Natalni horoskop i natalna karta

Natalna karta i njene karakteristike

Natalna karta

Natalna karta

Natalna karta predstavlja astrološki dijagram pomoću koga se vrši tumačenje natalnog horoskopa, odnosno horoskopa života. Natalni horoskop upozorava na loše trenutke koji neku osobu očekuju u životu, i ukazuje na povoljne momente za brak, posao, kao i na mogućnosti koje će se pružiti u budućnosti.

Natalna karta i natalni horoskop se izrađuju za svakog čoveka posebno, jer ne postoje dva potpuno ista životna puta. Ona je jedinstvena za svaku individuu.

Natalni horoskop – Kako se izrađuje natalna karta ?

Tačan minut, sat, dan, mesec i godina rođenja su podaci koji su neophodni za izradu natalne karte.

Pored ovog potreban je i podatak o mestu rođenja. Na osnovu tih podataka, kao i na osnovu položaja planeta, Meseca i Sunca u momentu rođenja crta se astrološka karta, dijagram, odnosno natalna karta. Položaj kosmosa u trenutku kada ste rođeni odrediće tok Vašeg života. Natalna karta se sastoji od znakova, aspekata, kuća i planeta.

Natalni horoskop – Šta Vam može reći natalna karta ?

Natalna karta i astrološki zodijakKroz natalnu kartu možemo videti u kom smeru će ići život neke osobe. Obuhvata sva životna polja, od zdravlja, ljubavi, porodice, pa do poslovnog uspeha i finansija.

Iako se ličnost čoveka gradi vremenom, kroz vaspitanje od strane porodice i okoline, neke karakterne osobine su Vam predodređene i ovaj astrološki dijagram ukazuje na njih. Natalna karta opisuje i dobru i lošu stranu ličnosti. Pruža Vam šansu da pobedite poroke kojima ste skloni, kao i mogućnost da promenom načina života izbegnete neke bolesti.Iz natalne karte se može pročitati čak i to da li posedujete talenat za neki sport, umetnost i slično.

Natalni horoskop će Vam reći sve o Vašim potencijalima, a na Vama je u kojoj meri ćete te informacije iskoristiti i na taj način svoj život unaprediti. Da biste bili uspešni morate se i sami potruditi.

Natalna karta je neophodna pri tumačenju svih ostalih vrsta horoskopa kao što su mesečni, godišnji i uporedni horoskop. Ona je jedan od osnova na kojima se bazira astrologija.