Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Društvo

Gluvo doba: Šta se dešava u Ukrajini – kako će Ukrajina i Kosovo slomiti EU

 

Šta se dešava u Ukrajini – kako će Ukrajina i Kosovo slomiti EU i zapadnu imperiju

Slučaj Ukrajina i pre toga Kosovo, stvorili su polugu za slom zapadne demokratije. Šta se dešava u Ukrajini što će promeniti svet

 

Šta se dešava u Ukrajini - kako su Ukrajina i Kosovo slomili EU Chisora udara KličkaAktuelno pitanje je šta se dešava u Ukrajini što mi ne znamo i kuda to sve vodi? Na prvi pogled to je jedan meč u super teškoj kategoriji super sila, pa iako je Kličko šampion u super teškoj kategoriji, ovaj boks meč vode sile veće i teže od njega, svetske super sile, a Kličko je samo mali od palube. Ili makar sekundant koji treba da baci peškir u ring kada meč treba da se preda.

Moja teorija zavere onoga što se dešava u Ukrajini je malo borbena i apokaliptična, jer ne verujem u svetski mir, jer njega nema nigde na vidiku. Teorija kaže da će posledice koje se danas dešavaju u Ukrajini biti vidljive sutra na Bliskom istoku u vidu jednog žestokog i velikog sukoba. Teorija o kojoj pišem se bazira na tome što je Ukrajina lokalni sukob Golijata i Davida – Rusije i Ukrajine, u kojem Ukrajinu može da zadesi gradjanski rat, nalik balkanskim ratovima i podele teritorija o kojoj svi govore, što znači da i svi to očekuju, ali da će sav račun za medjusobni odnos velikih sila biti naplaćen i sukob dalje prenet na Bliski istok, gde će da plane veliki rat.

Ovo tvrdim stoga što su dešavanja u Ukrajini pokazala da Evropska unija još uvek nema vojsku sposobnu da bude pretnja Rusiji. U jednom predjašnjem tekstu sam pisao da je Amerika to vojno oružje, loš policajac, koju dobra Evropa koristi za sredjivanje stvari u svetu. Evropljani kao dobri policajci su sve svoje napore svodili na diplomatske i ekonomske ucene, kulturnu indoktrinaciju i političko lobiranje satelitskih zemalja, što je davalo rezultate i dobro im je išlo u zadnje dve decenije, počev od centralno evropskih zemalja, balkanskih zemalja, preko bivših sovjetskih republika, do na kraju Ukrajine. Brisel je „milom“ i prikrivenom silom vršila kolonizaciju evropskog kontinenta. Kada je majčica Rusija, mada u prvi mah zatečena oko dogadjaja u Ukrajini, odreagovala bez kompromisa i uzela pod svoje Krim, sa namerom da tu ne stane, maćeha Evropa se našla zatečena.

EU suštinski nema snažnu i operativnu vojsku koja bi bila pregovarački adut za dijalog sa Rusima a Amerika je daleko. Evropi treba jedno 5 do 10 godina mobilizacije i žestokih institucionalnih borbi kroz Evropski parlament i sa zemljama saveznicama da stvori masovnu vojsku koja će izaći na megdan rusima. Evropa nema tu vojsku jer je štedela na vojsci da bi razvijala svoju ekonomiju, a Amerika je imala zadatak da bude vojna sila. Ipak, nema tu dvoumljenja, za 10 godina, ukoliko ne bude mnogo unutrašnjeg trvenja, Evropa bi imala vojnu mašineriju jaču od ruske vojne sile i spremnu da krene put Sibira. Ma koliko rusofili veličali domete ruske vojske, rusko nuklearno naoružanje, požrtvovanog ruskog vojnika spremnog da gine, Evropa iza sebe ima 3 do 10 puta veće resurse od Rusije, počev od ljudstva pa preko industrije, do vojnih resursa, bolje planiranje i bolju logistiku. Zato Evropa sada traži time aut, da se vojno spremi ako uopšte bude imala vremena za to.

