Prirodni lek za Multipla sklerozu – kako se leči Multipla skleroza

Austrijska travarka Marija Treben objašnjava kako se leči Multipla Skleroza – MS. Šta je to prirodni lek za Multipla sklerozu

 

 

KAKO SE LEČI MULTIPLA SKLEROZA

 

Prirodni lek za Multipla sklerozu - kako se leči Multipla skleroza MS Marija Treben

I kod ove bolesti – Multipla skleroza, koja se smatra neizlečivom, postoji pomoć iz Božje apoteke. Doduše, napreduje se tek korak po korak, ali se bolesnik nipošto ne sme predati i izgubiti veru i poverenje u lekovite biljke, dar našeg Stvoritelja bolesnim ljudima. Ponovo ću ukazati na to da kod ovako teških oboljenja kao što je Multipla sklerozu treba koristiti samo sveže biljke. Zalihe za zimu se mogu sušiti.

Rusomaču oprati, nasitno iseći, do grlića njome napuniti bocu i preliti rakijom od žita ili voćnom rakijom jačine 38-40%. Potom 10 dana bocu držati na suncu ili blizu grejnog tela. Ovu esenciju dva do tri puta dnevno utrljavati u obolele mišiće. Raspoređeno preko dana, gutljaj po gutljaj piti četiri šolje čaja od virka i dve od žalfije. Oprati sveže listove zečje soce (Oxalis acetosella) i iscediti ih u sokovniku. Šest sati dnevno, na svaki sat, piti tri do pet kapi razblaženih u čaju. Povoljno deluje i utrljavanje ulja od kantariona, kamilice i timijana. Na suncu nabrane cvetove ovih biljaka odvojeno staviti u boce i preliti hladno ceđenim maslinovim uljem (ono mora da prekrije biljku) i 10 dana držati na suncu ili na toplom mestu u kući.

Sa cvetovima kantariona, kamilice i hajdučke trave postupiti isto kao sa rusomačom. Ovom esencijom trljati kičmu, zglobove i kukove. Za utrljavanje se preporučuje i koren od gaveza, opran, očišćen četkom, isitnjen i preliven 40 % – nom rakijom. Ako je kičma ukočena, na krsta se stavlja oblog od tople kaše načinjene od gavezovog brašna. Ono se sa toplom vodom pomeša u kašu. Da bi se lakše mogla naneti na platno, doda joj se nekoliko kapi ulja. Osim toga, ujutro i uveče treba piti po šolju čaja od hajdučke trave i još, u gutljajima, tri velike kašike šveden bitera razblaženog u biljnom čaju i raspoređenog na ceo dan. Više puta treba na potiljak stavljati i obloge od švedske grančice, i držati ih po četiri sata.

Ne treba zaboraviti sedeće kupke od jelovih iglica, kantariona, kamilice, žalfije, hajdučke trave, timijana i rastavića, pošto sve ove biljke veoma povoljno deluju kod oduzetosti. Uzima se 100 g biljke za jednu kupku. Ona se uveče potopi u hladnu vodu, a sledećeg dana ugreje i doda vodi za kupanje. Ono traje 20 minuta, a voda treba da pokrije bubrege. Posle kupanja, u krevetu se pariti još jedan sat. Voda može da se upotrebi još dvaput tako što se ponovo sipa na biljke i ugreje. U toku jedne sedmice za kupke koristiti samo jednu vrstu biljke. – Naročito su preporučljive potpune kupke od timijana, koje pozitivno utiču na mišiće i na tkivo, ali se ne smeju ispustiti iz vida ni potpune kupke od koprive koja ima tako čudesno dejstvo na prokrvljenost. U ovom slučaju se upotrebi 200 g za jednu kupku; sa biljkom se postupa isto kao kod sedeće kupke.I voda može da se upotrebi triput uzastopno. Srce mora da bude izvan vode.

Nova i pozitivna iskustva postignuta su sa oblozima od listova mečje šape koji se skupljaju preko celog leta. Listovi mečje šape (u narodu poznate i kao medveđi dlan, popanak i paponjak – smatra se najboljom hranom za zečeve) se operu, oklagijom izgnječe na dasci, rasprostru po krevetskom čaršavu u koji se bolesnik umota, „upakuje“ frotirskim ubrusom i ostavi da noć provede u krevetu. Ukoliko se bolesnik uznemiri ili oseti zatezanje na naročito osetljivim mestima, treba skinuti čaršav s njega. Međutim, oboleli većinom osećaju lekovitu moć koja struji iz listova mečje šape i mogu dobro zaspati. Veoma često dolazi do vidnog poboljšanja. Želela bih istovremeno da ukažem na potrebu da se kod multiple skleroze promeni način ishrane, jer se time takođe postižu zavidni uspesi.

Kod ove bolesti, koja se smatra neizlečivom, posebno je lekovito kobilje mleko. Pošto se konji danas sve više uzgajaju, nabavka ovog mleka ne bi trebalo da predstavlja problem. Jedna poznanica mi je pisala kako je pre nekoliko godina pročitala da je neki stari lovac kobiljim mlekom doprineo ozdravljenju niza bolesnika koji su smatrani neizlečivim.

