Veselinka Stojković 

 POEZIJA ZORICE SENTIĆ

Srce srcu je pesma Zorice Sentić

.

Srce srcu je pesma Zorice Sentić

Ako volite šetnju pored vode, Zorica će vas povesti; ako volite sunce, Zorica je tu; ako ste zaboravili da letite, opet je tu; ako ste u kuhinji, na terasi, pored cveća, stiže odmah. Njena poezija je ljubav.

Ako slušate muziku, slikate, vezete haljinu i šešir spremate za izlazak, ako volite svoj zavičaj pa mu se pesmom vraćate, u sve živo ako ste zaljubljeni, Zorica je s vama. Njena poezija je ljubav.

Ako ste na putovanju, idete u svet ili stižete u domovinu, ili i ne odlazite od kuće, tu je, Zorica je uvek tu. Njena poezija je ljubav.

Ako ste se rastužili, ona vam pruža šaku zdravlja; ako ste posustali, ustaćete brzo; i trčaćete. Njena poezija je ljubav.

Ako ste zaboravili osmeh, na pregršt ih ima; ako vam oko nije zasuzilo, zasuziće; ruke će vam se splesti u zagrljaj. Njena poezija je ljubav.

Ako volite, volećete više; ako zoru dočekujete srećni, mesec i sunce će vam zajedno svetleti; ako, pak, za čežnju znate, a ko nije s njom? na pravom ste mestu, Zorica je melem. Njena poezija je ljubav.

Ako ste sanjar, Zorica ima najlepše snove; i vaši su, videćete. Ako nešto niste umeli da kažete, ili ste prećutali, a na srcu vam je, Zorica je rekla za vas. Njena poezija je ljubav.

Ako ste zaboravili kako preko mostova, Zorica će vas povesti, samo joj ruku pružite; naučiće vas i da ih gradite. Ako poželite da se popnete na nebo, uz samo sunce i zvezde i mesec, čeka vas; otuda je svet veliki i lep. Njena poezija je ljubav.

Ljubav je poezija Zorice Sentić, beskrajni predeli su njene pesme; svetlost i večnost. Vulkanski, a nežno peva njena pesma. Ljubav je njena poezija.

Srce srcu je pesma Zorice Sentić.