Kako odabrati pravo računalo za rad

Broj različitih računala raste iz dana u dan. Znate li koje najbolje računalo za vaše potrebe?

 

 

Kako odabrati najbolje računalo

Tableti, laptopi, stolna računala, pametni mobiteli… U današnje doba tehnologije raste količina tipova računala i svaki novi tip stvoren je da bi još bolje olakšao način rada i samog života. No, jeste li sigurni da koristite najbolji tip računala za vaš stil života?

Za osobe koje su stalno u pokretu no zbog posla moraju koristiti računalo postoje 2 rješenja. Tablet i laptop. Za sve one koji rade jednostavne akcije kao što su čitanje i slanje mailova, pregledavanje dokumenata, slanje dokumenata i tako dalje, tablet je najbolje rješenje. Tablet je malo računalo, veličine bilježnice ili notesa koje stane u manju torbicu i izuzetno je lagano. Njegova prednost je njegova veličina i sam touch screen koji mijenja i tipovnicu i miš. No, tablet nije napravljen s ciljem da se na njemu pokreću neki jači programi, upravo zbog svoje težine nema specifikacije laptopa ili stolnog računala.

Ako vaš stil života zahtjeva prijenosno računalo, no tablet je peslab za vaše potrebe, laptop je rješenje vaših problema. Za laptop vam je potrebna posebna torba, dizajnirana za nošenje računala, no u nju najčešće stanu i osobne stvari poput novčanika, ključeva i ostalih dokumenata. Danas su laptopi jako lagani tako da ni njihova težina nebi trebala predstavljati problem. Svaki laptop ima bateriju koja traje određen broj sati, a to trajanje je dovoljno da se posao napravi bez priključivanja laptopa na izvor struje. No, ako je vaše računalo konstantno uključeno i konstantno radi, za vas je bolje rješenje stolno računalo.

Stolno računalo ima veće dimenzije i veću težinu od laptopa i pogotovo tableta, no ima i veću snagu. Ako vaš posao zahtjeva snažno i brzo računalo, onda je bolji izbor stolno računalo. Stolno računalo je dobro jer u njemu uvijek ima mjesta za nadogradnju tako da si dodatno ubrzate računalo. Ako vaš posao ali i način života ne zahtjeva mnogo kretnja s jednog mjesta na drugo s računalom, ovo jeonda vaš najbolji izbor računala.

Izvor: http://www.computerstype.com/