Podrška akciji Darujmo reč

Javna hvala i podrška akciji darivanja knjiga mladima i seoskim školama pod nazivom Darujmo reč koju je pokrenula književnica Zorica Sentić

 

 

Poštovani,

ovim kratkim tekstom hteo bih da pohvalim plemenitu akciju „Darujmo reč“ i podržim gospođu Zoricu Sentić i sve saradnike u ovom dragocenom poslu za našu opštu kulturu.

Hvala Vam na razumevanju.

S poštovanjem,

Radmilo Ristić, profesor

Podrška akciji Darujmo reč - darujmo knjige mladima

Darodavac reči

Poznato je da je knjiga najbolji prijatelj čoveku. A ko je najbolji prijatelj knjizi, takođe je poznato, čak i u najmanjim selima naše zemlje. To je naša zemljakinja, Srpkinja, koja čak, i ne živi u Srbiji, a više je učinila i čini da svako selo i seoske škole u Srbiji dobiju biblioteku, nego mnoge kulturne institucuje, koje bi trebalo da se time profesionalno bave. Ovo, do sada rečeno, već je dovoljno da je svakome odmah jasno da je reč o Zorici Sentić, poznatoj književnici, koja je pored svog širokog stvaralačkog dijapazona, osmislila i preuzela na sebe plemenitu obavezu da svesrdno radi na tome da svaka seoska škola u Srbiji ima svoju biblioteku. Njena humana akcija pod nazivom „Darujmo reč“ postala je poznata širom naše zemlje i stalno se proširuje novim članovima, koji sakupljene knjige šalju seoskim bibliotekama i školama, koje takve biblioteke još nemaju.

Svako dete, a i odrasli, u svakom selu u Srbiji moći će da čitaju knjige iz biblioteke u svom mestu, jer Srbija ima Zoricu Sentić.

 

Radmilo Ristić