Kako napraviti savršene obrve – Sve tajne savršenih obrva

Preporuke profesionalnog šminkera kako napraviti savršene obrve. Otkrivamo vam tajne savršenih obrva. Profesionalno šminkanje obrva za svaki dan

 

Sve Tajne Savršenih Obrva

Kako napraviti savršene obrve - Sve tajne savršenih obrva

Ravne ili zaobljene guste ili iscrtane, obrve svakom licu daju karakter, uokviruju i ističu oko. Nekad se smatralo da žena koja drži do svog izgleda neće ni u dućan otići nepočešljanja ili nenašminkana, a danas bi se moglo reći ni bez uređenih obrva. Iako žene vrlo često zanemaruju obrve, to nebi trebale činiti budući da one uvelike odlučuju o izrazu lica.

Obrve govore o reputaciji slavi temperamentu, a psiholozi često kažu da jake obrve signaliziraju asertivne i jake ljude.

Upravo oblik obrva mnogo govori o nečijem licu. Vrlo ih često zanemarujemo i o njima uopće ne razmišljamo no upravo one imaju važnu ulogu u svakodnevnoj komunikaciji.

Vjerovali ili ne, oblik obrva mnogo govori o određenoj ličnosti i podsvjesno šalje poruku.

Obrve oslikavaju samopouzdanje, organizacijske sposobnosti, motivaciju kao i način na koji donosimo odluke. Obrve otkrivaju emocije na licu ali i osobnost. Njihova osnovna zadaća je da sprečavaju znoj i kapljice vode kako ne bi ušle u oči a osim te i estetske funkcije one imaju i važnu ulogu u prepoznavanju ljudi i lica te tako čine lice prepoznatljivim.

Iznenađenje, tuga pa čak i uzbuđenje, sve se ove emocije ocrtavaju na obrvama. One se nesvjesno podižu ili spuštaju a povezane su i sa glasom. Što više podižete glas to se one više podižu, a evolucija nam je pokazala da nam pomažu u boljem interpretiranju osjećaja.

Poželjno je da obrva počinje točno iznad unutrašnjeg, a završava koji milimetar iza vanjskog kuta oka te da bude u lagano izvijenim lukom s blagim usponom i najvišom točkom iznad vanjkog kuta oka.

Oblik obrva ovisi i o trendovima. Nekada su se nosile izrazito tanke obrve, a danas su u trendu nešto deblje obrve. Ipak trendove se ne smije doslovno shvatiti jer pojedine žene zbog proporcija svojeg lica ne smiju pratiti trendove. Naime, trendovi se mjenjaju, a jednom stanjene obrve i promjenjen oblik teško se može vratiti u prvobitno stanje. Pogledajte video i otkrijte tajnu kako oblikovati savršene obrve.

 

Tajna Savršenih Obrva – pravilno oblikovanje i iscrtavanje obrva

httpv://www.youtube.com/watch?v=V0lVuL1Ta9k

 

Ksenija Juravić

Make up artist