Šta može da navede žabe da prestanu da krekeću pored manastira

Fenomen koji se desio u ruskom gradu Kazanju, žabe su prestale da krekeću i uznemiravaju Raifski Bogorodičin manastir

 

Kada žabe prestanu da krekeću zelena žaba i Raifski Bogorodičin manastir Kazanj

Ruski grad Kazanj se nalazi u Republici Tatarstan u centralnom delu Rusije. Kazanj je čuven po tome što je u njemu pronadjena u srednjem veku čudotvorna ikona Bogorodica Kazanska za koju se smatra da je spasila Rusiju u drugom svetskom ratu. Pored toga, Kazan je grad na reci Volgi, osmi je grad po broju stanovnika u Rusiji i ima nekoliko poznatih manastira, džamija i sinagoga.

 I u Kazanju se desio jedan zanimljiv fenomen, žabe su prestale da krekeću.

Naime, Raifski Bogorodičin manastir koji je u 17 veku osnovao isposnik Filaret nalazi se na Raifskom jezeru. Manastir je imao burnu istoriju, rušen je i zatvaran, posebno nakon Oktobarske revolucije i dolaska komunista na vlast. Zadnji monasi u hramu su brutalno pobijeni 1930 godine od strane sovjetske komunističke vlasti i od tada manastir nije živeo. 

Godine 1990 je manastir vraćen Ruskoj Pravsolavnoj Crkvi da bi 1991 manastir bio zvanično otvoren i u njemu boravi muško monaško bratstvo. Monasi su počeli sa službama i molitvama. Manastir se inače nalazi na Raifskom jezeru okružen lepom šumom i kraj je pun žaba koje su jako kreketale.

Ko nije imao priliku da se upozna kako kreketanje žaba zna da bude glasno i da nervira, taj ne zna o čemu se ovde radi. I zbog tog kreketanja koje nije prestajalo, monasi su stalno bili manje ili više uznemireni. I jedan monah odluči da se molitvom obrati Bogu i umoli ga da sam Gospod ućutka žabe, da žabe prestanu da krekeću.

I desilo se čudo. Žabe su zaćutale i ćute i ne krekeću i dan danas u blizini manastira.

Naučnici su počeli da ispituju fenomen šta se desilo. Žabe nisu nestale, samo su zaćutale, ne krekeću. To jest ne krekeću do kilometar udaljenosti od manastira. Kada se odnesu kilometar dalje od Raifskog manastira odmah počnu da krekeću iz sve snage. Ali pored Raifskog Bogorodičinog manastira ne krekeću.

Onda su uvezli žabe iz Francuske, da ispitaju da li je to uticaj samo na lokalne žabe ili i na druge žabe. I francuske žabe su ućutale pored manastira.

I ćute još uvek. Ne krekeću. Ne narušavaju molitvu Bogu.

Kada žabe prestanu da krekeću – Raifski Bogorodičin manastir, Kazanj