Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Zdravlje

Prirodni lek za šećernu bolest – kako se leči šećerna bolest dijabetes tipa 1 i 2

 

POSTOJI LI PRIRODNI LEK ZA DIJEBETES

Šećerna bolest ili dijabetes tipa 1 i 2 se može kontrolisati i lečiti prirodnim putem. Prirodni lek za šećernu bolest i terapija. Kako se leči šećerna bolest dijabetes tipa 1 i 2

 

KAKO SE LEČI ŠEĆERNA BOLEST (dijabetes) – Prirodni lek za šećernu bolest

 

Prirodni lek za šećernu bolest - kako se leči šećerna bolest dijabetes tipa 1 i 2
Prirodni lek za šećernu bolest

Posle infarkta srca i raka, dijabetes je najrasprostranjenija bolest današnjice. Kod mnogih ljudi, a naročito dece, prekomerne količine nezdrave hrane predstavljaju najčešći uzrok ovog oboljenja. Znači, od bolesti gušterače, a samim tim i od dijabetesa, ne pate samo odrasli nego, nažalost, i mnoga deca. To za njih znači da moraju da budu po strani od svih radosti dečjeg doba, da drže strogu dijetu, dvaput dnevno da ubrizgavaju insulin i da već kao deca s jednom nogom budu u grobu.

Mnoge bolesti današnjice pokazuju da imati visoki životni standard ne predstavlja uvek prednost. Korpu sa hlebom moramo da držimo tamo gde nam neće stalno biti pred očima, a delikatese da izbegavamo. Pre praznika koji traju dva ili više dana, možemo videti ljude koji namirnice kupuju u tolikim količinama kao da treba nahraniti čitav puk.

Sada ću svim dijabetičarima pokušati da ukažem na lekove koji podstiču rad gušterače, a time ujedno leče i uzrok nastanka šećerne bolesti. Veliki švajcarski prirodnjak paroh Kincle kaže: „Šećerna bolest prilično brzo može da se izleči upotrebom sledećih biljaka: 3 dela zečje stope (Geum urbanum), po jedan deo lista kupine i borovnice, 3 dela žute steže (Ro1epŠa aigea), 2 dela suvih zelenih mahuna pasulja. „Sa četvrt litre vode popariti punu malu kašiku ove mešavine i tri minuta ostaviti da odstoji; dnevna količina je 1,5 do 2 litre. Lekovito dejstvo lista borovnice zavisi od načina skupljanja. On sme da se skuplja samo pre nego što plod sazre. List borovnice, ukoliko se bere u pravo vreme, predstavlja klinički provereno sredstvo protiv šećerne bolesti. Smatra se dokazanim da mirtilin, koji se nalazi u listu borovnice pre nego što njen plod sazre, ne samo da smanjuje izlučivanje šećera nego može sasvim da izleči bolest. Zato se mirtilin iz lista borovnice s pravom naziva „biljnim insulinom“. Uprkos ovim izvanrednim osobinama, lečenje čajem od lista borovnice ne sme se sprovoditi bez lekarske kontrole.

Za snižavanje nivoa šećera u krvi preporučuje se i celer. Stari narodni lek je i rasol od sirovog kiselog kupusa, kao i sveža mrkva, koju treba jesti svakoga dana. U iste svrhe može da posluže crni i beli luk, kada se stave na hleb.

Još jedan narodni lek: četiri velike kašike lista borovnice (list ubran pre nego što plod sazre!) pristavi se u dve litre hladne vode, pa se napola skuva. Pije se po jedna šolja triput dnevno. I kopriva izvanredno utiče na gušteraču i svojim dejstvom snižava nivo šećera u krvi. Uzima se ekstrakt koprive, koji se može kupiti u apotekama, drogerijama i bio-radnjama.

S obzirom na to da korenom iđirota mogu da se izleče sva oboljenja gušterače, on pomaže i kod šećerne bolesti. Preko noći se u šolju hladne vode stavi ravna mala kašika korena iđirota, ujutro se lako ugreje, zatim procedi i pije po jedan gutljaj pre i posle jela, što je ukupno šest gutljaja dnevno. Svih ovih šest gutljaja čaja od korena iđirota veoma prijaju dijabetičaru.

