Lisičiji Jarak 2013 – Letački dan iznad Lisičjeg jarka

Poziv VSS-a na sportsku manifestaciju Letački dan Lisičiji Jarak 2013 u subotu 26.10.2013

 

Letački dan Lisičiji Jarak 2013 VSS Flajer plakat za manifestaciju

Padobranski skokovi, letovi zmajeva i ultralakih aviona, jedrilica, paramotora, žirokoptera, akrobatskih aviona, precizno sletanje pilota paraglajdera, kao i prikaz toplovazdušnog balona i veština vazduhoplovnih i raketnih modelara – samo su deo programa „Letački dan – Lisičiji Jarak 2013

U subotu, 26. oktobra 2013. godine, na sportskom aerodromu Lisičiji Jarak u Beogradu (Zrenjaninski put bb), Vazduhoplovni savez Srbije (VSS) organizuje Letački dan sa prikazom svih vazduhoplovnih sportova. Ova sportska manifestacija organizuje se u okviru projekta A3-NET, iz pretpristupnih fondova Evropske unije, sa ciljem promocije malih sportskih aerodroma.

„Obzirom da se letačka sezona bliži kraju u većini sportova koje okuplja naš Savez, došli smo na ideju da napravimo okupljanje vazduhoplovaca i pokažemo bogatstvo i raznovrsnost koju sportsko vazduhoplovstvo ima u našoj zemlji. Na Letačkom danu će učestvovati neki od naših najboljih vazduhoplovnih sportista, državni prvaci, rekorderi, nosioci svetskih i evropskih medalja, ali i mladi juniori na čijem usavršavanju posebno radimo“, rekao je povodom ove manifestacije Željko Ovuka, generalni sekretar Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Ove godine VSS je imao izuzetno bogatu takmičarsku sezonu sa preko 45 takmičenja u padobranstvu, paraglajdingu, balonarstvu, modelarstvu, jedriličarstvu, opštoj avijaciji, ultalakom letenju, a održano je i više takmičenja za Svetski kup, predevropskih i evropskih prvenstava.

„Srbija je prošle godine, po ukupnom broju osvojenih medalja na evropskim i svetskim prvenstvima, bila na šestoj poziciji, od ukupno 100 članica Svetske vazduhoplovne federacije. Za to su najzaslužniji bili naši modelari i paraglajderisti koji su osvojili pet zlatnih, dve srebrne i tri bronzane medalje. Ove godine bili smo podjednako uspešni, i zato su naši dragi vazduhoplovci i zaslužili da napravimo jedan ovakav događaj koji će pokazati svu umešnost naših takmičara“, istakao je predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije, Labud Bulatović.

Letački dan će u 10.30 svečano otvoriti državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Predrag Peruničić, a letački program počinje u 10.45 (prema planu koji dostavljamo u prilogu). U završnici letačkog dela, piloti će demonstrirti izviđanje i gašenje šumskih požara, a kao poklon iznenađenje najsrećnije očekuje tandem skok padobranom.

Letački dan Lisičiji Jarak 2013 program manifestacije

Za sve informacije, fotografije i podatke o dolasku na aerodrom, možete se javiti PR i marketing službi Vazduhoplovnog saveza Srbije (Milica Kljajić) na telefon 063/523-593 ili mejl [email protected].

S poštovanjem,

Milica Kljajić

PR i marketing menadžer
Vazduhoplovni savez Srbije