Najbolje, najbolja i najbolji u svetu iz 2013-e godine po mišljenju medija

Mediji su proglasili ko je najbolja i najbolji, kao i šta je sve najbolje u 2013-oj

 

Srećna Nova godina 2014. i Božić !

С Рождеством и Новым годом !

Merry Christmas and Happy New Year !

Najbolje i najbolji u svetu iz 2013-e godine Novogodišnja čestitka

 

 

 Zabava

Najbolja Zabavljačica 2013

Najbolja zabavljačica u 2013 Najbolje i najbolji u svetu iz 2013-e godine

Slika: AP Dženifer Lorens do zvezda! Najbolja u 2013.

Glumica Dženifer Lorens, proglašena je za zabavljača godine u anketi agencije „Asošiejtid pres“ (pobedivši za jedan glas glumicu i pevačicu Majli Sajrus). U glasanju je učestvovalo 70 urednika i direktora medija u SAD, koji su odgovarali na pitanje kog smatraju najuticajnijim u zabavi i kulturi za 2013.

oOo

Najdraži gost u 2013!…

Deda Mraz u Leskovcu Najbolje i najbolji u svetu iz 2013-e godine

Deda Mraz u Leskovcu, kraj decembra 2013.

Već je stigao… i ima pune ruke posla!

oOo

Prvi među jednakima…

Najbolji  Muškarac 2013.

Najbolji muškarac 2013 je Džastin Timberlejks

Muškarac godine jeste Džastin Timberlejk, po magazinu „Dži kju”, američkom mesečniku koji svake godine u ovo doba proglašava najbolje u svetu šou-biznisa. Uz Metjua Mekonahija, Kendrika Lamara, Vila Ferela, Timberlejk je nagrađen laskavim priznanjem kao muškarac koji je obeležio 2013.

oOo

Moda

Najbolje obučena 2013.

Najbolje obučena u 2013 Kejt Blanšet

Glumica Kate Blanchett je prva na listi. „Bez obzira na priliku, ona je uvek elegantna“, piše „Vogue“.

oOo

Način ishrane

Najbolja dijeta godine 2013. –  Medicinska dijeta

Najbolja dijeta 2013 godine je medicinska dijeta

Medicinska dijeta je najzdravija – poštujmo medicinu!

Može se, veoma brzo, izgubiti veći broj kilograma.

Podrazumeva dovoljno vitamina i minerala, pa nisu potrebne šumeći vitamin C, gvožđe, magnezijum. Medicinska dijeta je nekad primenjivana isključivo kod srčanih bolesnika koji su se nje pridržavali pre operacije, a danas je dostupna svima pa možemo zdravo, lako i brzo da smršamo.

Medicinska dijeta se ne sme držati duže od 15 dana. Za to vreme, možete oslabiti, čak, 10 kilograma, a da ne osećate, gotovo, nikakve teškoće! Treba naglasiti da večera, koliko god vam izgedala „slabo“, ne dolazi u obzir u kasnim večernjim časovima (posle 20 sati). Tokom dijete morate biti dosta (dovoljno) vode ili nezaslađenog čaja. Takođe, ne zaboravite da je fizička akivnost vrlo važna. Posetite obližnju teretanu i vežbajte svakog dana po pola sata i za, samo, nekoliko sedmica ćete moći da se divite svom telu!

Na alkohol zaboravite!

A kad budete završili s dijetom, nikako se nemojte „vraćati na straro“ jer ćete – ne, samo – vrlo brzo povratiti izgubljene kilograme, nego i dodati koji!

Plan najbolje dijete:

1. dan

ručak: jedna pomorandža, jedno kuvano jaje i pola šolje jogurta

večera: dva paradajza, dva kuvana jajeta, jedan krastavac ili vrlo malo začinjena zelena salata

2. dan

ručak: isti kao i prvog dana

večera: jedna pljeskavica od 150 do 200 grama junećeg mlevenog mesa, jedna pomorandža, jedan paradajz, pet slanih krekera, šolja nezaslađene kafe ili čaja

3. dan

ručak: jedna pomorandža, jedno kuvano jaje, pola šolje jogurta, malo začinjena zelena salata ili dva krastavca

večera: ista kao i drugog dana

4. dan

ručak: pet slanih krekera, 150 grama nemasnog sira i jedan paradajz

večera: ista kao i trećeg dana, s tim što umesto salate, tj., krastavca, treba pojesti jednu jabuku

5. dan

ručak: 200 g kuvane ribe ili belog mesa, jedan paradajz i pet slanih krekera

večera: 1 kg bilo kog kuvanog povrća, jedno kuvano jaje i jedan paradajz

Posle ovih pet dana, krećete, ispočetka. Ponavljamo da dijetu ne smete držati duže od 15 dana. U slučaju da posle tog niste zadovoljni i želite još da smršate, morate napraviti pauzu od minimum sedam dana. Ako ste dijabetičar (šećeraš), imate problema sa srcem, bubrezima, onda se, pre držanja dijete, obavezno posavetujte sa svojim lekarem. To, svakako, važi i za zdrave osobe čiji imunitet, možda, ima tendenciju da vrlo brzo opadne, a da tog nisu ni svesne.