Čaj od lista i izdanaka zove takođe može da se preporuči obolelima od šećerne bolesti. Zova spada među najstarije lekovite biljke koje se upotrebljavaju u narodnoj medicini.

Maslačak se na livadama i njivama bere u rano proleće, čim nikne.Treba ga odseći do korena, dobro oprati i upotrebiti kao prvu prolećnu salatu. Postoji maslačak sa sokom karakterističnim za zelenu travu i, druga vrsta, sa žućkastim mlečnim sokom. Ovaj drugi je prijatnijeg ukusa i topljiviji. U proleće, dijabetičari bi svakodnevno, u podne i uveče, trebalo da jedu ovu salatu. A onda, kada je krajem aprila i početkom maja maslačak u punom cvatu, za svakog dijabetičara je vreme da otpočne četvoronedeljnu kuru za snižavanje nivoa šećera u krvi. Stabljiku treba brati zajedno sa cvetom, oprati, i tek posle pranja odbaciti cvet. Ako dijabetičar jede 10 do 15 stabljika maslačka dnevno, može računati na potpuno normalizovanje nivoa šećera. U početku, stabljike imaju nagorak ukus, ali on kasnije nestaje.

Bela imela takođe pozitivno utiče na gušteraču, te stalnom upotrebom čaja od ove biljke postepeno nestaje uzrok nastanka šećerne bolesti. Imela se preko noći drži potopljena u hladnoj vodi. U početku, potrebna je količina od tri šolje hladne vode i tri pune male kašike imele. Posle nekoliko nedelja, dovoljne su dve šolje, a nakon izvesnog vremena, jedna sa jednom kašičicom imele. U jednom razdoblju proleća, kada za dijabetičare ima i drugog svežeg povrća, čaj od imele uopšte ne treba piti. Ovu lekovitu biljku treba skupljati od početka oktobra do početka decembra, u aprilu i maju, jer je samo tada lekovita.

Najlekovitija je ona koja raste na hrastu i na topoli, ali su delotvorne i imele sa jela i sa voćaka. Stabljiku i cvet iseći nasitno. Bele bobice imele se ne smeju upotrebiti za čaj!

Pošto i naš mnogo hvaljen šveden biter pozitivno utiče na gušteraču, pa čak je može i izlečiti, dijabetičari treba da koriste i ove kapi. Uzimaju se tri puta na dan – po jedna puna mala kašika, s malo biljnog čaja. Zbog njihovog dubinskogdelovanja, poželjno jejednom mesečno upotrebiti ih i za oblog, koji se na gušterači drži četiri sata.

Golden Sweden bitter eliksir za dugovečnost
Golden Sweden bitter eliksir za dugovečnost

Koren vodopije dijabetičari mogu da koriste kao odlično dijetalno povrće. On se, slično endiviji, dobro opere pod mlazom vode, jer se time ublažava gorčina njegovog ukusa. Uostalom, čaj od cvetova i stabljika vodopije daje dobre rezultate i kod gojaznosti. Za mršavljenje, dnevno piti dve šolje ovoga čaja.

I isceđeni sok svežeg krastavca utiče na snižavanje nivoa šećera u krvi, pa se i on preporučuje dijabetičarima.

Crni koren takođe spada među izvanredno dijetalno povrće, isto kao i špargla. Zbog neznatne količine ugljenih hidrata, ovo povrće je idealna dijetalna hrana za dijabetičare. Može se pripremati s dosta masti i prezle a da to bolesniku ne naškodi. Crni koren se za upotrebu u kuhinji gaji u povrtnjaku i nije identičan sa gavezom, koji je poznat i pod ovim nazivom.

Zeleni praziluk je veoma dobar za dijabetičare. Treba ga jesti svakoga dana za večeru, sitno isečenog sve do vrhova perja, na hlebu. Salatu od praziluka poželjno je služiti i uz ručak.