U medjuvremenu su u medjunarodnoj politici stvorena dva faula, Kosovo i Ukrajina, to jest Krim. Oba medjunarodna spora i fenomena se tumače različito i tumačiće se različito, pravedno ili nepravedno, nedozvoljeno ili dozvoljeno. To je sada svejedno, napravljeni su presedani koji će svim nacionalnim pokretima biti uzor u propagandi, da li bi da se od svojih matica otcepe nalik kao Kosovo ili kao Krim. Takodje, Ukrajina je pokazala značaj nacije, odnosno ukrajinski desničari su toliko isprovocirali ruske nacionaliste i Rusiju, da je sve sada postalo nacionalno pitanje. To nacionalno pitanje širi se kao epidemija po celoj istočnoj i ostaloj Evropi koja to pitanje nije još uvek konačno rešila. Jer nacionalno pitanje sada oživljava svu onu noćnu moru koju je EU htela da zaboravi i izbriše iz memorije svojih gradjana – nacija i nacionalnost. Ceo projekat Evropske Unije kao super države je nadnacionalni i najveća opasnost njegove propasti leži baš u tom nacionalizmu. Sadašnja Evropska unija je uspela, ne svojom voljom doduše, da pokaže nacijama koje se graniče sa Rusijom da ih sada ne može i neće braniti od velikog ruskog medveda, već da oni sami to moraju da urade ako žele da prežive. A ako moraš sam, razmišljaju nacionalisti, onda ćeš da to radiš u okviru svog plemena. To će verovatno dovesti do nacionalnih cepanja i nacionalizacije Evrope, što je korak ka kraju evropskog sna ujedinjene nadnacionalne imperije i pada zapadne demokratije. Primer tome je već sada nacionalno osvešćena Madjarska a svi ostali su u redu za svoju porciju nacionalizma – Španci, Flamanci, Poljaci, Grci, Rumuni.

Ta situacija frustrira Evropu. Evropa nema više vremena da bude fina, ona mora da se ubrzano militarizuje. A to ne može preko noći, kao što ni ne može odmah da odbaci trgovinsku saradnju sa Rusijom, jer bi to ekonomski pogodilo ranjivo ekonomsko tržište blagostanja, što bi dodatno pojačalo uzlet desničara i nacionalista u evropskim zemljama, što je sada peta kolona EU. To stanje sa Ukrajinom, takodje frustrira mladjeg brata iz Amerike, američku administraciju koja je u Ukrajinskoj krizi pokazala nemoć da pomogne svojim saveznicima na daljinu, što na medjunarodnoj sceni dovodi do niza potresa i okretanja ledja saveznika Americi i traženje pouzdanijih saveznika. Evropa i Amerikanci su stoga u panici i traže način da brže bolje uzvrate poniženje koje im je Rusija napravila. To će se desiti i u Ukrajini i na Bliskom istoku, tamo gde Rusi imaju svoje strateške interese o kojima evropljani i amerikanci sada namerno neće voditi računa, već će naprotiv sve uraditi preko kolena. Zbrka na Bliskom istoku oko rata u Siriji, vojna hunta u Egiptu koja energizuje veliku egipatsku naciju i nema način do da spoljnim ratom reši unutrašnje tenzije, uvek borbeni Izrael i isfrustrirani Palestinci, uz vojno jake i neuračunljive Irance, tinjajući nepostojeći Kurdistan, razvaljeni i borbeni Irak i jaku ali nervoznu Tursku, te velikodušne sponzore i donatore oružja iz bogatih zalivskih zemalja, idealan su okvir za veliki rat na Bliskom istoku. Taj rat očajnički treba Americi i Evropi u svakom pogledu, da bi povratili dostojanstvo, pokrenuli svoje pregrejane ekonomije, vaspostavili nove kolonije nauštrb Rusije i iskoristili priliku velikog rata i psihoze ugroženosti da militarizuju Evropu. Evropa je postala razmažena, omekšala je, nije vojno snažna, toga su svesni evropski političari, zato neposredna opasnost velikog rata u susedstvu to sve menja.

