4. Beogradski Festival Cveća u parku Manjež od 20-22.09.2013

Prodajna izložba cveća i opreme za bašte i vrtove po četvrti put u parku Manjež. Manifestacija lepog Beogradski festival cveća

 

Život u gradskoj oazi – Beogradski festival cveća

20-22. septembra 2013 od 10-19h, park Manjež

(Park Manjež je ispod Slavije i JDP, kod SKC-a i NBS, prekoputa Ministarstva u Nemanjinoj)

.

4. Beogradski Festival Cveća u parku Manjež od 20-22.09.2013

Četvrti Beogradski festival cveća nudi da zajedno podelimo živopisne kreacije i ideje koje život znače od 20-22. septembra u parku Manjež u Beogradu. Kao i do sada, Festival je posvećen urbanoj ekologiji i novim perspektivama razvoja grada kao humanijeg mesta za život.

Tokom tri festivalska dana, okupiće se veliki broj učesnikа i izlаgаčа koji inspirаciju nаlаze u prirodi, аfirmišu je kroz svoje stvаrаlаštvo i bаve se njenom zаštitom. Učesnici BFC-а su profesionаlci iz rаzličitih oblаsti kulture i umetnosti, аrhitekture i pejzаžne аrhitekture, ekologije i zаštite životne sredine, obrаzovаnjа i privrede.

Kao i do sada, Festival će ponuditi raznovrstan program – postavke izložbi, muzičke nastupe, dečje radionice, stručna predavanja, prostore za opuštanje i mnoga iznenađenja.

Kako da javni gradski prostori postanu dostupni deci i podrže njihov zdrav i kreativni razvoj, biće jedna od centralnih tema ovogodišnjeg festivala. Koncept “Grad po meri deteta” diskutovaće i razvijati stručnjaci i profesionalci iz zemlje i inostranstva kroz debate i radionice 19 i 20. septembra u Kulturnom centru “Grad”.

Od 20 do 22. septembra, Park Manjež će ponovo biti pretvoren u festivalske zone – Vrt VRTova, VRTić, IzVRTanje, OsVRT, VRToglavica, VRTeška, VRTlog, među kojima je po prvi put reciklažna stanica – DepoVRT.

Beogradski festival cveća mapa izlagača park Manjež

Festival je podržan od strane Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Gradskog Zelenila, Srbija šuma, opštine Savski venac Turističke organizacije Beograda i ostalih javnih institucija, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja festivala.