Džems Bond (Šon Koneri) je za nezavisnost Škotske od Velike Britanije

Proslavljen kao engleski tajni agent Džems Bond, škotski glumac Šon Koneri poziva Škote da izadju na referendum i glasaju za nezavisnost Škotske od Engleske i Velike Britanije. To je suviše dobra prilika da bi je propustili!

U Škotskoj se sprema referendum za Nezavisnost Škotske, to jest da li Škotska treba da izadje iz unije sa Velikom Britanijom ili ne. Kampanja za nezavisnost Škotske je na vrhuncu, javno mnenje je podeljeno i kako stvari stoje odlučiće neopredeljeni u zadnjem momentu. Škotski glasači se pitaju da li je bolje biti deo Velike Britanije i koristiti sve mogućnosti koje ta velika zemlja pruža, ili ispraviti istorijsku nepravdu koju su doživeli okupacijom silom od strane Engleza još u srednjem veku.

nezavisnost škotske

Šon Koneri, proslavljeni glumac, nekada tajni agent Džems Bond 007, koji je u filmovima promovisao britansku krunu i Veliku Britaniju, inače Škot po poreklu, veliki je škotski nacionalista i borac za autonomiju i nezavisnost Škotske. Živi na Bahamima i rešen je da se vrati u Škotsku tek kada se Škotska odvoji od Engleske.

Obratio se javnosti i Škotima poručio da izadju na referendum i glasaju za Nezavisnost Škotske i otcepljenje od Velike Britanije rečima da će glas ZA nezavisnu Škotsku skrenuti pažnju sveta na nas, i još je dodao

Kao Škot i neko ko ceo život voli i Škotsku i umetnost, verujem da je prilika da dobijenja nezavisnosti Škotske suviše dobra da bi se sada propustila!

 

 

Connery urges Scots to vote for independence

httpv://www.youtube.com/watch?v=8vDil1l86cQ

 

Top 10 Sean Connery Performances

httpv://www.youtube.com/watch?v=fCmR1Ojrvck