Aspirin i kako aspirinom sprečiti srčani udar

Kako deluje aspirin na srce i srčani udar u kriznim stanjima kada osetite bol u grudima

 

Aspirin i kako sprečiti aspirinom srčani udar i posledice

Poznato je da se aspirin koristi kao preventivno sredstvo kod srčanih bolesnika. Aspirin razredjuje krv i tako pomaže pacijentima koji imaju problem sa suženjem krvnih sudova. Suženje krvnih sudova usled stresa ili degenerativna promena arterioskleroza su najčešći uzrok za srčani udar, kada srce staje zbog nedostatka krvi i kiseonika. U srećnim okolnostima kada se srčani udar preživi ipak ostaju posledice, jer srčani mišić slabi, odumire deo srca u kome nije bilo krvi – to se zove srčani ožiljak.

Zato se kao preventiva pije aspirin koji ima u sebi materije koje razredjuju krv i daju joj veću viskoznost da lakše prolazi kroz zapušene kapilare. Nus pojava koju aspirin ima je njegova kiselost koja može da ošteti želudac i creva i stvori unutrašnje krvarenje. Zato aspirin ne treba da piju osobe koje imaju gastritis i čir na želudcu, kao i hemofiličari. Ipak, apsirin sprečava srčani udar i posledice srčanog udara, mada je i pravilnom ishranom i životom to moguće postići.

Stiglo je pismo koje objašnjava šta raditi kada i ako krene bol u grudima i kako se koristi aspirin za bol u grudima. Mada, osobe koje imaju srčane tegobe i rizična su grupa za srčani udar uglavnom kod kuće imaju nitroglicerin koji takodje deluje kao prevencija za srčani udar.

Bolovi u grudima? Najava za srčani udar. 

Nemojte ni slučajno leći!

Ovo su vrlo ozbiljne informacije koje vam mogu spasiti zivot! Svaki član vaše porodice trebao bi ovo pročitati, kako bi znao šta uraditi. Na žalost, pre ili kasnije ovo će zatrebati nekome vama bliskom. Budite spremni!

ASPIRIN

Nismo znali da ne bi trebali leći dok čekate hitnu pomoć!

Srčani udar je ozbiljna stvar!

Podsetnik za sve: kupiti tablu aspirina, držati jednu u vašem automobilu, notesu, novčaniku, noćnom ormariću i sl. VAŽNO, PROČITATI ……

Nešto što možemo uraditi da pomognemo sebi i svojim bližnjima – dobro je znati.

Bayer je razvio Aspirin u kristalnom obliku, koji deluje mnogo brže od tablete, a uzima se tako što se rastopi ispod jezika.

O srčanom udaru: Postoje i drugi simptomi srčanog udara osim bola u levoj ruci. Simptom može biti i intenzivan bol na bradi, kao i mučnina i puno znojenja, ali ovi se simptomi pojavljuju ređe.

Napomena: ne može se uvek osetiti intenzivan bol u grudima tokom srčanog udara. Većina ljudi (oko 60%) koji su imali srčani udar, su u tom trenutku spavali i nisu se mogli probuditi. Medutim, ako se pojavi oštar bol u grudima može vas probuditi i iz dubokog sna.

Ako se to dogodi:

– Odmah rastopiti 2 aspirina u ustima i progutati ih sa malo vode.

Nakon toga:  NAZOVITE 194 (novi broj hitne pomoci)

– Recite operateru: „Imam Srčani udar!“

– Recite da ste uzeli 2 aspirina ..

– Ostavite Telefon komšije ili člana porodice koji živi u neposrednoj blizini je …….

– Otključajte vrata stana …

– Sedite na stolicu ili kauč u blizini ulaznih vrata i čekajte dolazak hitne pomoći ….

NI SLUČAJNO NEMOJTE LEĆI !!!

Kardiolog je izjavio, da ako svaka osoba, pošto je dobila ovu e-mail poruku je pošalje na još na 10 e-mail adresa ili je šeruje preko Facebook-a, verovatno može spasiti bar jedan život !

I na kraju:  ŽELIM, DA TI OVAJ SAVET NIKADA NE ZATREBA !!!

p.s. Srčani udar kakav god da je – „OD SRCA JE“ !!!