Fenomenalna BBC HD dokumentarna serija Planeta Zemlja

Kako izgleda planeta Zemlja iz vazduha snimljena HD kamerom prikazuje ova sjajna dokumentarna serija BBC-a

 

Fenomenalna BBC dokumentarna serija Planeta Zemlja

Engleski TV Kanal BBC je u okviru svoje Prirodnjačke sekcije napravio fantastičnu seriju snimaka i emisija pod nazivom Planeta ZemljaPlanet Earth koja opisuje svet u kome živimo i njegove prirodne lepote i različite predele. Snimano u HD visokoj rezoluciji sa korišćenjem aviona i helikoptera ova dokumentarna serija pruža izvanredne snimke prirode i najpoznatijih lokacija na planeti Zemlji.

Serija Planeta Zemlje je nastajala skoro 5 godina i to je najskuplja TV produkcija i dokumentarni serijal u istoriji BBC televizije.

Serija Planeta Zemlja je radjena u koprodukciji sa Discoveri Channel-om i NHK u saradnji sa CBC. Kreatori serije su je opisali kao „definitivan pogled na raznolikost naše planete“.

Planeta Zemlja je prvi put emitovan u Velikoj Britaniji na BBC One u martu 2006-e , a godinu dana kasnije premijerno je emitovana u SAD na Discoveri kanalu. Do juna 2007 serija Planeta Zemlja je prikazanoa u 130 zemalja širom sveta. U originalnoj BBC verziji serije voditelj i spiker je bio čuveni Dejvid Atenborou. Za Discoveri kanal voditelj serije Planeta Zemlja i spiker je bila poznata glumica Sigurni Viver.

Serija Planeta Zemlja se sastoji od jedanaest epizoda, od kojih svaku epizodu karakteriše globalni pregled sasvim drugačiji geografije i staništa na Zemlji. Na kraju svake epizode ​​od pedeset minuta trajanja, deset minuta serije je posvećeno scenama i izazovima sa samog snimanja serije.

Serija Planeta Zemlja – kolaž iz serije