Softver za upravljanje projektima Primavera

Primavera i poslovni uspeh kroz uspeh vašeg upravljanja projektima

 

oracle primavera program za upravljanje projektima

Džoel Kopelman i Ričard Haris osnovali su Primaveru u maju 1983. posle više od 13 godina rada u oblasti planiranja, projektovanja, vođenja i kontrole kapitalnih projekata u domenu transporta. Shvatili su da će personalni računari (tada još novost) biti odlična platforma za softver za upravljanje projektima, u prvo vreme dostupan samo za “mainframe” i “mini” računare. Krenuli su sa razvojem softvera za upravljanje projektima.

Za 28 godina svog postojanja, Primavera je bila deo glavnih poslovnih i tehnoloških revolucija, koje su uticale i na razvoj same kompanije. Prva je bila kompjuterska revolucija koja je razvila računare od jednokorisničkog PC-a sa tekst baziranim operativnim sistemima, preko mreža sa grafičkim interfejsom koje su povezivale sve računare u jednoj kompaniji, do globalne, interaktivne, Web-bazirane platforme Interneta.

Očekivanja od softverskih alata za upravljanje projektima i njihova upotreba su takođe ubrzano rasli. Upravljanje projektima je postalo ključna veština i za pojedince i za organizacije koje su želele da unaprede svoje pozicije na tržištu. Primaverin softver im je upravo to pružao, mogućnost komfornog i sigurnog upravljanja. Od pojave Primavere, broj članova američkog Project Management Instituta (PMI), svetski referentne institucije u oblasti upravljanja projektima, porastao je više od deset puta – sa 4.500 u 1983. godini na 66.000 u 2000.

Ubrzane promene u skoro svakoj grani industrije rezultirale su skraćenjem životnog ciklusa proizvoda, podizanjem očekivanja kupaca i potrebom da se odgovori brzinom Interneta, trenutno. Ujedno, kompanije su svuda, nevezano za industrijsku granu, počele da vode svoje celokupno poslovanje preko projekata. One su se okrenule kombinaciji veštine upravljanja projektima i tehnoloških inovacija da bi razvijale nove proizvode i usluge na kojima zasnivaju svoju budućnost. Tu im je Primaverin softver bio glavna podrška, jer je pružao tu mogućnost da upravljanje firmom prenesete na Internet, što je posebno bilo bitno svetskim kompanijama koje rade širom sveta. Uz to, kvalitet softvera je takav da ne ostavlja dilemu pri izboru.

Danas, Primavera ima više od 430 zaposlenih na sedam lokacija širom sveta i prodajnu mrežu ovlašćenih predstavnika u 85 zemalja. Ona svojim klijentima nudi najbolja softverska rešenja za upravljanje projektima, prilagođena bilo kojoj vrsti poslovanja koje se vodi uz pomoć projekata. Procenjuje se da je trenutna vrednost projekata koji se širom sveta planiraju i vode uz pomoć Primaverinih softvera više od 4 hiljade milijardi dolara.

Vizija Primavere uvek je bila: pomoći kompanijama da postignu poslovni uspeh kroz uspeh svakog pojedinačnog projekta. To se postiže kroz proverena softverska rešenja koja pomažu kompanijama u različitim granama industrije, svaka sa svojim zahtevima u oblasti upravljanja projektima.

Odlomak iz knjige: Upravljanje prodajom

. . .