Natalni horoskop i natalna karta

Natalna karta i njene karakteristike

Natalna karta

Natalna kartaNatalna karta predstavlja astrološki dijagram pomoću koga se vrši tumačenje natalnog horoskopa, odnosno horoskopa života. Natalni horoskop upozorava na loše trenutke koji neku osobu očekuju u životu, i ukazuje na povoljne momente za brak, posao, kao i na mogućnosti koje će se pružiti u budućnosti.

Natalna karta i natalni horoskop se izrađuju za svakog čoveka posebno, jer ne postoje dva potpuno ista životna puta. Ona je jedinstvena za svaku individuu.

Natalni horoskop – Kako se izrađuje natalna karta ?

Tačan minut, sat, dan, mesec i godina rođenja su podaci koji su neophodni za izradu natalne karte.

Pored ovog potreban je i podatak o mestu rođenja. Na osnovu tih podataka, kao i na osnovu položaja planeta, Meseca i Sunca u momentu rođenja crta se astrološka karta, dijagram, odnosno natalna karta. Položaj kosmosa u trenutku kada ste rođeni odrediće tok Vašeg života. Natalna karta se sastoji od znakova, aspekata, kuća i planeta.

Natalni horoskop – Šta Vam može reći natalna karta ?

Natalna karta i astrološki zodijakKroz natalnu kartu možemo videti u kom smeru će ići život neke osobe. Obuhvata sva životna polja, od zdravlja, ljubavi, porodice, pa do poslovnog uspeha i finansija.

Iako se ličnost čoveka gradi vremenom, kroz vaspitanje od strane porodice i okoline, neke karakterne osobine su Vam predodređene i ovaj astrološki dijagram ukazuje na njih. Natalna karta opisuje i dobru i lošu stranu ličnosti. Pruža Vam šansu da pobedite poroke kojima ste skloni, kao i mogućnost da promenom načina života izbegnete neke bolesti.Iz natalne karte se može pročitati čak i to da li posedujete talenat za neki sport, umetnost i slično.

Natalni horoskop će Vam reći sve o Vašim potencijalima, a na Vama je u kojoj meri ćete te informacije iskoristiti i na taj način svoj život unaprediti. Da biste bili uspešni morate se i sami potruditi.

Natalna karta je neophodna pri tumačenju svih ostalih vrsta horoskopa kao što su mesečni, godišnji i uporedni horoskop. Ona je jedan od osnova na kojima se bazira astrologija.