Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Zdravlje

Lek za rak Vitamin B17 ili Laetril leči rak – koštice kajsije protiv kancera

 

Lek za rak Vitamin B17 ili Laetril leči rak – koštice kajsije protiv kancera

Najveća svetska parafarmaceustka prevara je da Vitamin B17 ili Laetril leči rak. Mnogi koriste koštice kajsije protiv kancera a ne znaju da su otrovne u većoj količini jer imaju cijanid u sebi

 

Laetrile ili Vitamin B17 – Koštice od kajsija leče rak

 

Lek za rak Vitamin B17 ili Laetril leči rak – koštice kajsije protiv kanceraLaetrile ili Vitamin b17 je preparat koji je postao veoma poznat tokom 1970-ih i ranih 1980-ih godina kao trgovačko ime za sintetičku materiju istog sastava kao prirodna materija amigdalin, prirodne hemijske supstance koja se nalazi u jezgru kajsije, semenkama jabuke, gorkim bademima, i kod nekog drugog koštunjavog i jezgrastog voća. Mnogi Letrile promoteri i reklameri su preparat zvali Vitamin B17 iako amigdalin uopšte nije vitamin i ne spada u vitamine, i lažno su tvrdili da je rak bolest koja nastaje usled nedostatka vitamina. I naravno, tvrdili su da je rak bolest koju može da izleči Laetril.

Od početka pojavljivanja tvrdnje o efikasnosti Laetrila, odnosno Vitamina B17 su značajno varirala od strane promotera tog leka za rak. Prvo se tvrdilo da Laetril i Vitamin B17 sprečava i leči rak. Onda se tvrdilo da Laetril ili Vitamin B17 ne leči rak, ali da „kontroliše“ rak dajući pacijentima povećan osećaj blagostanja. U skorije vreme, za Vitamin B17 (ili Laetrile) se tvrdilo da nije efikasan sam po sebi, već je efikasan kao jedna od komponenata „metaboličke terapije raka i malignih bolesti.“

Vitamin B17 – Laetrile je prvi put korišćen za lečenje pacijenata raka u Kaliforniji još 1950 godine. Prema predlagačima terapije, tvrdi se da Vitamin B17 – Laetrile ubija ćelije tumora selektivno, ostavljajući normalne ćelije na miru. Iako je Vitamin B17 – Laetrile promovisan kao bezbedna i efikasna supstanca, klinički dokazi ukazuju na to da ona to u stvarnosti nije. Kada se nazovi Vitamin B17 ili Laetrile unese u telo i podvrgne enzimskoj reakciji tela, formira glukozu, benzaldehide i cijanovodonik. Cijanovodonik je poznati toksin i smrtonosni otrov. Neki pacijenti lečeni od raka Laetrilom ili košticama kajsije, pretrpeli su mučninu, povraćanje, glavobolju i vrtoglavicu, a nekoliko njih ih je umrlo od trovanja cijanidom. Vitamin B17 – Laetrile je testiran na najmanje 20 tumor modela, na životinjama, i našlo se da nema koristi bilo kao sam lek ili zajedno sa drugim supstancama. Nekoliko studija slučajeva je pronašlo da Vitamin B17 nema nikakvu korist za lečenje raka kod ljudi. To je potvrdjeno kroz niz od 3 decenije komercijalne prodaje preparata pod nazivom kao Vitamin B17 iz koštica kajsije, svuda po svetu, ali bez ikakvog rezultata i bez ozdravljenja pacijenata. Na žalost, neki pacijenti su od Vitamina B17 i stradali jer su se otrovali ili su prerano umrli jer su izbegli klasičnu medicinsku terapiju verujući u čudotvornost leka.  

U odgovoru na političke pritiske javnosti koja je nekritički verovala da je Vitamin B17 – Laetrile lek za rak koje namerno farmaceutska industrija skriva od pacijenata, kliničko ispitivanje je počelo 1982 godine od strane čuvene klinike Mejo i tri druga američka centra za rak pod pokroviteljstvom NCI.

