Mesto za sve je primer za sve – Jovački izvor

Primer za sve i projekat Mesto za sve! Selo Jovac i omladinska grupa Jovački izvor

 

Projekat „Mesto za sve nas“ omladinske grupe Jovački izvor

 

Projekat „Mesto za sve nas“ neformalne omladinske grupe Jovački izvor iz mesta Jovca kod Ćuprije, realizuje se u okviru programa Mladi su zakon uz podršku RC CDER i Ministarstva omladine i sporta, kao glavnog pokrovitelja. Naša zamisao je da u okviru Doma kulture u Jovcu osposobimo jednu prostoriju koja će biti namenjena mladima da aktivno provode slobodno vreme kroz treninge ruske borilačke veštine „Sistema Sibirski Kozak“ i probe folklora.

Primer za sve i projekat Mesto za sve! Omladinska grupa Jovački izvor malanje zida

Primer za sve i projekat Mesto za sve! Omladinska grupa Jovački izvor sredjivanje zida

Takođe, ova prostorija će biti mesto okupljanja mladih oko planiranja novih akcija bitnih za poboljšanje kvaliteta života mladih u selu i razmenjivanje novih kreativnih ideja.

Ovo je još jedna u nizu inicijativa omladine malog pomoravskog mesta, koja je ovog leta organizovala i seminar ruske borilačke veštine sistema, na kome su, pored gostiju iz raznih krajeva Srbije, prisustvovali i gosti iz Rusije, Mađarske i Slovačke.

Primer za sve i projekat Mesto za sve! Omladinska grupa Jovački izvor ruski kozak u akciji

Takođe, zalaganjem ovih mladih ljudi, na prostoru lokalnog fudbalskog kluba je izgrađen park za vežbanje na otvorenom.

Sve ove akcije podstiču omladinu na aktivno i kreativno provođenje slobodnog vremena i pokazuju nam da po selima još uvek postoje mladi ljudi koji su sposobni i motivisani da promene ono što nije dobro u njihovoj sredini.

Primer za sve i projekat Mesto za sve! Omladinska grupa Jovački izvor park za vežbanje Primer za sve i projekat Mesto za sve! Omladinska grupa Jovački izvor selo Jovac akcija

Treba ih podržati i treba im se pridružiti.

AKTIVIRAJ SE! BUDI DEO AKCIJE!

Selo Jovac na Facebook-u.

Primer za sve i projekat Mesto za sve! Omladinska grupa Jovački izvor selo Jovac dobrodošlica