Protestni skup Srbija bez GMO sreda 4.12.2015 u 11h, Beograd

Srbija bez GMO! Srbija bez GMO! Srbija bez GMO! Srbija bez GMO! Srbija bez GMO!

 

 

Protestni skup Srbija bez GMO sreda 4.12.2015 u 11h, Beograd

Ako ste PROTIV GMO – dođite na PROTESTNI SKUP u Beogradu 4. decembra u 11 sati, Pionirski Park, ispred Skupštine, pod nazivom SRBIJA BEZ GMO i pozovite sve Vaše:

· članove porodice,

· prijatelje i njihove porodice i

· prijatelje prijatelja i njihove porodice!

Unapred HVALA ONOLIKO za ono što budete učinili za:

· Srbiju danas i sve njene buduće generacije,

· srpske potrošače,

· srpsku mladost sadašnju i još nerođenu,

· sve prethodne generacije naših predaka koji su se borili i živote ugradili u temelje ove zemlje DA BUDEMO SVOJ NA SVOME i

· srpsku poljoprivredu koja je jedini garant da nas NIKADA NEĆE HRANITI TUĐA KUTLAČA i da ne postoji nijedan razlog da stanovnici Srbije od nje zavise!

Srpska poljoprivreda, pored 7,150.000 stanovnika Srbije, može da nahrani barem još dva puta više potrošača u državama koje su gladne naših proizvoda!

Zbog interesa uvozničkog lobija koji po dampinškim cenama uvozi slabo kontrolisane poljoprivredno-prehrambene proizvoda iz inostranstva, u Srbiji je između dva poslednja popisa poljoprivrede (2002-2012) ugašeno preko 150.000 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava ili 20% od ukupnog broja tih gazdinstava u 2002. godini. Tako je bez izvora prihoda ostalo još oko 450.000 stanovnika u našim selima – koji su se pridružili armiji od oko 800.000 nezaposlenih u Srbiji.

Procenjujem da će od preostalih 630.000 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u narednih 10 godina biti ugašeno još oko 250.000 porodičnih poljoprivrednih gazdinstava ili 40 odsto od sadašnjeg broja, kada pristaše koji u Srbiji ostrašćeno navijaju za GMO ostvare njihove antisrpske ciljeve i interese legalizuju uvoz sirovina i prehrambenih proizvoda koji sadrže sirovine od GMO – za koje postoje eksperimentalni dokazi da su zdravstveno štetni, a protiv naših autohtonih sorti i proizvođača hibrida iz domaćih semenskih kuća.

Prof. dr Miladin M. Ševarlić