Tradicionalni konkurs za najkraću kratku priču

Poziv svim ljubiteljima i talentovanim piscima svih generacija da učestvuju u tradicionalnom konkursu za najkraću kratku priču

 

 

XII KONKURS ZA NAJKRAĆU KRATKU PRIČU

.

Tradicionalni XII Konkurs za najkraću kratku priču IK Alma i Beografiti poziv piscima

Izdavačka kućaAlma”, u saradnji saBeografitima”, organizuje XII konkurs za najkraću kratku priču.

Šalju se do tri neobjavljene priče ne duže od 15 redova (900 znakova).

Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja. Priče, odštampane u jednom primerku (pošto priče skeniramo, više nisu potrebna tri primerka), potpisuju se šifrom, a razrešenje šifre dostavlja se u zasebnoj manjoj koverti, gde se navode i osnovni podaci o autoru (datum i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, e-mail adresa…). Žiri će dodeliti I, II i III nagradu.

Priče, potpisane imenom i prezimenom, mogu se poslati i elektronskom poštom, i u tom slučaju ne učestvuju u konkurenciji za nagrade, ali će biti objavljene u zborniku – ukoliko to svojim kvalitetom zavređuju. 

Radovi se šalju na adresu:

Alma
Molerova 62-A
11000 Beograd

ili

[email protected]

Stara imejl adresa ([email protected]) više nije aktivna. Molimo sve koji su priče poslali na staru adresu, da ih pošalju ponovo.

Pošto veliki broj mejlova, iz nepoznatih razloga, ne stiže do nas, svima koji priče pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo. 

Konkurs je otvoren do 15. septembra 2013. godine.

Žiri će proglasiti pobednike 15. oktobra.

Objavljene priče neće se honorisati. 

Sve informacije o konkursu, nagradama, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa.

Đorđe Otašević  („Alma”) iDarko Kocjan („Beografiti”)