VEST: LEPA REČ I GVOZDENA VRATA OTVARA

Reč dve o akciji Darujmo reč i kakva je snaga koju pokreće lepa reč i plemenito delo

 

 

LEPA REČ I GVOZDENA VRATA OTVARA Ana Berbakov Anee

Čak i u srećnim vremenima, problema ima dovoljno za svakoga. Najveći problem današnjice odnosi se na finansije. Ekonomska kriza, koja je zahvatila ceo svet, donela je više problema nego što su naši dedovi doživeli tokom celog svog života. Čak su i domaćice posustale. Stisnuvši svoje novčanike smanjila se i potrošačka korpa, a nekima se, zbog utroška električne energije, ne pale ni usisivači. Mnogi tvrde da ga ni nemaju, pa im zato knjige skupljaju prašinu – a dok knjige skupljaju prašinu, TV polako postaje slepilo za boje. S obzirom da živimo u eri rijaliti šou programa, brze hrane, dnevnih vesti i socijalnih mreža, knjige koje su nekada, mada ne tako davno, bile skoro pa jedini izvor zabave i obrazovanja, danas skupljaju prašinu. Šta dalje biva – svi to znamo !!!

Knjige ili dalje igraju ulogu sakupljača prašine ili budu bačene. Ako ste do sada mislili da je ovo pravi potez, mislite li i dalje?

Da bismo došli do svetlosti iz mraka beznađa, kakav je zahvatio i knjigu, nevladino, neprofitno i vrlo društveno udruženje dobre volje DARUJMO REČ dugi niz godina, na čelu sa umetnicom ZORICOM SENTIĆ iz Francuske, organizuje dobrotvorne akcije. Pod parolom DA SVAKO SELO U SRBIJI DOBIJE SVOJU BIBLIOTEKU, članovi organizacije vredno rade na usmeravanju (doniranju) knjiga na pravo mesto, tj. tamo gde je mesto knjizi.

Ova pozitivna akcija fukcioniše dobrom voljom članova, bez ikakvih finansijskih sredstava. Stoga, ako ste u mogućnosti da pošaljete paketić knjiga, jednoj školi ili na više, bilo bi to od velike pomoći, a bilo bi i korisno zbog usisavanja kuće ili zamene sakupljača prašine.

Da ne bi previše pričali a malo radili, pokažimo primerom da reč ZAJEDNO još uvek nešto znači u Srbiji:

da verujemo u nemoguće,

da znamo kuda idu dobre reči i pozitivne misli,

da znamo da Srbija može bolje

da je svakim danom sve bolja i bolja.

Za više informacija možete se obratiti administratorima sajta   www.darujmorec.com

– Hvala – reče knjiga i otvori prvu stranicu.

 

 

Ana Berbakov Anee

Novelist/Artist

Website: www.wix.com/anaberbakov/anee

Blog: www.anaberbakov.wordpress.com

YT chanel: www.youtube.com/user/anaberbakov