.

Koji je najbolji šampon za njegu obojane kose?

Savjeti kakav šampon trebate kupovati za njegovane obojane kose.

.

Koji je najbolji šampon za njegu obojane kose?

Njega kože i kose je oduvijek bio važan dio naše svakodnevice. Ne samo da izgledaju lijepo ako su njegovane, naša koža i kosa su također pokazatelj dobrog zdravlja i forme. No, zbog današnjeg tempa života i previše obaveza, ljudi više nemaju vremena za njegu, te često i zaborave na nju. Najviše problema zadaju razni šamponi za kosu, koji su dobri ako imate prirodnu boju, no ne funkcioniraju na obojanoj kosi. Nakon njihovih tretmana boja je blijeda, kosa je kao slama i puca, a to nije pokazatelj dobrog zdravlja. Upravo zato postoje šamponi za obojanu kosu, koji njeguju boju i čine kosu mekom.

Postoje šamponi koji to omogućavaju, koji i štite kosu i njeguju je čineći je mekom na dodir. Kako pronaći takav šampon, što gledati kod šampona pri kupnji i na koje kriterije više obraćati pažnju?

Crvena boja kose je jedna od najpoželjnijih boja, te je za nju izuzetno važna jačina same boje. Vatreno crvena je boja koju svi žele, no ona brzo izblijedi. Kako napraviti da vaša crvena boja kose i dalje bude kao i prvog dana bojanja?

Najbolji šamponi za obojanu kosu imaju kriterije koje trebaju zadovoljiti, a ti kriteriji su :

  • Crvena boja lako izblijedi te se zato ne smiju koristiti jaki šamponi koji vam mogu izblijediti boju još brže nego obični šamponi.
  • Šamponi koji čuvaju vašu boju kose znaju vašu kosu učiniti grubom na dodir, te trebate paziti da uzimate šampone na kojima je naznačeno za mekoću i sjaj kose, te da ima napisano da štiti boju dulje vrijeme.
  • Dobri šamponi imaju u sebi regenerator za njegu kose, te ju i njeguju i štite istovremeno. Ako šampon nema regenerator u sebi, kupite regenerator posebno, no pazite da kupite onaj koji je namijenjen vašoj boji kose. Regenerator vraća vašoj kosi sjaj i mekoću te ističe boju vaše kose.
  • Za mekoću i podatnost kose, pogotovo ako je suha i lomljiva koristite šampone koji u sebi imaju ulje jojobe ili kokosovo ulje. Osim odličnog mirisa, vaša kosa će biti i meka na dodir.
  • Što više prirodnih sastojaka to će vaša kosa biti zdravija ali i zahvalnija. Razne kemikalije mogu trenutno poboljšati izgled vaše kose no dugoročno gledano, nije jako zdravo ni za samu kosu ali ni za vas.
  • Hidratacija kose je jako važna, pogotovo ako je obojena, jer sam tretman bojanja kose isušuje kosu, što onda na kraju dovodi do slabljenja korijena i pucanja kose.

Izvor: Best colored hair shampoos