Ispovest Francuskog generala – Istina o bombardovanju i raspadu Jugoslavije

Francuski general objašnjava šta je istina o bombardovanju i ko je stvorio raspad Jugoslavije, koje zemlje su želele propast SFRJ i zbog čega

 

Ispovest Francuskog generala - Istina o bombardovanju i raspad Jugoslavije

Da li je raspad Jugoslavije slučajan? Postoji niz dokumentarnih zapisa i studija o tome šta je istina o bombardovanju Jugoslavije i ko je sve pravio zaveru da se SFR Jugoslavija raspadne na način na koji se to odigralo. Ovaj kratak dokumentarni prilog je jedno od vidjenja proteklih istorijskih dogadjaja.

S druge strane, ne treba mnogo ni pameti a ni logike da se pogleda sled dogadjaja koji su prethodili slomu Jugoslavije i stvaranju nacionalnih država, ko je i kada odigravao ključne poteze i kuda je sve to išlo.

Svi oni koji naivno veruju da se raspad Jugoslavije desio spontano, moraju da se uvek zapitaju otkud zaraćenim stranama toliko oružja, logistike i finansija da se spontano „dogodi narod“. Rat se priprema. Rat košta i rat se ne dešava slučajno.

Ko veruje da je rat na Balkanu nastao tako što su se momci potukli oko balvana na putu, kao u kafani, ima problem sa razumevanjem stvarnosti.

Na žalost svih nas na ovim prostorima, geopolitika velikih sila i zemalja se bavi našim državama i našim životima, a da im mi to nismo tražili.

 

 

Ispovest Francuskog generala – Istina o bombardovanju i raspadu Jugoslavije (1 deo)

https://www.youtube.com/watch?v=PlluSBJFOHg

 

Ispovest Francuskog generala – Istina o bombardovanju i raspadu Jugoslavije (2 deo)

https://www.youtube.com/watch?v=YVsRwG4TRRE

 

Ispovest Francuskog generala – Istina o bombardovanju i raspadu Jugoslavije (3 deo)

https://www.youtube.com/watch?v=9zqLDm_LumU