Srećan gubitak kilograma!

Srećna 2014!

oOo

Muzika i Muzički vrh 2013.

Madonna – najplaćenija žena-muzičar godine!

Madona je najplaćenija žena muzičar 2013 godine

Sa zaradom od 125 miliona dolara (uh!… zavrte mi se!), pop zvezda Madonna je najplaćenija muzičarka na svetu u 2013.

Prema magazinu „Forbes“, Madonna je, takođe, i najplaćenija slavna ličnost, uopšte! Velik deo njene zarade u periodu od juna 2012. do juna 2013, donela je njena svetska turneja „MDNA“ – „tričavih“ 305 miliona!

Ona je „muzičar s najvećom zaradom, bilo kog žanra i pola, kao i najplaćenija slavna ličnost, uopšte,“ navodi se na sajtu „Forbes“.

Madonnu na listi prate Lady Gaga, Taylor Swift, Beyonce i Jennifer Lopez.

oOo

Humanost na delu

Najhumanija ličnost 2013.

Najhumanija ličnost godine 2013 Džastin Biber

Dok smo se, ovih dana, uglavnom, bavili njegovim pravim i lažnim skandalima, Justin Bieber, nastavio je da pomaže svima kojima je pomoć potrebna a pritom je postavio jedan rekord o kom se mora pisati.

Naime, Biebs već godinama sarađuje s “Make a Wish” fondacijom i pritom je izdvojio mnogo svog novca i vremena kako bi bio sa svojim Belieberima koji boluju od teških bolesti. Neverovatan Biebs je za vreme svoje još uvek kratke karijere ispunio već 200 želja svojim fanovima – više nego bilo koja druga ličnost na planeti!

Bravo!

oOo

Gluma, muška…  

Najplaćeniji glumac 2013.

Najplaćeniji glumac sveta Robert Douvni Junior

Niko drugi do Robert Douvni Junior (Robert Downey Jr) nosilac lika  Iron Mena koji ima dva filma koja su zaradila više od jedne milijarde dolara: Iron Man 3 i The Avengers. S obzirom na njegovu glumu i trud koji ulaže u uloge, ne postoji niko ko bi ga mogao zameniti!

Blago majci koja ga je rodila i ocu koji ga je pustio da odraste i prokrči svoj put!

oOo

Najuspešniji sportista

Novak Đoković, po treći put! Najbolji u 2013.

Najuspešniji sportista 2013 Novak Djoković

Naš najbolji teniser Novak Ðoković, posle još jedne odlične sezone, treći put je proglašen sportistom godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije. Novak je godinu počeo osvajanjem četvrtog Otvorenog prvenstva Australije. Igrao je finala Vimbldona i Otvorenog prvenstva SAD.

Veličanstveno!

oOo

Foto-umetnost

Najbolja fotografija 2013.

Najbolja fotografija godine 2013 polarni medved koji vreba ispod vode

„National Geographic“ je okrunio pobednike prestižnog godišnjeg takmičenja za najbolju fotografiju „2013 Photo Contest“.

Glavnu nagradu je odnela fenomenalna fotka Paula Soudersa koja prikazuje polarnog medveda koji vreba ispod ledene vode u Hudson zalivu, u Kanadi. Ponavljam – medved je ISPOD vode! Bogami, fotograf nad fotografima!

Ne bih ni ja bolje!

U sklopu četvorosedmičnog takmičenja, profesionalci i amateri iz preko 150 zemalja, poslali su više od 7.000 radova u kategorijama: ljudi, mesta i priroda. Sauders je nagrađen s 10.000 dolara i putovanjem u sedište „National Geographic“-a u Vašingtonu gde će učestvovati na seminaru o fotografiji. Osim tog, pobednička fotografija će biti objavljena u časopisu „National Geographic“.

oOo

Gastronomija  

Najbolji američki kuvar 2013.

Najbolji američki kuvar 2013

PRVI KUVAR AMERIKE – Najbolji američki kuvar je američki rijaliti šou za kuvare amatere. Kuvari dolaze u Los Anđeles da svoje veštine predstave sudijama: Gordonu Remziju, Grejemu Eliotu i Džou Bastianću. U svakoj epizodi takmičari imaju samo sat vremena da pripreme svoj specijalitet i njim se predstave sudijama. Ko pobedi, na poklon dobija kecelju sa čuvenim natpisom i priliku da učestvuje u takmičenju svog života. Neki će otići kućama, a drugi će dobiti šansu da se takmiče, dalje, u novom krugu takmičenja. Pobednik osvaja 250.000 dolara, priliku da objavi svoj lični kuvar, kao i laskavu titulu Prvog kuvara Amerike.

