Ketering sve rasprostranjeniji u Srbiji

 

Iz godine u godinu ketering postaje sve zastupljeniji kako na privatnim tako i na poslovnim proslavama. Danas je organizacija dečijih rođendana, krštenja, venčanja, poslovnih jubileja i uspeha praktično nezamisliva bez keteringa. Razlog tome je kako nedostatak vremena za samostalno pripremanje hrane kod kuće, tako i sve pristupačnije cene ketering usluga.

catering-buffet-business-lunch

Ketering za svačiji džep

Ketering je nekada bio dostupan samo imućnijim ljudima. Danas se situacija znatno izmenila. Ketering je postao dostupan svima. Sve je više firmi koje se bave ovom delatnošću. Samo na teritoriji Beograda registrovano je oko tridest privatnih preduzeća koja se bave isključivo keteringom. Pored toga i veliki broj restorana pruža usluge keteringa. Sa razvojem zdrave konkurencije na tržištu došlo je i do naglog pada cena usluga. Od nekadašnjeg luksuza, danas je ketering postao svakodnevica kako bogatih, tako i onih sa nešto plićim novčanikom.

Ketering na privatnim proslavama

Ketering je prisutan na privatnim proslavama svakog tipa. Zahvaljujući dostupnosti keteringa moguće je kompletnu pripremu, aranžiranje i posluživanje hrane prepustiti stručnjacima. Gotovo sve ketering službe kojima je to primarna delatnost se mogu pohvaliti visokim kvalitetom posluženja koje nude. Izbor jela je stvar ukusa klijenta, mada za svaki tip proslave postoji meni koji ketering službe nude. Jako je teško ugoditi ukusu svih gostiju, a upravo to je ono što ketering čini tako posebnim. Raznovrsnost ukusa zadovoljava i najstrožije kriterijume i zahteve. U širokoj ponudi slanih zalogajčića, kanapea, rolata, salata, roštiljskog mesa i kuvanih jela svako će pronaći nešto za sebe. Priprema hrane pomoću ketering službe ostavlja dovoljno slobodnog vremena da se domaćin slavlja posveti sebi i gostima. To je još jedna velika prednost keteringa.

Uloga keteringa u poslovnom svetu

Poslovni svet je od davno usvojio ketering kao način obezbeđivanja hrane za različite poslovne ručkove, prijeme, proslave jubileja, uspešnog poslovanja. Osim za pripremu hrane za takve događaje, velike privatne kompanije angažuju ketering službe i kao bi obezbedili obrok za svoje zaposlene. Uglavnom se radi o pojedinačno upakovanim obrocima koji obavezno sadrže kuvano jelo. Na taj način radnici kompletan ručak dobijaju na poslu. Time se povećava zadovoljstvo zaposlenih, ali i produktivnost u radu. Iz dana u dan, ketering sve više prestaje da bude povremeno zadovoljstvo i postaje svakodnevna potreba. Pogledajte primer menija keteringa za poslovne prijeme http://www.lavcakes.rs/strana/385/ketering-za-poslovne-prijeme/