Evo, na kraju, i izveštaja jedne obolele od multiple skleroze, kojoj su bile obolele i bešika i materica. „Pridržavala sam se Vaših saveta i leđa svakodnevno ujutro masirala esencijom hajdučke trave, a noge, uveče i ujutro, esencijom rusomače. Takođe sam na donji trbuh stavljala obloge od šveden bitera. Pijem čaj od mlečike, sa šveden biterom, ujutro, natašte, pola sata pre doručka. Sada, posle otprilike četiri meseca, mogu reći da su Vaši saveti veoma dobri i da lečenje lekovitim biljkama počinje da pokazuje rezultate. Užasni grčevi nogu polako popuštaju i nisu više tako bolni. Ponekad mogu, u stanu, da napravim nekoliko koraka a da se ne pridržavam za nameštaj ili za zid. Mokraćna bešika mi opet funkcioniše normalno. Menstruaciju imam svakih tri do pet nedelja, ali mi sada traje samo tri do pet dana. Sve ovo za mene predstavlja uspeh, mada mali. Multipla skleroza je veoma tvrdokorna bolest sa mnogim propratnim pojavama. Šveden biter pijem svakodnevno u malim količinama čaja od koprive, hajdučke trave i virka. Imala sam dobra iskustva i sa rosopasom. Pod levim okom sam godinama imala debelu krastu koja je vremenom sve više rasla uz oko. Koristila sam neke lekove koje mi je prepisao lekar, ali mi nisu pomogli. A onda sam pokušala sa sokom od rosopasa (rosopas 10 dana držati u rakiji od žita). Sada mi je krasta gotovo nestala. Veoma se radujem i najmanjem uspehu koji me svakodnevno podstiče da nastavim. Za zimu sam se dobro snabdela lekovitim biljkama.

U jednoj medicinskoj knjizi svojih roditelja čitala sam da je pršljenove dobro masirati gomoljem božura i kupati se u ekstraktu od gomolja. Navodno, božur je dobar za kičmenu moždinu i za mozak. Imala sam dve ovakve kupke. Gomolje božura potopila sam u rakiju od žita i u uvarak dodala i ove esencije, te sam se kupala dvadeset minuta. Sledećeg dana nisam više osećala bolove u pršljenovima. Od tada je prošlo tri nedelje, a bolovi se nisu ponovili.“

Prilikom predavanja u Rendsburgu (Rendsburg) u SR Nemačkoj, na podijum je izašla jedna gospođa i ispričala da je još pre tri godine bila vezana za invalidska kolica. Pošto se pridržavala svih uputstava iz „Božje apoteke“, njeno stanje se popravilo toliko da ona opet može hodati normalno i osećati se kao zdrava osoba. Nije imala prilike da iz prirode donosi sveže biljke nego je kupovala osušene. Dobila je veliki aplauz od publike, koja je bila zadivljena njenim zalaganjem i njenom upornošću.

Mongoloidnu ili spastično oduzetu, odnosno retardiranu decu treba lečiti istim lekovitim biljkama koje su navedene u odeljcima o sušenju kosti i multiploj sklerozi. Izuzetno se preporučuje masiranje pomenutim esencijama i, pre svega, veoma osvežavajuće kupke sa lekovitim biljkama. U mnogim slučajevima spastične dece uzrok treba tražiti u ponašanju majke za vreme trudnoće. Pored cigareta, alkohola i opojnih droga,u to vreme treba izbegavati i crnu kafu.

Ovu terapiju treba sprovesti i kod dece koja imaju govorne smetnje i mane.

U sva četiri slučaja važno je na potiljak stavljati obloge od švedske grančice (vidi odeljak Švedska grančica).

Napomena redakcije: Pročitati članak o ishrani pacijenata koji imaju MS jer je i pravilna ishrana lek za Multipla sklerozu

 

Sclerosis multiplex, multipIa skleroza, subakutno ili hronično oboljenje centralnog nervnog sistema. Počinje u drugoj ili trećoj deceniji, i protiče u nastupima izmedju kojih su duže ili kraće remisije. Usled propadanja mijelinskog omotača u više rasturenih žarišta u beloj masi mozga ili moždine dolazi do poremećaja funkcije. Karakteristična Charcotova trijada: nistagmus, intencioni tremor i skandirajući govor,« pored oduzetosti nogu spastičkog tipa. Isprva se demijelinisana žarišta mogu manjim delom ponovo remijelinisati. Inače, po pravilu glija proliferiše i najzad se žarište sklerotiše. Subakutni i hronični tok je klasičan, ali se bolest javlja i akutno, kada ju je teško razlikovati od akutnog rasejanog encefalomijelitisa. U etiologiji važnu ulogu igraju alergijski, tj. imunobiološki procesi; s. tuberosa, tusclerotomia scrotum berozna skleroza, oboljenje centralnog nervnog sistema koje se klinički ispoljava
epileptiformnim napadima i progresivnom imbecilnošću. Patološkoanatomski postoje tumorske tvorevine na zidovima bočnih komora velikog mozga i sklerotički čvorovi na površini mozga. Često istovremeno postoje tumori kože, abdominalnih organa, srca i oka.

Multipla skleroza, ne otkriva neki naročiti afinitet prema polovima. Seksualni količnik se kreće oko 0,63. Postoje neke razlike u vremenu pojave bolesti: u 70% slučajeva u žena se javlja izmeñu 16. i 35. godine života, dok se u 45,5% muških javlja od 36. do 45. godina.

 

 

Izvor: Odlomak Kako se leči Multipla skleroza iz knjige Zdravlje iz Božije apoteke – Marija Treben

www.prirodanadar.rs