Evropi i Americi bi svakako miliji bio rat Kine i Japana, jer je daleko od njihovih kuća i poseda a i nema sirovina koje im tamo trebaju, ali Rusija im je sada promenila planove. Sada je fokus pomeren na drugu stranu. Sada je u planu ograničeni gradjanski rat u Ukrajini, kao bi se Rusi time zabavljali, i onaj važniji rat na Bliskom istoku gde treba da se osvoje naftni resursi, dodatno etablira država Izrael i uspostavi novi svetski poredak. U tom sukobu i uz pretnju Rusije na istoku, Evropa će imati argumente da se militarizuje i da izgradi ogromnu odbrambenu vojsku za preventivne napade i osiguranje evropske nacionalne sigurnosti, kako to govori američka diplomatija. Ta vojska u suštini treba da se spremi za pohod na Istok i konačni obračun sa Rusijom.

Da se taj rat protiv Rusije sprema, kao i da se odigrava nešto vrlo žestoko na duhovnom planu, rat protiv pravoslavnog hrišćanstva, može da posluži nekoliko naizgled nepovezanih dogadjaja: Pokojni papa Vojtila vraća Rusiji čudotvornu ikonu Presvete Bogorodice Kazanske, jedna od najvećih svetinja pravoslavlja pojas Presvete Bogorodice pre dve godine stiže u Rusiju i obilazi Rusiju stvarajući nevidljivi štit, Ruska Pravoslavna crkva preduzima niz mera i slanja relikvija u sve pravoslavne zemlje, što radi i Sveta Gora, pretposlednji papa se neočekivano povlači sa trona verovatno shvativši razmere nadolazećih dogadjaja, u Siriji besni rat u kome stradaju velike hrišćanske svetinje, Izrael je počeo početkom milenijuma izgradnju Solomonovog hrama a sada ubrzano traži da se aneksira Al Aksa, velika i jedna od najsvetijih muslimanskih džamija, na čijem mestu treba da se izgradi Solomonov hram – neko smatra da je hram već izgradjen ispod nje i da će se samo podići, jer radovi ispod nje traju više od 10 godina, hrišćanske crkve teže ekumenskom dijalogu, u koji pravoslavni oci vizantijski mudro ulaze, ne da bi se spojili sa katolicima i protestantima, nego da bi kupili vreme za odbrambene pripreme, zapadni mediji i institucije agresivno uvode nemoralne standarde i ozakonjuju bezakonje stvarajući klimu za rast agresivnosti i zombirajući stanovništvo za buduće ratne sukobe.

Cela ova mistična i fantastična priča ima veze sa onim što se u pravoslavlju zove dolazak Antihrista i što je vidljivo da je ta negativna sila predvodjena Zapadnim zemljama u ofanzivi, posebno prema pravoslavnim narodima. Jer zapadne sile agresino streme ka pravoslavnim zemljama sileći ih da se menjaju, da odbace crkvu, moral i svoj stil života. Evropa i Amerika nas teraju da prihvatimo kao normalno nemoral i bezakonje, paganizam, homoseksualizam, seksualne i sve ostale slobode, da bi uništili našu duhovnu vertikalu. Samo je do nas i Božje volje da li ćemo se tome odupreti, da li će se Zver pustiti na nas ili će nas naše pokajanje spasiti. Rusija doživljava duhovni preporod i to ometa dolazak Antihrista, jer on dolazi kada moral bude potpuno pao i nestane pravednika.