Napitak veoma prijatnog ukusa može se pripremiti na sledeći način: 500 g praziluka, sitno isečenog sve do zelenih vrhova, preliti sa 0,7 l suvog belog vina, poklopiti i ostaviti da stoji 24 sata. Posle toga procediti i usuti u bocu, pa ujutro i uveče piti po jedan gutljaj. Čvrsti -ostaci mogu da se jedu namazani na hleb.

Jedan lekar – praktičar iz Austrije pomogao je dijabetičaru sledećim receptom: tri velike glavice belog luka izgnječiti i staviti u litarsku bocu, nasuti prirodne rakije od žita i ostaviti da odstoji 10 do 14 dana. Svakoga jutra, pre doručka, uzeti jednu malu kašiku ovoga vina.

Aprila 1977. pozvala me je telefonom jedna žena iz Beča i ispričala mi da već 30 godina boluje od dijabetesa. Molila me je da joj pomognem. Savetovala sam joj da se leči na upravo opisani način, lekovitim biljkama. Postupila je tačno po mojim uputstvima iz brošure. Radosna, početkom avgusta, obavestila meje da je laboratorijskim analizama utvrđeno da joj je nivo šećera u krvi normalan. Krajem septembra 1977. držala sam predavanje u parohiji Hazenlajten (Hasenleiten) u Beču. Za vreme predavanja, za reč se javila ova žena: „Unazad 30 godina bolovala sam od šećerne bolesti. Sledila sam uputstva gospođe Treben i od avgusta su mi vrednosti šećera u krvi normalne.“ Od prisutnih je dobila buran aplauz.

Jedna poznanica iz mesta Gundelfingen (Gundelfingen) u Bavarskoj, piše: „Moj prijatelj je godinama bolovao od dijabetesa i svakodnevno je morao da prima injekcije. Čajevima i biljkama iz Vaše Brošure uspeo je da snizi nivo šećera u krvi. I dalje je, razume se, pod lekarskom kontrolom. Lekar je bio iznenađen kada je video da je mom prijatelju pao šećer.“

Vrednost šećera u krvi kodjednog inženjera iz Beča bila je 280. Držao se uputstava navedenih u „Božjoj apoteci“. Pri lekarskoj kontroli, utvrđeno je da je šećer pao na 130.

Upotreba svih ovih lekovitih biljaka i dijetalnog povrća kruniše se uspehom samo ako se pacijent istovremeno pridržava i dijete koja mu je propisana kao prirodan lek za šećernu bolest.

Napomena redakcije: Pročitajte članak o ishrani za dijabetičare i kako se šećerna bolest leči hranom.

Bioliver kapi za jetru i holesterol i trigleciride
Biljne kapi za kontrolu šećera i insulina kod Predijabetičnog stanja – Insulinske rezistencije – klikni na sliku

Diabetes, dijabetes, bolest koja se odlikuje izlučivanjem velikih količina mokraće. Ovaj naziv najčešće je upotrebljavan umesto d. mellitus; alimentarni d., dijabetes usled nedovoljnog metabolizma ugljenih hidrata unetih hranom; bronzani d., v. cirrhosis; florizinski d., d. izazvan davanjem florizina, koji prouzrokuje poremećaj funkcije bubrega, usled čega nastaje izlučivanje šećera; d. innocens, glikozurija bez oboljenja pankreasa; d. insipidus, ogromno lučenje mokraće (do 15 lit.) u kojoj nema šećera. Prouzrokovan je oboljenjem zadnjeg režnja hipofize ili diencefalona. Simptomi su polidipsija i poliurija; jatrogeni d., vrlo česta pojava kao posledica velike upotrebe kortizona i njegovih derivata (kortizonski ili hormonski d.);

