), trenerku ili drugu odeću koja je udobna, kao i toplu sportsku jaknu sa kapuljačom ili poneti kapu.