Nadja Novaković – apel za pomoć. Njoj hitno treba transplatacija koštane srži

Mala devojčica Nadja Novaković boluje od teške bolesti kojoj je lek operacija i presadjivanje koštane srži. Vreme ističe, solidarno joj pomozimo!


Dragi prijatelji, želim nešto da podelim sa vama…

Apel za pomoć - Nadja Novaković i transplatacija koštane srži

Zovem se Nadja Novakovic, imam 9 godina. Bolujem od jako teške bolesti matičnih ćelija. Bolest mi je otkrivena u junu prošle godine i od tada sam skoro svaki dan u Tiršovoj na odeljenju Hematologije i onkologije. Lekari u našoj zemlji nisu mogli da mi postave dijagnozu pa sam sa mamom i tatom putovala u bolnicu u Frajburg u Nemačkoj, gde su otkrili od čega bolujem. Moja koštana srž je prestala da radi i poslednja 3 meseca živim samo zahvaljujući dobrim ljudima: Igoru, Draganu, Ivanu, Banetu, Vladi, Željku, Slobi, Djordju, Joci, Strahinji, Nedeljku koji na Institutu za transfuziju redovno daju krv i trombocite za mene.

Ja mogu da se izlečim jedino transplantacijom koštane srži. Transplantacija je jako hitna i operacija se mora uraditi u Nemačkoj ili Italiji. U poslednje dve nedelje mi se stanje jako pogoršalo i stalno krvarim iz usta, telo mi je puno modrica i jako se loše osećam.

Uskoro ćete na Facebook stranici Pomozimo Nadji moći da vidite sve detalje o mojoj bolesti i načinu kako možete da mi pomognete da ponovo budem zdravo i srećno dete!

Žiro računi

Dinarski: 265-0200000054378-94

Devizni:    RS3526509000000000093

Nadja Novaković i Procena troškova transplatacija srži i terapija – Uniklinik Freiburg

Nadja Novaković i Dijagnoza bolesti – Uniklinik Freiburg