Koji nameštaj po meri izabrati?

nameštaj po meri

Ovo se ne može svrstati u jednostavne poslove ali se uz stručnjake kao i neke Vaše lične ideje i zahteve može pronaći idealno rešenje i prostor opremiti na najbolji mogući način. Dodatno olakšanje može biti ukoliko se ulazi u potpuno novi prostor i ne mora prepravljati stari nameštaj. U tom slučaju prostor treba maksimalno iskoristiti i prilagoditi svojim potrebama.

Ukoliko Vam je potrebna stručna pomoć ili jednostavno ne želite da kroz ceo postupak prolazite sami najbolje rešenje može biti angažovanje dizajnera ili firme koja se bavi opremanjem kuća i stanova kao i izradom nameštaja po meri. Oni će se svakako potruditi da na najkvalitetniji način uredite svoj životni prostor i da u tom slučaju pružite sebi maksimalan komfor i ugodnost.

Mnoge firme koje su prisutne na našem tržištu izrađuju sve vrste nameštaja po meri. Bitno je da odaberete one koje u ovom poslu imaju višegodišnje iskustvo i gaje kvalitet na što višem nivou. Opremanje bilo kog prostora nameštajem po meri je jedan od najboljih i najadekvatnijih načina kako da uslišite sve svoje želje i potrebe pa ujedno i ostalih ukućana, a zatim svaku prostoriju načinite jedinstvenom i funkcionalnom.

Nameštaj po meri obuhvata izradu kuhinja, plakara, cipelarnika, kreveta, stolova, raznih komoda i polica kao i ostalog komadnog nameštaja.

Najnovija tehnologija nudi za kompletan nameštaj 3d prikaz u kome možete tačno videti izgled svakog komada kao i njegovo uklapanje u dati prostor. Svaka ozbiljna firma svojim vernim i dugogodišnjim klijentima nudi razne pogodnosti u vidu popusta i ispunjavanja svake njihove zamisli i ideja.

Idealna kuhinja za vaš dom:

Svaki moderno uređeni dom krasi kuhinja koja je izrađena po meri. Kada govorimo o prednostima koje krase ovakvu vrstu nameštaja tu se pre svega misli na maksimalno prilagođene komade nameštaja spojene u celinu i apsolutno uklopljene u svaki milimetar datog prostora. Zbog toga je kuhinja svakako najtraženiji komad nameštaja koji možete dobiti po Vašim merama i želji.

U kvalitetu svakog komada nameštaja najveći uticaj ima materijal i njegov kvalitet a zatim i izrada. Isti slučaj je i sa kuhinjama.

One mogu biti od medijapana, univera ili punog drveta.

Medijapan u izradi kuhinja:

Svakako da se radi o najkvalitetnijem materijalu od kojeg možete dobiti kuhinju po meri a pored kvaliteta dodatni plus je atraktivan izgled, dizajn kao i mnogi detalji koji su poput ukrasa. U sklapanju elemenata, njihovom rasporedu kao i detaljima u najfinijoj doradi može se apsolutno istaći Vaša mašta i kreativnost samim tim što su mogućnosti ogromne. Kuhinja po meri zaista može biti unikatna i posebna. Funkcionalnost se smatra kao obaveznom karakteristikom svake kuhinje po meri a ujedno i moguće jednostavno uklapanje u bilo koji enterijer.

Upotreba univera:

Za njegovo dobijanje je obavezno korišćenje sirove iverice. U postupku se meša drveno iverje i poseban lepak, zatim se presuje posebnom tehnikom i pod visokim pritiskom i temperaturom. Sledeći postupak je prelepljivanje univera različitom dekorativnom folijom. Folija se može naći u najraznovrsnijim bojama i nijansama, mogu biti potpuno mat ili najsjajnije. Razlikuju se u stepenu podnošenja vlage i otpornosti na prljavštinu i masnoću pa je i održavanje drugačije. Kada se poredi sa drugim materijalima univer je svakako pristupačniji u finansijskom smislu a koristi se za izradu korpusa, frontova pa i radnih ploča kuhinje. Pored toga njegova primena može se naći i u izradi druge vrste nameštaja kao što su ormari, kreveti i sl.

Puno drvo u izradi kuhinja:

Ovaj materijal nije toliko zastupljen na prvom mestu zbog nešto veće cene u poređenju sa drugim materijalima. I kada se koristi u izradi nameštaja za pravi efekat od velike važnosti je korišćenje vrsta drveta sa visokim kvalitetom. Još jedna činjenica stoji da se za izradu npr. kuhinja od punog drveta ono koristi samo za pojedine delove ne kompletnu kuhinju. Za korpuse se koristi iveral ili furnirana iverica a puno drvo za frontove.