Budućnost koja počinje

Beograd na vodi: U Dubaiju predstavljanje, u Kanu premijera

Master plan projekta „Beograd na vodi“, biće u nedelju predstavljen u Dubaiju, a prezentaciji koju će voditi autor projekta Muhamed Alabar, prisustvovaće i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

 

Savetnik za privredu prvog potpredsednika vlade Siniša Mali, rekao je u Dubaiju da će se svetska premijera projekta „Beograd na vodi“ dogoditi 11. marta u Kanu, na najvećem sajmu nekretnina na svetu.

– Nadam se da će posle toga svima biti jasno da je ovaj projekat na dobrom putu da bude realizovan i kao što smo, do sad, nekoliko puta i rekli, realizaciju tog i prve korake očekujemo već krajem ove godine – rekao je Mali.

Beograd na vodi

On je dodao da će odmah, posle sutrašnjeg predstavljanja master plana, biti tačno poznato koliko objekata se gradi u okviru projekta, kakva će biti infrastruktura, o kojim projektima se radi, kakav će biti karakter sadržine tih objekata, da li su za stanovanje, zabavu, poslovni prostor…

– Sutrašnji dan je najvažniji dan u dosadašnjem razvoju Beograda na vodi. To je ključan dan jer posle tog možemo da krenemo u pripremu urbanizma i svih ostalih planskih dokumenata kako bismo taj projekat i realizovali – rekao je Mali.

On je dodao da će finalnu prezentaciju master- plana celog projekta voditi Muhamed Alabar koji je autor projekta.

Vučić je ranije poručio da će prvi radovi na realizaciji projekta „Beograd na vodi“ početi u maju, i da će čitav posao biti završen do 2019.

On je precizirao da će toranj koji će biti „nov lend mark“ Beograda, biti završen do marta 2017, da će imati 50 spratova i biti najviši u ovom delu Evrope.

Vučić je dodao da će tamo gde je sad pruga biti „beogradski Šanzelize“, da će biti šoping molova, apartmana koje će kupovati najbogatiji ljudi na svetu…

Govoreći o investitorima iz UAE, Vučić je istakao da će u projekat uložiti tri milijarde dolara, a kasnije će se deliti dobit od prodaje nekretnina na tom prostoru.

Prema njegovim rečima, brzo će početi i reklame na svetskim televizijama u koje će investitori uložiti desetine miliona dolara jer je i njihova želja da zarade novac na tom projektu.

– Beograd na vodi je investicija za celu Srbiju – rekao je Vučić i dodao da će to pokrenuti sve oblasti i povećati prihode u svim sektorima, a posebno u građevinskoj industriji.

 

Izvor: http://www.novosti.rs

Priredio: V. V. M.

oOOo