Tito bez maske

Hrvatski dokumentarni film o Titu i njegovoj vladavini Tito bez maske

 

Tito bez maske - hrvatski dokumentarni film o Titu

Hrvati su se potrudili da naprave zanimljiv dokumentarni film Tito bez maske koji je trebalo da u jednostavnoj hronologiji predstavi najznačajnije detalje iz života Josipa Broza Tita. Interesantno je videti kako su hrvatski producenti skupili istorijsku gradju i koje su sve ključne dogadjaje izabrali da prikažu život i rad Jospia Broza Tita.

Zanimljiv dokumentarni film „Tito bez maske“ koji treba pogledati jer ima dosta do sada nevidjenih detalja i podataka iz života bivšeg predsednika.

Takodje, u filmu ćete videti ključne dogadjaje 20 veka i SFRJ i podsetiti se na čitavu plejadu važnih ljudi Komunističke Partije Jugoslavije.

Tito bez maske, zaista.

.

Tajni dosije – Josip Broz Tito

Momčilo Jokić

Bio je to čovek sa hiljadu lica, sa sedam lažnih autobiografija, zagonetar sa 77. šifrovanih pseudonima, klavijaturista koji zna Mocarta, husarski sabljaš prvog reda, lažni mašinbravar i “trinaesto“ dete sa Sutle, šarmantni Pelivan i igrač na žici, veliki intrigant, zaljubljenik u vlast i ingeniozni osluškivač vremena u kojem živi, laskavac koji se šarmom zaljubljene kokete nadmeće sa zbunjenim uglednicima i saradnicima, dreser primitivaca i malograđanskih “bašibozluka“, naroda koji više veruju tuđinu, nego svom sinu!

Našao je plodno tlo da odigra najčudesniji poker političke zavere i izdaje u Evropi 20. veka.

Veliki mešter, majstor 32. reda masonerije, vanbračno dete rođeno iz “velike ljubavi“ poljske grofice koja je udajom dobila latifundiju bližu Segeda, sin Jevrejina Franca Ambroza i majke Marije, ugledne plemkinje… koja je čuvajući čast udovice obezbedila detetu izuzetno školovanje i tretman, dok je otac Franc Ambroz, kao Jevrejin, upravnik njenog velikog imanja, brinuo o malom Josipu, rastao je budući veliki zagonetar – JOSIP AMBROZ, budući BROZ – alijas Tito. Otac će mladog, inteligentnog sina konačno priznati kada isti doraste za vojnu.

Daleke 1912. godine, dok Srbija krvari u Balkanskim ratovima, budući gospodar života i smrti, naći će se kao pitomac vojno obaveštajne škole crno žuto monarhije u Pečuju. Tu će budući alijas Tito upoznati pitomca Miroslava (Leopold) Fridriha Krležu, budućeg velikog hrvatskog pisca i nesuđenog nobelovca, a iz te tajne i ugledne obaveštajne škole koja je spremala špijune i izviđače, u levom krilu zgrade velikog garnizona Monarhije, tih dana će biti u klupi štrkljasti koščati mladić, nesuđeni umetnik i slikar, nesuđeni arhitekt Adolf Hitler!