.

Rajsko ostrvo Puket – Tajland

Fotografije sa ostrva Puket u Tajlandu, koje je svetski popularno odmaralište i rajski vrt

 

Ostrvo Puket je najpopularnije turističko odmaralište na Tajlandu, uz takodje popularnu Pataju. Osim za odmor turista, ostrvo Puket je poznato i kao scenografija za mnoge filmove. Ako budete u prilici, posetite ostrvo Puket. Ove slike ne mogu da dočaraju koliko je to predivan prostor.

Rajsko ostrvo Puket - Tajland resort

Puket, na malajskom znači brdo i najveće je tajlandsko ostrvo, površine oko 550 km2, udaljeno od Bangkoka blizu 900 km. Na severu je, mostom dugim 700 m, povezano sa kopnom. Stanovništvo, oko 200.000, čine uglavnom Kinezi, koji su dolazili da rade u rudnicima kalaja, zatim Malajci, a među prvima ostrvo su nastanili tzv. morski cigani, jer je bilo raj za pirate. Osim kalaja, ostrvo je bogato kaučukom i bisernim školjkama, a s obzirom na to da je na glavnom putu između Indije i Kine, posećivali su ga kupci iz Holandije, Portugalije, Nemačke, Engleske i njihov uticaj najbolje se može videti u istoimenom glavnom gradu Puket, gde je arhitektura u klasičnom evropskom stilu.

Bogatstvo prirodnim resursima učinilo je da Puket, koji je ujedno i najbogatija regija na Tajlandu, ima burnu istoriju. Mnogi su dali svoje živote u borbama protiv burmanskih osvajača, a posebno su se istakle sestre bliznakinje Kun i Mun. U njihovu čast na Puketu je podignut spomenik, koji je svojevrsna svetinja, gde lokalno stanovništvo redovno dolazi da se moli.

 

Rajsko ostrvo Puket - Tajland plaža

Rajsko ostrvo Puket - Tajland unutrašnjost resorta

Rajsko ostrvo Puket - Tajland palme i cveće

Rajsko ostrvo Puket - Tajland slonovi

Rajsko ostrvo Puket - Tajland i tajlandsko selo

 

 

 

 

Все фотографии и рассказ отсюда http://fotki.yandex.ru/users/iulia-khanenkova/album/156609/?p=1