Medjunarodni Dan devojčica 2014 i žensko preduzetništvo

Udruženje poslovnih žena Srbije četvrtu godinu za redom obeležava međunarodni  Dan devojčica/Girls’ Day.  Manifestacija se tradicionalno održava u 23 grada u Srbiji, uz učešće više od 70 preduzeća i oko 500 devojčica!

Samo u Beogradu manifestaciju će podržati oko 14 preduzeća, među kojima su i ona čije su vlasnice članice UPŽ Srbije (Inter Mehanika, Bel Medic, Asist centar, Afrodite Mode Collection, Media com, Maja Promet, Slovo, Vivex Trading, Enel PS, Art Ival,  Biosil, Luna, Isis, Perihard).

Medjunarodni Dan devojčica i žensko preduzetništvo

Aktivnosti organizovane povodom ovog dana imaju za cilj da se devojčice osnaže prilikom odabira svojih budućih profesija, da ne podležu stereotipima, već da se rukovode prema ličnim interesima i talentima.

Program je zamišljen kao dan kada učenice završnih razreda osnovnih škola posećuju izabrana preduzeća i tako dobijaju priliku da steknu konkretna iskustva u oblastima u kojima žene nisu dovoljno zastupljene.

Međunarodni Dan Devojčica je ustanovljen na nivou Ujedninjenih nacija i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu. Od aprila 2001. godine, kada je u Evropi (Nemačkoj) prvi put obeležen Dan devojčica, u ovoj manifestaciji je učestvovalo više od milion devojčica.

Udruženje poslovnih žena Srbije prvi put je samostalno organizovalo manifestaciju 2012. godine u 23 grada širom Srbije, kada je u manifestaciji učestvovalo 58 preduzeća, 62 osnovne škole i oko 500 devojčica iz cele Srbije.

Pogledajte Facebook stranicu Dana devojčica 2012.

Pogledajte YouTube kanal Dana devojčica 2012.

PRIDRUŽITE NAM SE!

Srdačan pozdrav,

Udruženje poslovnih žena Srbije