Maldivi arhipelag i 5 zanimljivih detalja o Maldivima

Maldivi su sve popularnija turistička destinacija za medeni mesec, kako u našoj zemlji, tako i u svetu. Ukoliko odlučite da obiđete ovaj arhipelag, ovo su stvari koje biste trebali da znate!

 

Istraživanje koje je putem Interneta sprovedeno januara i februara ove godine, a koje je obuhvatilo mlade bračne parove iz celog sveta, pokazalo je da se Maldivi nalaze na prvom mestu najpoželjnijih destinacija za medeni mesec. Među dvadeset najpopularnijih turističkih destinacija, Maldive je kao svoju želju izabralo čak 20,30% ispitanih parova. Zanimljivo je, takođe, da su Maldivi jednako popularni među anketiranima iz Evrope, Amerike, Australije kao i među onima sa Bliskog Istoka. Popularnost ovog prelepog arhipelaga, jednaka je i među poznatima. Mnogi VIP turisti biraju Maldive za svoj medeni mesec, a ovog meseca, za svoj drugi medeni mesec, odabrali su ih i britanski princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton. maldivi rajska ostrva

Postoje mnogi razlozi zbog kojih su Maldivi tako popularno mesto među novopečenim bračnim parovima, a sve više njih i iz naše zemlje, odlučuje se za ovu destinaciju. Pre nego se odlučite i vi, obratite pažnju na pet zanimljivih podataka o Maldivima, koji su možda ranije promakli vašoj pažnji.

  • Najveći broj ostrva na Maldivima je nenaseljeno

Maldivi su arhipelag sačinjen od 1190 ostrva, od koji je svega dve stotine njih, naseljeno. Devet stotina preostalih ostrva je nenaseljeno i netaknute prirode, što vam daje mogućnost da sa svojim partnerom imate svo vreme sveta samo za sebe, na najlepšem mestu za to.

  • Svako odmaralište na Maldivima ima svoje sopstveno ostrvo

Drugim rečima, jedan hotel, jedno ostrvo. Ovo vam daje mogućnost da i na vrhuncu sezone imate dovoljno prostora i vremena samo za vas dvoje, u hotelu, restoranu ili na plaži.

  • Maldivi su najbolja svetska lokacija za ronjenje

Voda Indijskog Okeana je na arhipelagu toliko prozirna, da je moguće besprekorno roniti i na vrlo velikim dubinama u bistroj vodi, okruženi prelepim koralima i neverovatno šarenolikim jatima riba.

  • Alkohol je zabranjen na Maldivima

Maldivi su muslimanska zemlja, tako da je kupovina ili konzumiranje alkohola u javnosti, zabranjeno. Naravno, o ovoj zabrani vodite puno računa kada ste van svog odmarališta. U samim hotelima, u koktel i vinskim barovima, konzumiranje alkohola za turiste je dozvoljeno.

  • Ostrva na Maldivima tonu

Ne radi se o šali, ovaj raj na zemlji ima svoj rok trajanja. Nadmorska visina ostrva je tek nešto iznad jednog i po metra iznad nivoa mora, i rastući nivo Indijskog Okeana dovodi do laganog nestajanja kopna. Naučnici predviđaju, da do kraja ovog veka Maldiva više neće biti.

Prelepa prozirnost okeana, koralni grebeni, mir i tišina ili netaknuta priroda, ili prosta činjenica da ovih ostrva jednog dana neće biti, šta god od ovoga, Maldivi su definitivno broj jedan na listi putovanja za medeni mesec. Možda baš vaš!