Diabetes mellitus, šećerna bolest. Poremećaj metabolizma ugljenih hidrata, najčešće usled nedovoljnog lučenja insulina zbog oboljenja endokrinog pankreasa (pankreasni d.) ili hiperfunkcije kore nadbubrežnih žlezda (nadbubrežni d.). Simptomi su: hiperglikemija, glikozurija, poliurija, polidipsija i polifagija. U težim slučajevima postoje i poremećaj metabolizma masti, povišenje nivoa holesterola u krvi, acidoza i dijabetesna koma; promene na drugim organima zavise od stepena poremećaja metabolizma, a javljaju se na bubrezima, sitnim krvnim sudovima, jetri, srčanom mišiću, nervnom sistemu i drugim organima i tkivima; neurogeni diabetes, glikozurija nastala usled nekog oboljenja nervnog sistema; pankreasni d., v. d. mellitus; renalni d., glikozurija bez hiperglikemije usled poremećenog rada bubrega; d. spermaticus, žitka i tečna sperma. Sin. hidrospermija; (seksotropija), šećerna bolest važi kao izrazito androtropna bolest. Pre 20. god. dijabetes napada polove bez obzira na stepen vangenitalne uobličenosti, verovatno pod uticajem genetičkih faktora. Ali od tog uzrasta, još više od 30. god. a najviše posle 40. god., šećerna bolest napada hiperandroidne muškarce i androidne žene.

Telefon za naručivanje BioLiver kapi u Srbiji:  065 970 7777    

E mail za naručivanje:  [email protected]

Naručivanje BioLiver kapi za BiH i RS: (+387) 066 271 012

Izvor: Odlomak Kako se leči Šećerna bolest iz knjige Zdravlje iz Božije apoteke – Marija Treben

www.prirodanadar.rs

12 komentara

 • Jako dobar članak. Malo je možda problem ljudima u gradovima „otići na polje“ i ubrati mlade listove maslačka i sl; Usudila bih se prepričati Vam vl.iskustvo. Mom suprugu su slučajnim sistematskim pregledom otkrili šećer 18 i šećer u urinu; Dok „smo“ čekali termin kod specijalista u dva tjedna sam prehranom „skinula“ šećer sa 18 na 7. To sam postigla tako da sam iz prehrane maknula sve od pšenice, umijesto pšeničnog brašna uvela sam primjerice za doručak palačinke od rižinog ili bezglutenskog brašna punjene friškim sirom (4 palačinke i čaj od šipka je doručak); Sve po knjizi U ZONI dr.Searsa čiji je glavni moto:1/3 tanjura bjelančevine, 2/3 tanjura povrće (pri tome ne koncentrirane škrobne namirnice); U slijedeća tri mjeseca skinuo je s lakoćom još 20 kg. I sada ima šećer, ali ne troši nikakve ljekove jer mu je šećer između 6,5 i 8. Važno je da jede svakih 4 do 5 sati. I nema hrane sa pšenicom; Za razliku od mog strica koji se muči sa minimalnim količinama obroka ZONA dozvoljava da se čovjek „najede“.

 • Moja cerka ima upalu gusterace I visoki secer kao i masnoce .Dva puta je padalau komu te lezala dva puta po mjesec dana u bolnici. Menjali su joj krv I cistili je od masnoca i secera. Sada je jako debela jer jede hranu koju joj ljekari preporucuju.
  molim Vas da mi kazete sta bi sada koristila jer samo daje dve vreste insulina .Ima 38 godina .
  Srdacan pozdrav od Miroslav Raus

 • @ Miroslav

  Upala gušterače je ozbiljna bolest, posebno ako je hronična. U kombinaciji sa dijebetesom i debljinom je vrlo komplikovano stanje koje se teško leči i ima ozbiljne posledice.

  Morao bi da stanje vaše ćerke vodi i prati iskusan lekar. Ona bi trebalo da što manje jede, da bude na dugotrajnom postu, jer svako jelo izaziva jačanje upale pankreasa, jer se pokreću biohemijski procesi u obolelom pankreasu koji dovode do lančane reakcije. Pankreas mora da se relaksira a to se postiže uzdržavanjem od hrane.

  Možete koristiti naš preparat BioLife Regenerator koji smiruje upalu gušterače i smanjuje šećer u krvi, i on je dobra pomoć ako imate ispravne dijetetske preporuke šta i kako se jede – post i mediteranska dijeta. Uz to, obavezna je fizička aktivnost, najmanje 5-7 km brzog hoda dnevno, ako nije u fazi akutnog napada pankreasa, jer se šećeri u krvi moraju potrošiti radom, kao i višak hormna i enzima koje pankreas luči.

