Uspešnima kapu dole!

Miloš Bojanić: Zamak u kom caruje mir

Zamak koji je poznati pevač Miloš Bojanić sagradio na Fruškoj Gori

 

 

Pobednik rijaliti šou-programa Farma, Miloš Bojanić, sazidao je za sebe i svoju suprugu Branku novu kuću na obronku Fruške Gore, na mestu na kom je vazduh uvek čist i gde ga svakodnevno budi cvrkut ptica.

Miloš Bojanić i njegov zamak u kom caruje mir Branka i Miloš

Branka i Miloš Bojanić

Na obronku Fruške Gore, nedaleko od Sremske Kamenice, s mesta gde se pruža predivan pogled na nepregledne pašnjake, smešten je dom pevača Miloša Bojanića, pobednika druge sezone rijaliti šou-programa Farma i njegove supruge Branke. Velelepnu vilu od sto osamdeset kvadrata čini pet velikih prostorija koje su Miloš i njegova lepša polovina uredili prateći samo sopstven ukus, tako da im nov dom u potpunosti garantuje izolaciju od gradske vreve.

 .

Daleko od vreve, u carstvu spokoja…

– Sve do pre tri meseca, stanovali smo u kući koja je samo dvesta metara udaljena od našeg novog doma. Kad smo je prodali, odlučili smo da ostanemo ovde, na Tatarovom brdu, u istoj ulici jer je ovde vazduh najsvežiji, a cvrkut ptica najjače se čuje. Ne smeta nam što smo dalje od grada jer automobilom, za, samo, osam minuta, stižemo do centra Novoga Sada – objašnjava Miloš.

 Miloš Bojanić i njegov zamak u kom caruje mir detalj u kući

 Supružnici su se u ovu kuću uselili prošlog Vaskrsa, tako da njeno opremanje još nisu potpuno završili. Pošto nije želeo da sve poslove prepusti majstorima, Miloš je pojedine delove kuće sređivao sam i to mu je predstavljalo pravo zadovoljstvo.

– Bordo parket kojim je prekriven ceo pod u našem domu, a koji smo uvezli iz Kine, postavio sam sam sa svojih deset prstiju. Želeo sam da dam svoj doprinos gradnji kuće i uživao sam u tom – ističe pevač koji je učestvovao u grubim radovima na kući, a njegova tridesetpetogodišnja supruga, bila je zadužena za odabir nameštaja.

 Miloš Bojanić i njegov zamak u kom caruje mir - dnevna soba

– Pošto sam, po profesiji, kuvarica, bilo mi je stalo da se kuhinja opremi po mojoj želji, majstor je sve pravio po mojim nacrtima tako da su mi potrebne stvari nadohvat ruke. Baš u toj prostoriji provodim i najviše vremena – kaže crnokosa dama.

 Miloš Bojanić i njegov zamak u kom caruje mir - kuhinja

Dok Branka najviše vremena provodi spremajući razne kulinarske specijalitete, Miloš obožava da se opušta u kućnom bazenu i sauni, a zatim uživa u dnevnoj sobi.

– Najviše volim da sedim ušuškan u polukružnoj kožnoj garnituri koja je pravljena baš za nas jer u prodaji nismo mogli da pronađemo onu koja bi nam po dimenzijama potpuno odgovarala, a nastala je od posebne kože koja je kvalitetna i meka. Namerno smo želeli da bazen bude sazidan unutar kuće jer uskoro krećemo na Crnogorsko primorje gde u Baošićima boravimo po celo leto – kaže čuven Farmer.

Iako zidovi još nisu ulepšani umetninama, Miloš je u dnevnoj sobi već odredio mesto na kom će biti okačen portret njegove pokojne majke koju je voleo najviše na svetu.

.

Mamina plava šerpa…

– Još nismo stigli da okačimo slike, ali sam isplanirao da u dnevnoj sobi bude portret moje majke koja sedi za šporetom na kom je plava šerpa. To je prizor koji pamtim – ističe Miloš.

Pored velike sofe, i ostali nameštaj je pravljen po narudžbini. I bračni krevet u spavaćoj sobi, osmislili su supružnici, a prilikom uređenja intimnih prostorija, bilo im je veoma važno da i kupatilo bude sređeno tako da im pruža potpuno uživanje.

Miloš Bojanić i njegov zamak u kom caruje mir spavaća soba

– Krevet ima specijalan ortopedski dušek na kom se spava kao na oblaku. Posebnu pažnju, posvetili smo uređivanju kupatila u koja se ulazi iz spavaćih soba. Oba su opremljena velikim tuš-kabinama sa saunama, turskim kupatilom i masažerima – kaže Branka, dok je Miloš bio zadužen za uređenje dvorišta.

 .

Reka kroz dvorište… pa u jezero!

Miloš Bojanić i njegov zamak u kom caruje mir - bazen– Velik sam esteta pa sam želeo da moja kuća izgleda lepo. Kupole na kući, urađene su tako da se kuća razlikuje od ostalih u okruženju, a kamena fasada, bila je moja ideja. Za nju sam sam lomio kamenje. Uskoro ćemo dvorište ulepšati velikom fontanom iz koje će izvirati reka koja će proticati kroz dvorište i potom će se slivati u malo veštačko jezero – ističe pevač.

Prostorija u kojoj je bazen, najveća je u kući, a s njenih prozora, prostire se pogled na pašnjake.

– Prošlu kuću smo prodali jer nije bilo mesta da se u njoj napravi bazen, a ja sam, to, želeo po svaku cenu. Uvezli smo ga iz Kine i tek sam sad zadovoljan – otkriva Miloš.

Iako ima mnogobrojnu porodicu, njegovi sinovi koji ne žive u Srbiji, još nisu imali prilike da vide ovu izuzetnu kuću napravljenu za uživanje. Miloš s nestrpljenjem iščekuje dan kad će i njegovi naslednici uživati u plodovima očevog rada.

– Jedan sin mi je u Americi, a drugi u Kanadi i još nam nisu bili u gostima. Jedva čekam da dođu i vide šta sam napravio za njih jer sve što radim u životu, radim isključivo da njima bude što komfornije – završava Miloš.

Aleksandra Dimitrijević

Izvor: www.story.rs

Tekst je objavljen u 251. broju magazina Story, 13. jula 2010. godine.

Priredio i međunaslove ubacio: V. V. M.

oOo