Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Društvo

Apsurd (Trud)

 

 

Apsurd (Trud)

Put kojim se redje i teže ide

 

APSURD (TRUD)

 

Apsurd i Trud - put kojim se redje ideSuštinski, trud i požrtvovanje, jeste model koji obećava i put sreće i ispunjenja snova. Ali ko to danas poštuje, ali zaista?!

Ko danas u zemlji dembeliji (Srbiji), ima razumevanja za nečiju improvizaciju, snove i ponos?!

Dostojanstvo je davno arhivirano u prašinu i hrpu „kancelarijskog papira“. Ostalo nam je samo da se valjamo u blatu i mulju, onih koji su od nekada ponosne države Srbije, napravili glib i mesto u kome jedino gnjide evouliraju u vaške, zadovoljavajući se uništavanjem drugih poštenih ljudi, heroja današnjice, koji nesebičnim trudom drže ravnotežu između zla i dobra. Nepismeni ljudi nisu opasni, ali ukoliko im se da šansa i prostor, mogu biti pretnja po jedino blago koje nam je preostalo, a to su mladost i TALENAT.

Međutim, talenat bez podrške je isto što i vojska bez komandanta!

Sam dar, nije ništa ako takve darovite ljude smatramo čudacima, a tzv. „uspešne“ (lopove), glorifikujemo u pametne i sposobne. U takvoj konstelaciji snaga, đavo dolazi po svoje. Uništava nam tradiciju i kulturu, a od nas pravi obične varvare i neandertalce. Lagano se vraćamo u srednji vek. Tama nas okružuje i preti našoj budućnosti. U veku gde su ljudska prava istaknuta u prvi plan, dobijamo kontra – efekat, gde nam je dozvoljena sloboda govora uz „vetar“, a pravo na snove i želje uskraćeno. Košmar koji sanjamo godinama, sa jalovom nadom, da ćemo iz njega izaći i probuditi se u svetu, u kome je trud, marljivost, poštenje IZNAD SVEGA, kao i jedino PRAVO merilo uspeha…

Put kojim lutamo sve je duži, kraja mu nema, samo je pitanje hoćemo li stati i na njemu odmarati večno ili nastaviti pešačiti hrabro i odvažno, do krajnje destinacije pod nazivom SREĆA!

 

Dušan Tufegdžić

 

1 komentar

  • Poštovani,
    Vidim da ste se odali komentatorskom zanatu, te pošto se poznajemo, onako površno voleo bih da prokomentarišem ukratko Vaš tekst. Ne bih hteo da budem cenzor, ili kako kažu kritičar. Kritikovati znači, po nekom mom viđenju, iznositi stavove o određenoj pojavi ili delu, ili pak osobi, u 90% u smislu negodovanja. To danas uglavnom rade, pozitivne kritike su retke. Ali evo Vama gospodine jedne pozitivne kritike, sjajno ste uklopili rečenice. Ali zar je potrebno pričati o već viđenoj stvari, konstantno ponavljati loše aspekte realnosti? Ne. Gospodine da bi ste uspeli na bilo kojoj tački ovoga sveta, morate okrenuti stav iz negativnog u pozitivno. Moj čas filozofije sa popustom košta 25e, daću Vam popust, te cena za Vas iznosi koliko staje i jedno voćno pivo u limenci 0.5l. Jači alkohol ne podnosim:)
    Srdačan pozdrav,
    Stevan B.

Ostavite komentar