.

U siječnju bi trebao biti predstavljen novi Ford Mustang

Hoće li novi Ford Mustang i dalje ostati američki „mišićavi“ automobil i auto ikona?

.

Novi Ford Mustang američka ikona auto

Dolazi novi Ford Mustang – legendarna auto ikona Amerike. Američki automobili se vraćaju u modu, sve snažniji i atraktivniji. Iako je Ford mustang imao svoj izgled po kojem se razlikovao od ostalih automobila, koji mu je postao zaštitni znak, stručnjaci u Fordu su ga definitivno zamijenili. Uveden je novi dizajn koji se temelji na Evo konceptu iz 2011 godine. Novi Ford Mustang 2013 mnogi smatraju jednom od najvećih i najpametnijih inovacija sa strane Forda. Ovaj automobil je napravljen za duge i besprijekorne vožnje gdje god vam srce želi, no ni na utrkama neće zaostajati svojom brzinom.

Mnogi ga znaju uspoređivati, pa i hvaliti da je i iznad tvorničkih velikana kao što su BMW i Merceders-Benz AMG. Izuzetno brz ali i izuzetno siguran auto. Uz ovaj automobil je uključeno ABS, zračni jastuci za prednja sjedala, te razne kontrole stabilnosti, puta i sigurnosti. Jedna inovacija iz Forda je Mykey sistem kojim se omogućava vozaču da ograniči koliko će mu najviša brzina iznositi, kao i glasnoća radija, muzike tijekom vožnje.

Koliko je novi Ford Mustang siguran govori i testiranje američke vlade u slučaju prometne nesreće. Ford Mustang 2013 je od maksimalno 5 zvjezdica dobio gotovo savršen rezultat, s ispunjene 4 zvjezdice. Automobil je testiran za frontalni i bočni udar te su oba testiranja ocijenjena s 4 zvjezdice. Američki institut za cestovnu sigurnost dao je Ford Mustangu najbolji rezultat za frontalni udar, dok je bočni udar također zadovoljio uvjete.

Za automobil od 450 konjskih snaga je važno da je siguran za vozača kao i suvozača te su ova testiranja esencijalni dio ocjenjivanja automobila. Uz odličan dizajn i sportski interijer ovaj automobil će sigurno pružiti zadovoljstvo tijekom vožnje svakoga tko sjedne za njegov volan.

Izvor: the fastest tuned car in the world