  Upala pankreasa je metabolička bolest gde dolazi do nekontrolisanog lučenja enzima i hormona pankreasa, koji medjusobno stupaju u rekaciju izazivajući upalu tkiva i destrukciju gušterače. Hroničan pankreatitis dovodi do promene gušterače, koja postaje puna ožiljaka, gubi svoje funkcije i dovodi do komplikacija koje postaju fatalne.

  Pronadjite dobrog lekara i slušajte ga u potpunosti, mora vaša ćerka da bude maksimalno disciplinovana, posebno ne sme da pije alkohol, gazirana pića, vino, da jede slatkiše, grickalice, čak treba da izbaci iz ishrane pirinač, kukuruz, suvo voće, svu onu hranu koja ima visok glikemijski faktor. Ali sve će to lekar objasniti.

 • Lijep pozdrav ja imam šećer pa bi vas molila da mi pomognete .šećer je tipa 2. Na koji način i kako sta da radim? Unaprijed hvala

 • Probajte caj od Srebrne svilenice, ja sam ga pio 16 mjeseci i pomogao mi je puno. Sad ga ne pijem i uz normalnu prehranu mjesecni prosjek je 6,01. Kinezi koriste ovu biljku vec 2.000 godina i obnavlja ostecene stanice gusterace, a secer rusi i samnuje kilograme. Upisite Gymenma silvestre na net-u i citajte iskustva ostalih. Ne kupujte Srebrnu svilenicu u kapsulama, jer sam i sam probao 4 kutije i nije nista pomoglo.

 • Dijabetes 2 je moguce izlečiti. GOVORIM O SVOM LIČNOM ISKUSTVU!!! Naravno treba te preći na niskomasnu ishranu (High Carb Low Fat) popularno nazvanu. Znači celovito sirovo voće i povrće koje raste iznad zemlje kao i šaka orašastih plodova na dan nikako više. Možda će nekom zvučati paradoksalno ali voće je najsavršenija hrana za čoveka. Ja sam zagovornik da je čovek frugiovor (voćojed) i da treba da se vrati svoj bazičnoj hrani i da će tom ishranom pobediti sve moderne bolesti koje su nastale nepravilnom ishranom. U nepravilnu ishranu smatram u prvom redu sve namirnice životinjskog porekla: meso, mleko i mlečni proizvodi, jaja, riba. Kao i beli šećer, belo brašno…. Neko će reći voće je puno šećera, voće nije dobro, to je daleko od istine. Prirodni šećeri u voću i rafinisani šećeri razlika između njih je milionima kilometara. Procesuirana hrana, žitarice izbegnite ih u širokom krugu. Jedenjem namirnica životinjskog porekla unosite velike količine masnoća, proteina, holesterola koj pogubno delujuju na ljudski organizam. Masnoće, rafinisna ulja pa i hladno ceđenja, margarini bežite od njih što dalje!!!. Masna hrana životinjskog porekla mi je izazvala Dijabetes 2 . Samo voće i zeleno povrće i za 2 nedelje sam izbacio lekove za šećer.
  Evo šta može da vam pomogne kao što je i meni:
  Knjiga: „80/10/10 ishrana“ (dr. Daglas Grem) , Knjiga: „Healing Diabetes With Fruit“(Tasha Lee) – nema je na srpskom. Knjiga:“Kineska Studija“ (Dr Kolin Kembel). Video na YOU TUBE-u: viljuske pre noževa“……
  Sledite ove smernice i nećete pogrešiti!!!

 • LEK ZA SECER-proveren
  Svako jutro na prazan stomak pojesti 7 zrnca suvog grozdja ne piti i ne jesti nista 30 minuta posle nastaviti sa terapijama….Pre tih zrnaca ne uzimati bilo kakve lekove ili bilo sta ostalo na prazan stomak bukvalno…

Ostavite komentar