Prijatno u 2014!

oOo

Boks

Najbolji bokseri 2013.

Najbolji bokseri 2013 Vladimiri Kličko

Pet godina su trajali pregovori oko organizovanja borbe između olimpijskog šampiona (2004) Povetkina i Klička, boksera s najviše odlikovanja u teškoj kategoriji u poslednjoj deceniji! Strane nikako nisu mogle da se usaglase i meč je stalno odlagan. U problem su morali da se umešaju najviši bokserski zvaničnici i primoraju obe strane da se obavežu ugovorom. Kao rezultat – spektakl vredan 23 miliona dolara!

Za 37-godišnjeg Vladimira Klička je to drugi izlazak u ring u ovoj godini. U poslednjoj borbi koju je imao u maju, pobedio je Italijana Frančeska Pjanetu tehničkim nokautom u šestoj rundi. A duel s Povetkinom biće za Vladimira 24. po redu nadmetanje za pojas svetskog šampiona!

oOo

Mir, mir, mir…

Nobelov institut u Oslu

Nobelov institut u Oslu i Nobelova nagrada za mir u 2013

Ko će dobiti Nobelovu nagradu za mir za 2013, još se ne zna!

oOo

Na prstima… do zvezda!

Svetlana Zaharova –  Najbolja balerina sveta u BG-u!

Najbolja balerina sveta Svetlana Zaharova

Zvezda svetskih baletskih scena, proslavljena ruska balerina Svetlana Zaharova je izjavila da se veoma raduje što je treći put u Beogradu i što će u subotu, 3. decembra 2013. nastupiti u „Sava-centru“ na gala koncertu sa svojim prijateljima igračima iz sveta i igračima „Baleta Narodnog pozorišta“.

„Trudimo se da u Srbiju dovedemo vrhunsku, visoku kulturu, klasiku koja predstavlja temelj svake nacionalne kulture, ali isto tako, trudimo se da dovedemo i najbolje savremene umetnike, a Zaharova je, upravo, izvanredan spoj tog“, kazao je ambasador Rusije Aleksandar Konuzin na konferenciji za štampu, u Beogradu.

Najveća balerina današnjice – primabalerina Boljšog teatra, Milanske skale i Tokio-baleta, čest gost „Njujork siti baleta“, „Metropolitena“, „Pariskog baleta“, „Engleskog kraljevskog baleta“… o, o, o!… ko bi, sve, nabrojao! – Zaharova (32) je napomenula da u Beograd dolazi posle godinu dana odsustva sa scene zbog rođenja devojčice Ane.

Ime njene kćeri – Ana – je najčešće žensko ime na zapadnoj hemisferi…

Stalno „traganje za novim” u stvaranju uloga, karakterističan spoj čelične snage i svilene mekoće pokreta, čudesna čarobna lakoća igre i gipkost koja ostavlja bez daha – čine Ukrajinku vodećom balerinom današnjice!

Kritičari su o njoj pisali hvalospeve: „Zvezdano, apsolutno zapanjujuće igranje!”… „Tehnika, oštra poput dijamanta!”… „Ona je gipka i precizna i može u isto vreme da se vrti i drži ravnotežu s lakoćom od koje vam zastaje dah!”… „Njenih arabeski ne možete da se nagledate!”…

Na beogradskom gala-koncertu, ona će izvesti sola i duete koji pripadaju najboljim delima klasične, neoklasične i savremene igre, igračke „poslastice“ poput „Smrt labuda“ Kamija Sen Sansa (dajemo u linku!), solo koji je Zaharova u maju ove godine maestralno igrala u pozorištu „Koloseum“, u Londonu!

Na programu gala-koncerta, biće i adađo iz baleta „Labudovo jezero“ Čajkovskog, „Prolećne vode“ Rahmanjinova, savremen solo „Revelation“, adađo iz Bizeove „Karmen“, duet iz baleta „Rajmonda“ i brojni drugi baletski biseri!

Sa Zaharovom u „Sava-centru“, nastupiće vrhunski igrači: Andrej Merkurijev, Vjačeslav Lopatin i Anastasja Staškevič iz „Boljšog teatra“, Eugen Ivančenko, prvak „Mariinskog teatra“, Kristina Kretova, primabalerina „Teatra Stanislavski“, Aleksander Rjabko, prvak baleta u Hamburgu, Silvija Aconi, primabalerina „Nojmajer baleta“, Denis Antila, prvak baleta u Esenu.

Link:

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=1087&yyyy=2011&mm=12&dd=03&nav_id=562731

 

Živi i zdravi bili,

uvek se voleli!

Srećno, srećno, srećno! – triput Bog pomaže!

Srećna 2014!

oOo