3. Kongres prirodne medicine u Zagrebu – Hrvatska

Program predavanja, predavači, satnica i dešavanja na kongresu prirodne medicine

 

Poštovani,

Kongres prirodne medicine Zagreb Hrvatska Udruga prirodna medicina

U subotu 26.10. Udruga prirodna medicina organizira već 3. kongres prirodne medicine u Zagrebu. www.prirodna-medicina.hr

Pozvani su svi radoznali i zainteresirani laici i terapeuti. I ove godine smo orijentirani na tzv. viralni marketing, tj. oslanjamo se na preporuke i obavijesti putem mailova. Preporučite ovaj kongres prirodne medicine dalje.

Organizator kongresa prirodne medicine: Udruga ‘PRIRODNA MEDICINA’, Švarcova 18, Zagreb, OIB 38428923503

Lokacija HOTEL DUBROVNIK, Gajeva 1, Zagreb, Hrvatska

Ulaznice 120 kn ili 170 kn (članstvo u udruzi i DVD kongresa)

Uplata na žiro-račun udruge ‘Prirodna medicina’:

2484008-1105784555 (RBA)

IBAN: HR26 2484 0081 1057 8455 5

• svrha uplate: ime i prezime, 3. kongres prirodne medicine

• poziv na broj: HR00 OIB

Prijave: [email protected]

3. KONGRES PRIRODNE MEDICINE

26.10.2013. (subota) od 10 do 19 h, HOTEL DUBROVNIK, Gajeva 1, Zagreb

10.00 – 10.15  Uvod u Kongres Prirodne Medicine – predsjednik udruge Darko Vujnović

10.15 – 11.00  dr. sc. Stjepan Pepeljnjak, redoviti član Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, umirovljeni predstojnik Zavoda za mikrobiologiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu .

Mikotoksini mogu biti uzročnici više vrsta kroničnih i tumorskih bolesti, a nastali su kao nusprodukt patogenih gljivičnih organizama u (pokvarenim) namirnicama. Profesor Pepeljnjak će predstaviti istraživanja „iz prve ruke“ o mogućim najčešćim izvorima infekcija toksinogenih gljivica, a pojasnit će postupke i spojeve za njihovo prevladavanje.

11.10 – 12.00 Miroslav Kiš, diplomirani dizajner permakulture, s međunarodnom licencom, organizira i predaje na 72-satnim tečajevima permakulture i permakulturnog dizajniranja obitavališta, kuća i okućnica, zemljišta za ostale namjene.

Organski vrtlar, dizajner, provodi u djelo permakulturna načela o kojima predaje. Praktično se bavi permakulturom od 1999. godine. Permakultura je svjesno oblikovanje (dizajn) i održavanje poljoprivredno produktivnih ekosustava koje odlikuje bioraznolikost, stabilnost i žilavost prirodnih ekosustava. Primjeri vrtova u gradskim uvjetima. Dostupnost zdravih i GMO free namirnica u vlastitom vrtu, na balkonu, terasi

12.10- 13.00 dr. med. Lidija Gajski, liječnica interne medicine koja više godina izučava djelovanje lijekova i preispituje današnji medicinski sustav

„Cijepljenje – spas od zaraznih bolesti ili nepotreban rizik“, ima li cijepljenje znanstvene podloge, kakva su višegodišnja iskustva primjene vakcina, te koje se nuspojave mogu očekivati.

13.00 – 14.15 Pauza za ručak

14.15 – 15.45 dr. med. Alexandra Koller, flebolog, Fuerstenfeld, Austrija, certificirana terapeutkinja kelatima, članica DACT (Njemačke liječničke udruge za metalnu toksikologiju)

Dr. Koller predstavit će terapije infuzijama (vitamini, minerali, kelati i dr). Područje terapiranja su arterijski i venski plak i simptomatika koja proistječe iz ove pojave; ateroskleroza, angina pectoris, proširene vene, tegobe dijabetičara. Odstranjivanje teških metala iz organizma, dokazana veza između mnogih simptoma i dijagnoza koje su izravno povezane s toksikacijom teškim metalima; razni neurološki i imunološki problemi, tumorske bolesti, kronične upale (npr. reumatski artritis i drugo), antiaging tretmani i terapije – www.gefaestherapie-dr-koller.at (osiguran je stručni prijevod na hrvatski).

16.00 – 16.50 dr. med. Zvonimir Zore, kirurg na Institutu za tumore u Zagrebu, doktorsku disertaciju obranio 2008. godine na temu: „Dijagnostička metoda termografija“

Rano otkrivanje malignih promjena dojke i kože: termovizijsko otkrivanje promjena zasnovano je na razlici temperaturne distribucije između obje dojke i limfnih čvorova ispod pazuha, tj. areala kože i okoline. Termovizijska fotografija odražava metaboličku aktivnost i vaskularnu cirkulaciju odgovarajućih područja. Termografija je brza, jeftina, neagresivna dijagnostička metoda koja može biti dobra orijentacijska i pomoćna metoda te smjernica za daljnje, skuplje i agresivnije dijagnostičke postupke.

Usporedba s klasičnim dijagnostičkim postupcima, prednosti i ograničenja istih – www.poliklinikaorlando.hr.

17.00 – 18.00 Krešimir Mišak, autor knjiga, novinar i voditelj popularne emisije „Na rubu znanosti“ Krešimir Mišak ponudit će informirani pogled promatrača sa strane, koji se u preko deset godina bavljenja graničnim područjima ljudskog znanja susreo s čitavim nizom koncepata i razmišljanja o principima čovjekovog zdravlja, prirode bolesti, o pitanju pravih uzroka i ulozi podsvjesnih programa pri nastanku bolesti. U mnogim slučajevima pitanje bolesti i ozdravljenja otkriva u kojoj smo mjeri uvjetovani na određenu sliku stvarnosti koja se mnogim ljudima čini kao jedina moguća i na taj način djeluje sputavajuće.

18.10 – 19.00 Ines Buhač, mr. pharm., profesionalno se 30 godina bavi izvornim ljekarništvom, u praksi primjenjuje fito i aromaterapiju, te homeopatiju. Autorica je stručnih knjiga o vitaminima i mineralima, redoviti je predavač na tečajevima za obaveznu edukaciju farmaceuta. Petnaestak je godina vodila prvu Biljnu ljekarnu u Hrvatskoj, pionirski poduhvat s ponudom biljnih preparata, vitamina, minerala i dodataka prehrani.

Na temelju svoje dugogodišnje prakse predstavit će samo djelić svojeg znanja, prokomentirati djelotvornost biljnih i farmaceutskih preparata – www.buhac-ars-pharmae.hr