Projekat OUTDOOR IN – Razvoj turizma u opštini Zubin Potok

Turistički projekat EU pod nazivom OUTDOOR IN za razvoj turizma u opštini Zubin Potok

 

OUTDOOR IN – Razvoj turizma u opštini Zubin Potok je projekat pokrenut sa ciljem da doprinese poboljšanju poslovnog okruženja u opštini Zubin Potok kroz kreiranje potencijala za razvoj turizma.

Projekat je započet 1. marta 2013. godine i trajaće dve godine, do 28. februara 2015. godine.

Outdoor in - Ibarski Kolašin, Zubin Potok i planina Mokra Gora

Projekat OUTDOOR IN sadrži komponente koje podrazumevaju izgradnju institucionalnih kapaciteta za razvoj turizma, izgradnju turističke infrastrukture, pre svega izgradnja plaže i igrališta za decu na jezeru Gazivode, izgradnju veštačkog zida za slobodno penjanje, obeležavanje planinarskih i biciklističkih staza kao i izradu putokaza, turističkih tabli i odmorišta, zatim podizanje ljudskih kapaciteta za rad u turizmu kroz obuke za slobodno penjanje, paraglajding, ronjenje, surfovanje na vetru, vožnju kajaka i pružanje prve pomoći i promociju turističkih potencijala opštine Zubin Potok.

Projekat podrazumeva i organizaciju dva međunarodna letnja kampa, dva regionalna takmičenja u ekstremnim sportovima i dve zimske pešačke akcije (svake godine po jedna od ovih aktivnosti).

Na sajtu http://www.ibarski-kolasin.org/ i facebook stranici https://www.facebook.com/pages/Outdoor-In/288318611312591?ref=hl možete videti šta je do sada uradjeno u okviru ovog projekta kao i ostale zanimljivosti i znamenitosti Ibarskog Kolašina i opštine Zubin Potok.

OUTDOOR IN se finansira od strane predpristupnih fondova Evropske unije a projekat sprovodi opština Zubin Potok u saradnji sa Institutom za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) i NVO KRC.

Jovana Obradović