Dečije igračke za vaše mališane

Deca i igra u kući – kako smestiti dečije igračke i organizovati prostor u stanu za igru

 

Dečije igračke

Šta uraditi ukoliko je izgled dečije sobe poput skladišta u kome su razbacane gomile dečijih igračaka i raznih drugih predmeta kao što su knjige, crteži i ostale dečije rukotvorine. Ne znate čak ni kako da sredite gotovo svakodnevna “umetnička dela” Vaše dece kojih se nikako ne možete odreći. Svu tu hrpu njihovih crteža možete zalepiti na određena mesta u sobi. Za lepljenje možete koristiti molersku lepljivu traku koja može biti raznih boja. Jedan od predloga kako da sve te slike sačuvate jeste da ih skenirate i smestite u poseban folder na Vašem računaru. Na ovaj način ćete večno sačuvati sve ono što je Vaše dete crtalo tokom detinjstva. Pogledajte snimak jedne igracke na Youtube snimku

Gde smestiti sve te gomile igračaka?

Sjajan način kako da spremite kompletne dečije stvari u sobi jeste kupovina dekorativnih kutija. U ove kutije najrazličitijih veličina i dimenzija možete smestiti sve decije igracke kao i razne druge predmete. Dečija garderoba i obuća se takođe može lepo složiti i čuvati u njima a pri tom su jednostavne za prenošenje i pravljenje reorganizacije u prostoru.

Kako pravilno organizovati dečiji prostor:

Organizacija prostora bilo da su u pitanju prostorije u kojima borave odrasle osobe ili dečije sobe moraju pre svega da isprate prioritete. Igračke kojima se deca svakodnevno zabavljaju treba smestiti na što bolje mesto odnosno da im budu pristupačna. Plišane igračke recimo koje se samo gomilaju u nekim delovima sobe možete okačiti na zid i napravite divne ukrase. Uz pomoć čičak trake možete ih poređati u nizu.

U dečijim ormarima treba izbegavati postavljanje vešalica jer deca nisu previse spretna u urednom slaganju garderobe ili baratanjem sa ovakvim predmetima. Mnogo praktičnije i bolje se snalaze kad im je garderoba složena po policama ili igračke u ukrasnim korpama.

Stvaranje radnih navika:

Pravljenje nereda po sobi ili kompletnom stambenom prostoru prosto je uobičajeno kod mnoge dece. Da biste ih naučili da poštuju red i organizaciju prostora morate početi od malih nogu. Kod pojedinih klinaca ne postoji nikakva bliska veza između njih i određenih stvari recimo igračaka, dok neka deca mogu biti poput malih tvrdoglavaca koji sve sebično čuvaju i ne daju da im se bilo šta od stvari oduzme. Postavljanjem polica i kutija za igračke možete uvesti razna pravila kao npr. da je količina igračaka koja im je potrebna dovoljna za ispunjavanje postavljenih mesta za njih.

Svakodnevne rutine su za naše najmlađe najvažnije. Tako ih naučite šta je sve potrebno da urade kada se probude ili pre nego što odu na spavanje. Moraju se naučiti pored obaveznih higijenskih navika pranja ruku i zuba, kupanja, da sami spakuju knjige za školu, pripreme garderobu pa čak i pospreme sve razbacane stvari i igračke kojima su napravili nered u sobi.

Oni takođe mogu učestvovati zajedno sa Vama u svakodnevnim obavezama pa čak i da naprave spisak sa neophodnim namirnicama i da idu sa Vama u kupovinu. Dete treba naučiti da svaka stvar ima svoju kuću i da je tužna kada se ostavi van nje. Na taj način ćete mu pomoći da shvati da će na mnogo lakši način pronaći sve što se ostavi na pravo mesto. Youtube je isto tako zanimljiva zabava za decu,ovde mozete saznati nesto vise o Youtubu i o tome kako da Vas snimak postane popularan.