Terme Čatež – slovenačka banja i termalni raj 365 dana u godini

Slovenačka banja sa toplom vodom i velikim otvorenim i zatvorenim akvaparkom Terme Čatež je savršena destinacija za porodični odmor

 

Popularna slovenačka banja sa toplom vodom i ogromnim akvaparkom Terme Čatež se nalazi 15 km od granice Slovenije i Hrvatske. Do nje se autom stiže iz Beograda autoputem Beograd – Zagreb za oko 4 i po  sata umerene vožnje po odličnom i praznom auto putu. Vrlo ju je lako naći jer vas vidljivi putokazi vode i skoro do samog kompleksa Terme Čatež ide autoput. Sam centar se nalazi na obali reke Save i tik uz regionalni put ka severu Slovenije, takozvani vinski put, koji vam nudi dobre porodične vinske podrume. U blizini je i znamenita kuća čokolade i uzgajalište jelena. Terme Čatež su vrlo povoljne sa cenama i u okviru velikog sportsko rekreativnog kompleksa nude mnoštvo mogućnosti za sve uzraste i kategorije turista.

.

Raj tople vode i veliki otvoreni i zatvoreni akvapark

Terme Čatež su jedne od najpopularnijih termi u Sloveniji. Aktuelne su tokom cele godine i izuzetno su pogodne za porodični turizam. Možete uživati u wellness centrima, takmičiti se u raznim sportskim aktivnostima, a možete čak uživatu i u surfovanju na talasima u zimskoj termalnoj rivijeri. Ukoliko patite od reumatskih oboljenja ili ste bili na operaciji i potreban vam je oporavak, ove Terme Čatež su pravo mesto za vas. Takođe, pomažu u lečenju bolesti probavnog trakta kao i kod ginekoloških i neuroloških problema.

Terme Čatež nude najveću bazensku raskoš u Sloveniji i predstavljaju  jedan od najvećih vodenih parkova u celoj Evropi. Ovde se nalazi oko 12.000 m2  vodenih površina (kako otvorenih tako i zatvorenih bazena). Zimska termalna rivijera sa 2.200 m2 pokrivenih površina i brojnim atrakcijama, garantuje zabavu svim  generacijama. Izbor je širok – dečiji bazeni, divlja reka, gusarski brod, bazeni nepravilnih oblika sa whirpoolima, masažna ležišta, slapovi, brojni tobogani, bazen sa talasima…

Terme Čatež - slovenačka banja i termalni raj 365 dana u godini bazen unutra

Smeštaj u Terme Čatež

Hotelski smeštaj koji se nudi u termama Čatež je vrhunskog kvaliteta, potpuno opremljen i svojim posetiocima pruža prijatan odmor, udobnost i opuštanje. U Hotelu Terme ćete naći oazu mira i relaksacije. Zimska termalna rivijera je povezana sa hotelom Toplice, čiji kvalitet je potvrđen sa četiri zvezdice i  namenjen je aktivnim porodicama i gostima. Ako ste više zainteresovani za razne wellness i zdravstvene programe, najbolje bi bilo da se smestite u hotel Čatež koji je povezan sa zimskom termalnom rivijerom i hotelom Toplice. Određene sobe u ovom hotelu su adaptirane za osobe sa posebnim potrebama, kojima je potrebna nega i nadzor sertifikovanog zdravstvenog osoblja.

Pored ovih hotela, u termama Čatež se možete smestiti i u preko 400 apartmana sa tri zvezdice i 490 kamp parcela koje se nalaze u kampu koji se može pohvaliti sa čak pet zvezdica. U termama Čatež odmor možete provesti i na potpuno drugačij način. Tu je Indijansko selo sa 25 šatora, koje će vam ponuditi avanturistički odmor u zagrljaju prirode tik uz termalnu rivijeru, a nešto zaista posebno je gusarski odmor. Gusarski zaliv krasi 20 plutajućih kućica, izgrađenih od prirodnih materijala, a drvena terasa pruža predivan pogled na jezero i potpunu relaksaciju na otvorenom. U kućicama se može smestiti najviše pet osoba.

Gosti rado obilaze i obližnji srednjevekovni dvorac Mokrice. U dvorskom restoranu i vinskom podrumu doživećete izvrsne gastronomske doživljaje. Pravi izazov vas očekuje na golf igralištu sa 18 rupa, tik uz dvorske zidine.

.

Indikacije, lečilište i wellness Terme Čatež

Terme Čatež - slovenačka banja i termalni raj 365 dana u godini ceo kompleksTopla mineralna voda u čateškim termama doprinosi zdravlju vašeg organizma i sveukupno dobrom osećaju. Kada je u pitanju lečenje raznih oboljenja, stanja nakon nesreće ili operacije na lokomotornom sistemu, gastrointestinalnih i reumatskoh oboljenja kao i ginekoloških i neuroloških problema, Terme Čatež deluju izuzetno blagonaklono i efikasno. Lečenje hidroterapijom dopunjuju elektroterapijom, termoterapijom, magnetoterapijom, kineziterapijom i td.

Terme Čatež je poznata i po što se ovde primenjuje i izokinetika. To je dijagnostička metoda koja se ujedno koristi i za ojačanje mišića. Ova metoda se koristi za određivanje snage mišića ili grupa mišića, jačanje atrofiranih mišića i pasivno razgibavanje mišića nakon operacije. Ova metoda je naročita pogodna za brzo opravljanje sportista.

U hotelu Čatež rade ambulante za neurohirurgiju, fizijatriju, ortopediju i reumatologiju.

 

Ono u čemu gosti kompleksa Terme Čatež najviše vole da uživaju su wellness centri i unikatne kupke namenjene potpunoj relaksaciji tela i duše. U Spa&Wellnes centrima možete sebi priuštiti različite masaže i limfne drenaže, aroma terapije, biserne kupke, masaže toplim kamenjem, wellness programe u dvoje, osvažavajući piling ledom i još mnogo toga …

.

Vlada Ilić