BioLife Regenerator biljne kapi za imunitet i smanjivanje efekata hemioterapije

Vitamin B17 – Laetrile i „metabolički terapija za rak“ su primenjeni na ispitanicima – dobrovoljcima, onako kako preporučuju promoteri lečenja raka sa Vitaminom b17 iz koštica od kajsija. Pacijenti dobrovoljci koji su učestvovali u istraživanju su imali napredne oblike raka za koji nije tada bilo poznato i dokazano lečenje. Od 178 pacijenata dobrovoljaca koji su lečeni vitaminom B17, ni jedan nije bio izlečen ili stabilizovan, i niko nije imao slabljenje ili povlačenje ikakvih simptoma raka i svoje bolesti. Srednji kurs preživljavanja pacijenata u istraživanju je bio oko pet meseci od početka terapije. Kod onih pacijenata koji su još uvek bili živi posle sedam meseci, veličina tumora je povećana iako su mesecima koristili Vitamin B17 – Laetrile iz koštica kajsija. Nekoliko pacijenata su usled korišćenje preparata iskusili simptome trovanja i toksičnosti, jer se nivo cijanida u krvi približio smrtonosnoj dozi.

Godine 1975, podneta je tužba da se zaustavi FDA – Federal Drug Administration od zabrane i uplitanja u prodaju i distribuciju Laetrila. U ranoj fazi celog slučaja, federalni sudija okružnog suda u Oklahomi je izdao presudu koja omogućava obolelima od raka dozvolu za uvoz šestomesečne količine Laetrila za ličnu upotrebu, ako su mogli da dobiju od doktora izjavu da su oni bili u „terminalnoj fazi raka“. Godine 1979, Vrhovni sud SAD presudio je da nije moguće biti siguran koji je pacijent u terminalnoj fazi raka, čak i ako je to bilo moguće, i da terminalno oboleli pacijenati od raka ali i opšta javnost zaslužuju zaštitu od lažnih lekova kao što je Vitamin B17 – Laetrile.

Godine 1987, nakon što su negirali dalje žalbe, okružni sudija (inače jak zagovornik Laetrila) konačno je dozvolio upotrebu preprata od koštice kajsije. Nekoliko izvora snabdevanja i preparata od koštica kajsija za Vitamin B17 – Laetrile su sada dostupni i u Sjedinjenim Američkim Državama. Vitamin B17 – Laetrile se kao terapija za lečenje raka i dalje koristi u nekoliko meksičkih klinika, kao što je to meksička klinika za alternativno lečenje raka „Oaza nade“.

Ogroman novac se zaradjuje od prodaje preparata sa Laetrilom zbog snažne i agresivne kampanje promotera preparata ali izlečenih pacijenata nema. Smatra se da je priča o Laetrilu iz koštica kajsije najveća parafarmaceutska prevara svih vremena.

 

Stephen Barrett, M.D.

 

9 komentara

 • Ovaj tekst je potpuni promasaj,uopste nije rec o kajsiji,vec o BRESKVI,i uz to jos sljivi,i jabuci.Takoda, zalud ova objasnjenja ovog gospodina,koji je verovatno neki deo farmaceutskih gospoda…..

 • Cinjenica da vitamin b17, nije tako popularan kao citostatici ili zracenje, ne dokazuje, u praksi da je ucinkovitost ovih drugih bolja. Mislim kada bi zvanicna medicina prihvatila, legalizovala, i ulozila silne pare koje ulaze u zvanicno lecenje, dakle kada bi se umesto finansiranja citostatika i zracenja, finansiralo usavrsavanje delovanja vitamina b17, na kancer, postototak izlecenja sveo sa 0,2%, barem na 2,0%.

 • Taj neko ko je napisao da niko jos nije izlecen Leatrilom je ili glup ili bezobrazan ili je pripadnik one mafije farmaceutske ! Moj otac je tim lekom izlecen i to se moze lako proveriti ! Ja sam mu naime nabavio tablete Leatrila pod nekim drugim imenom i posto je popio 100komada u roku 25 dana rak na prostati je prosto nestao sto nije konstatovao on nego doktori prilikom pregleda da ustanove dali moj otac moze da ide u banju Mljecanica pored B Luke ! Ovo je lako proverljivo i 100% istinito !

