Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju – fotografije ZOI SOČI 2014 1

Zatvorena su Zimske Olimpijske Igre u Sočiju. Predstavljamo vam fotografije i slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju – ZOI Soči 2014

 

Kao i na početku igara i na kraju je bio spektakl za publiku širom sveta. Zimske olimpijske igre su sa uspehom održane u Rusiji. Gledamo se ponovo za 4 godine.

Olimpijska znamenja

Olimpijski pokret koristi mnoga znamenja i simbole, od kojih mnoga predstavljaju ideje i ideale koje je Pjer de Kuberten imao u svojim vizijama. Svakako najpoznatiji simbol su olimpijski krugovi. Ovih pet međusobno povezanih krugova predstavlja jedinstvo pet naseljenih kontinenata (Afrika, cela Amerika, Australija, Azija i Evropa), a boje tih krugova (sleva na desno: plava, žuta, crna, zelena i crvena) izabrane su jer svaka država sveta ima na svojoj nacionalnoj zastavi bar jednu od tih boja. Olimpijski krugovi su prvi put predstavljeni na Olimpijskim igrama u Antverpenu, 1920. Olimpijski krugovi se nalaze i na olimpijskoj zastavi koja se podiže, vijori i spušta prilikom otvaranja, trajanja, odnosno zatvaranja olimpijskih igara, a u olimpijski stadion se unosi dok se svira svečana olimpijska himna.

Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 1

Službeni olimpijski moto je latinski izraz: „brže, više, jače“ (lat. Citius, Altius, Fortius).

Ideali olimpizma su, verovatno, najbolje opisani u olimpijskoj izjavi: „Najvažnije na olimpijskim igrama nije pobediti, nego učestvovati, kao što ni u životu nije najvažnija pobeda nego borba. Velik je čovek onaj ko ne osvaja nešto bez časne borbe.

Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 2 Fotografije sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 3 Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 4 Fotografije sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 5 Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 6 Fotografije sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 7 Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 8 Fotografije sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 9 Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 10 Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 11 Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 12 Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 13 Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 14 Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 15 Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 16 Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 17 Slike sa zatvaranja zimske olimpijade u Sočiju - fotografije ZOI SOČI 2014 19

 

 

 

 

. . .