Dragana Rajblovic

Ženska i Muška Avanturistička Trka 31 maja, Stara planina

Stara planina 31 Maja 2014-e godine očekuje sve ljubitelje prirode i trčanja. Druga Ženska i muška avanturistička trka. Prijavi se, učestvuj, zabavi se!

 

Posle prve uspešno održane ženske avanturističke trke u avgustu 2013. g. na Suvoj planini, pozivamo vas na učešće u drugoj ženskoj trci koja će se organizovati na Staroj planini (opština Pirot), 31. Maja 2014.g.

 

II Ženska i Muška Avanturistička Trka - 31 maja, Stara planina

 

Kao na prethodnoj i predstojeća Avanturistička trka trka će biti podeljena u dve kategorije Sportsku (Težu) i Rekreativnu (Lakšu) kategoriju. Ovoga puta neće biti timova od dve učesnice, već pojedinačno, što vas ne sprečava da se na stazi krećete zajedno u društvu.

Sportska kategorija će imati jednu prepreku, odnosno stenu za penjanje i stazu dužine do 30 kilometara sa visinskom razlikom oko 1000 metara putem vrhova Tri Čuke (1926 m) i Kopren (1963 m). Na jednom od lepših vidikovaca imaćete zadatak „zabavnog tipa“ koji ćemo vam saopštiti po prijavi za trku.

Rekreativna kategorija će biti na drugoj stazi (put vodopada i slapova) koja je potpuno ravna tj.bez savladavanja visinske razlike. Staza je u jednom pravcu 10 kilometara i isto toliko u povratku.

Pored ženske, pozivamo vas na učešće u muškoj avanturističkoj trci.  Trka će biti na istoj stazi, ali će ići u suprotnom pravcu od ženske i tokom kretanja ćete se mimoilaziti sa takmičarkama, pa pazite da ne promenite pravac :) . Kilometraža će biti malo veća od ženske trke (oko 35km). 

Ukoliko vam je ovo mnogo, možete se prijaviti za rekreativnu kategoriju i kretati i šetati u ženskom društvu.

******

Detaljna ruta sa ucrtanom stazom na mapi u google earthu će biti blagovremeno objavljena na facebook stranici  ženske trke kao i nagradni fond. Uz nagrade za prva tri mesta sportska kategorija dobija medalje (zlatna, srebrna i bronzana), rekreativna diplome.

Skup organizatora i učesnika je 30. maja u 21h u Dojkincima. Start trke je 31. maja u 7h za sportsku kategoriju. Za rekreativnu kategoriju start je u 8h.

U večernjim časovima sledi proglašenje pobednica i pobednika, dodela nagrada i gratis večera. Za poklon majice ćemo vas obavestiti uoči trke, kao i za ostale benefite.

PREVOZ:  do mesta Dojkinci (36 km od Pirota) možete doći kolima ili autobusom. Ako u autu imate mesta možete nas obavestiti ili postaviti obaveštenje na našu facebook grupu kako bi popunili mesta i smanjili troškove goriva. Svi koji planiraju organizovanim autobusom, navešće u prijavnom formularu, da bi do početka trke imali tačan broj putnika.

SMEŠTAJ:  ko planira u šatoru mora imati svoju kamp opremu. Kamp je besplatan i biće odmah pored bivše karaule sada planinarskog doma PK Vidlič, gde je i start trke, a u večernjim satima večera i druženje.

Ukoliko želite privatan smeštaj (najbliže je selo Dojkinci i povoljne cene), odmaralište, hotel, motel…kontaktirajte Turističku Organizaciju Pirota za rezervacije i uslove  na mail: [email protected], naglasite da učestvujete u avanturističkoj trci.

******

Kotizacija po učesniku je 800,oo din do 05.maja, a 1500,oo od 06.maja do početka trke. Uplaćuje se po poslatom prijavnom formularu, na žiro račun, prilikom čega ćete dobiti uputstva mailom.

Zahtev za slanje blanko prijavnog formulara na mail:  [email protected]

Info kontakt tel. 062 837 5540;  064 1600 522

https://www.facebook.com/WomenAdventureRace

Organizator: Sportski klub „Alti“