.

I dalje je najbrži automobil na svijetu Bugatti Veyron Super Sport

Najbrži automobil na svijetu koji dostiže brzinu od 431 km/h

 

Najbrži automobil na svijetu modern-bugatti-veyron-super-sport

Super auti su automobili koji su brži, bolji i ljepši od ostalih automobila. Stvoreni su s pažnjom i strašću kao rijetko koji drugi auto. Upravo zato su izuzetno skupi  i postoji samo mali broj super auta na svijetu. No, čak između ovih spektakularnih automobila postoji želja da se vidi koji je najbolji, najbrži i najljepši na svijetu. Najzanimljivija titula za te aute je titula za najbrži automobil na svijetu. Najveća brzina na svijetu se testira u raznim uvijetima, da se dokaže da je automobil pri toj silnoj brzini sposoban voziti, i savladati sve prepreke koje mu testiranje nametne.

Danas s ponosom tu titulu najbrži auto na svijetu nosi Bugatti Veyron Super Sport sa službeno najvećom brzinom na svijetu. Bugatti Veyron Super Sport je najbrži auto na svijetu prema Guinessovoj knjizi rekorda, a ta brzina iznosi 431 km/h. Najbrži automobil na svijetu nastao je u Francuskoj te je njegovo ime legendarno kao i njegova rekordna izvedba. Ime Bugatti Veryon nastalo je kombinacijom dvije legende iz automobilskog svijeta. Ettore Bugatti je tvorac automobila koji su bili rezervirani samo za više slojeve, te je tako svoje ime zapisao u povijesti kao vlasnik jednih od najljepših i najcijenjenijih automobila. Svaki njegov automobil je bio napravljen s izrazitom pažnjom.Drugi dio imena pripada Pierrre Veyronu, izuzetnom profesionalnom vozaču koji je osvojio 24satnu utrku Le Mans 1939 godine i tako upisao svoje ime u dvoranu slavnih jednom zauvijek. No ime nije jedino moćno kod ovog automobila. Njegova brzina potječe od  1200 konjskih snaga, a cijena mu je vrtoglavih 2,4 milijuna dolara.

Mnogi su probali srušiti njegov rekord, no nisu uspjeli. Hoće li Bugatti Veyron Super Sport ostati najbrži automobil na svijetu ili će njegovo mjesto zauzeti neki novi automobil, i kada će se to dogoditi, ne znamo, no željno isčekujemo svaku utrku i testiranje za najbrži automobil na svijetu.

Izvor: the fastest car in the world