Završen seminar Academy of Modern Management 2013

Seminar Academy of Modern Management 2013, koji promoviše preduzetništvo kod mladih i razvoj biznis ideja, zvanično je zatvoren finalom 18. decembra

Seminar Academy of Modern Management 2013, koji promoviše preduzetništvo kod mladih i razvoj biznis ideja, organizovan pod pokroviteljstvom ESTIEM LG Beograd, studentske organizacije sa Fakulteta organizacionih nauka, zvanično je zatvoren finalom 18. decembra, u prostorijama Privredne komore Srbije. Na razvoju ideja i inovacija za ovaj seminar i njegovoj organizaciji u globalu, studenti članovi ove organizacije radili su gotovo sedam meseci, a nakon deset veoma uspešno realizovanih dana seminara, njihova zajednička vizija došla je do potpunog ispunjenja.

Završen seminar Academy of Modern Management 2013 - Organizacioni tim, predavači i prva tri mesta

Ove godine, za prestižnu nagradu početnog kapitala u vrednosti od 100.000 dinara i prava na jednogodišnje korišćenje poslovnog prostora u Beograđanki takmičilo se čak 16 mladih timova, starosti između 20 i 30 godina. Pored njih, oko 50 drugih učesnika slušalo je predavanja velikog broja predavača iz različitih sfera biznisa, među kojima su se našli Nataša Pavlović Bujas, Boris Vukić, Slobodan Vučković, Ivan Bjelajac, Žarko Ptiček, Vladimir Miletić i mnogi drugi, a kroz prostorije Opštine Vračar i Privredne komore Srbije prodefilovao je veliki broj ljudi, uglavnom mladih, privučenih nezapamćenom medijskom pažnjom, koju je Akademija zabeležila ove godine.

Od 16 sjajnih ideja, i veoma dobro razrađenih, od strane samih učesnika, kao pobednička izdvojila se ideja o aplikaciji za 3D prikazivanje proizvoda tima AdVision, koji će za ostvarenje svoje biznis ideje dobiti deo potrebnog početnog kapitala i poslovni prostor. Ovaj tim čine sada mladi preduzetnici, Vukašin Vukoje i Damjan Dakić. Pored pobedničke ideje, veliku pažnju zaokupile su i ideje medicinskog turizma, uzgoja bukovače, prirodnih voćnih sokova, online zakazivanja lekarskih pregleda i mnoge druge.

Na seminaru je učestvovalo oko 50 mladih, starosti između 20 i 30 godina, sa 16 inovativnih i timskih biznis ideja. Pobedničku ideju podržale su ERSTE Banka, u vidu početnog kapitala za osnivanje biznisa u iznosu od 100.000 dinara, kao i Kancelarija za mlade, koja obezbeđuje prostor u Beograđanki za razvoj sopstvenog biznisa, u periodu od jedne godine. Takođe, realizaciju projekta podržali su i Telekom Srbija, Hemofarm fondacija, Ernst & Young, Prelovac Media, Coca Cola Hellenic, Doncafe, Red Bull, štamparija Ilijanum, Puzzle Group, PepsiCo Srbija, izdavač Data Status, Timix, Biznis Baza i Chromawise photography.

Akademija modernog menadžmenta 2013 nakon finala svečano je i zatvorena u prostorijama Privredne komore Srbije. Da biste bili u toku sa organizovanjem sledeće Akademije, možete je pratiti na Facebook stranici, pod imenom Academy of Modern Management, ili kao @ammestiem na Twitter-u.