Osigurajte Vaš dom pomoću video nadzora

Sačuvajte Vašu kuću ili stan dok ste na odmoru uz pomoć video nadzora

Brava nije dovoljna, a to najbolje znaju oni koji su bili na udaru provalnika. Danas da bi osigurali vašu imovinu postoji veliki broj elektronskih uređaja, tako da ne morate brinuti čak i kada ste odsutni.

Uređaji za video nadzor, usled kontinuiranog razvoja postali su dostupni svima koji žele da zastite svoju imovinu, bilo da su u pitanju preduzeća ili privatni posedi.

Ranije su se mnogo više koristili analogni uređaji, čiji je glavni nedostatak što je zahtevao konstantno snimanje, pa je pri njihovom korišćenju bilo potrebno korišćenje kaseta za snimanje ili osoblja koje bi vršilo nadzor preko monitora i kamera koji snimaju objekat. Zahtevali su specijalne detektore pokreta, odnosno bilo je potrebno montirati zvučne senzore, magnetne detektore i sl. za praćenje otvaranja prozora i vrata, ukoliko je bilo potrebno pratiti sumljive pokrete.

Danas se može pratiti kretanje, otvaranje prozora i vrata i to sve zahvaljujući integrisanom mikrofonu i IP kamerama za video nadzor.

Način na koji se možete osigurati i vršiti nadzor prostorija

Možete korak po korak vršiti nadzor preduzeća, kancelarije ili vašeg doma tako što ćete početi sa jednom IP kamerom, a potom u zavisnosti od potreba nabaviti dodatnu opremu.

Korišćenje IP kamera beleži veliki rast, tako da se u ponudi može naći veliki izbor koji obezbeđuje visok kvalitet slike, gde je signal zaštićen od smetnji.

Pri ugradnji sistema za nadzor potrebo je na ulazna vrata postaviti spoljnu kameru, kako bi zaštitili vaš dom. Spoljna kamera mora biti otporna na vodu, sneg, led, vetar, odnosno na loše vremenke uslove i da omogućava kvalitetan prikaz slike tokom noći. Uz pomoć ovih kamera moguće je vršiti nadzor i kontrolu sa udaljenih lokacija, gde kamera može automatski da se fokusira na vrata svaki put kada ih neko otvori ukoliko na konektor spojite senzor.

Veoma je jednostavno osigurati imovinu korišćenjem video nadzora, koji se može prilagoditi svakom korisniku, odnosno potrebama objekta čiji se nadzor vrši. Ako se uzme u obzir korist koju donosi i mogućnosti koje pruža prilično je pristupačan.

Uz pomoć sistema za nadzor uštedećete novac i najbitnije zaštitičete vašu imovinu.