 • samo racunica nista vise kospice kajsije gorke su 20km a zracenje za mjesec je 15000km + hemioterapija 600km + bisfosfonati 400km ostale pretrage netreba tu neka pamet neko tu zgrce lovu odrzavaju ljude u zivotu dok mogu kad ne mogu onda ih samo puste da umru … treba pokusati sve iskljuciti secer uvesti gorke kospice kajsije min 40 komada dnevno obrok voca obrok povrca nema mlijeka sireva i sl uvesti 50 mg cinka enzime tripsin i hemotripsin (chimoral) cajeve za detoksikaciju ….. preporucio bi svakom da skine i odstampa knjigu svijet bez raka pa neka procita kako je sta i zbog cega sve najbolje… a tablete se mogu naci u bolje snadbjevenim apotekama ili naruciti u nekoj ali mislim da je u sv slucaju bolje kupiti kilogram GORKIH kospica kajsije dovoljno za 2 mjeseca i pridrzavati se gore navedenog neizmisljam toplu vodu evo naziv ukucajte na youtube-u za film (Svet bez raka – Prica o vitaminu B17) a na google ukucajte za knjigu Svijet bez raka Edvard Griffin -forum i skinite cijelu knjigu odstampajte i citajte lijepo je citati i znati a ne vjerovati necemu sto je nametnuto……

 • Ovaj tekst koji je pisan o Vitaminu B17 je promašaj…..kako to da su naučnici pre 40 god, videli kako ćelije raka nestaju prilikom ubacivanja Vitamina B17 (takođe poboljšava imuni sistem), a ovde neko piše članak o tome i kaže da je zabluda…Najviše ga ima u gorkim košticama kajsije odakle je i izvučen, pa zatim u košticama jabuke, šljive, gorki badem (u slatkom bademu ga nema) itd. Ova supstanca je bila zataškana od strane Amerike i tadašnje mafije…Zbog nekog svog profita pustaju ljude da umiru godinama širom sveta, iako je efikasno lečenje protiv raka bilo pronađeno još tada, postoji i vakcina.

  Dr. Ernst Krebs izolovao ovu supstancu pod nazivom Amygdalin (a kasnije nazvan Vitamin B17) koja je korisna u borbi protiv raka – plasmacytom, koji prelazi u multiple myelome – rak koštane srži, kao i neke druge vrste, u svetu se koristi terapija ovom supstancom protiv ove opake bolesti. Terapija može trajati nekoliko meseci.

  Ova vrsta raka nastaje poremećajem metabolizma, nepravilnom ishranom, samim tim i nedostatkom vitamina B17, a može se javiti i na organima. Po Krebsu pravilan unos ove supstance (100mg dnevno) kod pojave raka je, na svakih 10kg telesne težine ide 1 gorka koštica kajsije ili breskve, npr. ako ste teški 70kg ide 7 gorkih koštica dnevno….(terapiju treba sprovesti pod nadzorom lekara)

  Ova supstanca nema štetnog dejstva po ostalim ćelijama u organizmu ukoliko se unosi pravilno i u dovoljnim količinama. Glavni okidači koji oslobađaju cijanid iz ove supstance i gde ih ima dosta, je rak i samo rak. Cijanid ubija samo ćelije raka. Takođe, obavezna je i pravilna dijeta kako bi ovo funkcionisalo. Kažu da i veće količine vitamina C pomaže u borbi protiv raka, kao i ostali metabolički procesi koji moraju da se dovedu u balans, isto i pankreatski enzimi ili neki minerali moraju postojati u organizmu kod ove terapije.

  Naravno na neki način ne dozvoliti da se rak hrani i razvija, poznato je da je neophodan beli šećer ili glukoza u razvoju raka, kao i meso. Po Brojsovoj dijeti više cvekle, šargarepe, koren celera itd (potražite na netu).

  Tablete Amigdalina (Vitamina B17) se mogu kupiti i kod nas, potražite na netu (www.biospajz.rs)

  Potražite na netu i interesujte se..

 • TACNO JE DA JE SUD U AMERICI ZABRANIO UPOTREBU LEATRILA ZATO STO SE NAVODNO ZA ISTRAZIVANJE U INSTITUTU ZA PRONALAZENJE LEKA ZA RAK U AMERICI GODISNJE OBRNE OKO 300 MILIONA DOLARA SVAKE GODINE I KO JE LUD DA KAZE DA JE LEATRIL BEZBEDAN POSTO VLADA AMERIKE NON STOP OBMANJUJE SVOJ NAROD I SERVIRA IM STA MILIJARDERI KAZU KOJI ZARADJUJU NA MUCI SVOG NARODA NEKAZE SE DZABE PARA VRTI GDE BURGIJA NECE.

Ostavite komentar