Poziv na Vegetarijanski piknik u Sloveniji

Tradicionalni vegetarijanski piknik No Border Jam u Mariboru uz muziku i druženje sa hranom

 

Vegetarijanski piknik No Boreder Jam - muzički festival vegetarijanske hrane Maribor Slovenija

Spoštovani predstavniki medijev in piknikarji, zagovorniki zdravega načina življenja, vegetarijanci, vegani, gurmani, mlade družine, razstavljalci in prodajalci izdelkov, ki so alternativa izdelkom živalskega izvora, zdravilci in drugi!

Subkulturni azil Maribor v sodelovanju z Društvom za osvoboditev živali in njihove pravice organizira
VELIKI VEGETARIJANSKI PIKNIK IN NO BORDER JAM
v Limbuškem zalivu v nedeljo, 25. avgusta 2013.
Limbuško nabrežje, kjer je bil 1. oktobra 2005 prvi veliki vegetarijanski piknik v Mariboru, bo letos konec poletja doživel nadgradnjo.  Takrat ga je organiziralo Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice. Letos se je organizatorska združba razširila in bo piknik glasbeno popestril še festival No Border Jam.
Osnovna ideja prireditve je sejemska prireditev, ki bo obiskovalcem predstavljala in ponujala drugačen način življenja, intenzivno povezan z naravo. Sejem je namenjen promociji zdravega načina življenja s ponujanjem kvalitetnih naravnih prehrambenih izdelkov, ki ne vključujejo mesa. Prireditev je namenjena tako vegetarijancem in veganom, ki so se za tak način življenja odločili zaradi zdravstvenih, ekoloških, verskih, etičnih ali duhovnih razlogov, kot tudi vsem ljudem, ki bodo lahko okušali izvrstno vegetarijansko hrano.
Oglejte si video izjavo Stanka Valpatiča, predsednika Društva za osvoboditev živali, v kateri opisuje pomen prireditve in izpostavi njegove vidike:
Sejemske aktivnosti in predstavitev razstavljalcev in ponudnikov na stojnicah bo spremljal sproščen in inovativen ustvarjalni program (delavnice, igre na prostem) za otroke in mladostnike pod okriljem Mariborskega ustvarjalnega sejma ter kulturno-glasbeni program v sklopu tradicionalnega glasbenega festivala No Border Jam. Slednji bo prireditvi s svojo tradicionalno naredi-sam filozofijo in samorastniškostjo alternativne kulture dodal neizbrisen pečat pomembnih življenjskih vrednot, ki se morata prenašati na mlajše generacije.
V priponki prilagamo podrobnejši opis prireditve in prijavnico za razstavljalce.
Kontakt za več informacij:
Subkulturni azil Maribor
telefon: 0590 255 77