Rusi verovatno to sve znaju. Iako premrežena mrežom nevladinih obaveštajnih, masonskih i satanističkih organizacija, Rusiju ipak čuva sama Bogorodica i svi sveti. Veliki duhovnici Ruske pravoslavne Crkve su danas blizu vrha ruske vlasti i imaju šta pametno i vidovito reći ruskim vlastima. Pravoslavlje se uzdiže nakon perioda komunizma i ateizma, što strašno nervira zapadni svet. S druge strane, ni ruske obaveštajne službe takodje neće sedeti skrštenih ruku i potpirivaće nacionalne sukobe svuda diljem lijepe naše Evrope. To im je jeftinije i efikasnije nego da stvarno ratuju sa evropljanima. Tako da će Evropa ili postati vojna tiranija ili pocepana lekcija iz demokratije i istorije, s obzirom da demokratija zna da oslabi vojnu moć jedne zemlje, jer nisu svi Englezi, pa kada demokratski odluče da idu u rat, onda svi to i urade punom snagom. U svakom slučaju će demokratija u Evropi biti na udaru, jer demokratija nikada nije bilo suštinsko opredeljenje zapadnog sveta, ono je samo društveni model kolonizacije materijalno slabih zemalja. Zato je ono šta se dešava u Ukrajini danas, zapravo uvod u globalni sukob zapadne civilizacije sa pravoslavljem, jer maske padaju.

Ali ne zaboravite, Kosovo je bilo prapočetak svega, ideja i malo parče zemlje ali veliko duhom i nebom. Kosovski boj i mit koji je vekovima nadahnjivao Srbe za oslobodjenje, sada će kao novovekovni kosovski mit otimanja teritorija od strane NATO snaga i nacionalno zaokruživanje naroda, biti vodilja za sve separističke i autonomaške evropske pokrete.

Sledeće godine, 2015-e počinje niz procesa koji će transformisati EU, da bi verovatno 2022-e godine Evropa kakvu je danas znamo, bila zamenjena novim igračem – igračima. U tom sledu dogadjaja, priča se da će jedna mala i jedna velika slovenska zemlja odigrati istorijsku ulogu u rušenju sila Antihrista. To su Crna Gora i Poljska. Kako će se to desiti ne znamo niti nam je dato da znamo, ali znamo za znamenja koja su tamo.

Tako su Srbi ponovo svojim otporom urušili jednu veliku imperiju. To se zove usud ovog naroda.

Š.V.

 

Biblija – Jevandjelje po Mateji, glava 13.

 

I onaj dan izišavši Isus iz kuće seđaše kraj mora.

2 I sabraše se oko Njega ljudi mnogi, tako da mora ući u lađu i sesti; a narod sav stajaše po bregu.

3 I On im kaziva mnogo u pričama govoreći: Gle, iziđe sejač da seje.

4 I kad sejaše, jedna zrna padoše kraj puta, i dođoše ptice i pozobaše ih;

5 A druga padoše na kamenita mesta, gde ne beše mnogo zemlje, i odmah iznikoše; jer ne beše u dubinu zemlje.

6 I kad obasja sunce, povenuše, i budući da nemahu žila, posahnuše.

7 A druga padoše u trnje, i naraste trnje, i podavi ih.

8 A druga padoše na zemlju dobru, i donošahu rod, jedno po sto, a jedno po šezdeset, a jedno po trideset.

9 Ko ima uši da čuje neka čuje.

22 komentara

 • Sad sam se razočararala u Š.V kojeg sam tu cijenila, tekst koji ga je srozao i mojim očima zbog nekih razmišljanja i još neistinitih. Mislila sam da je Š.V. pravi vjernik pravoslavac ako se uopće za bilo koga može raći „pravi“ takav ne postoji nigdje. Samo velikih grešnika ima a pravih nema.

  Zašto vam je vjera UVIJEK politika? A Antikrist kada dođe dolazi svima, kao što kada Isus dođe u paruziji, zadnjem slavnom dolasku postat će samo lijevo i desno, za one blagoslovljene i proklete. U kojem smislu birate onda desno ili lijevo 🙂 ?

  Do nedavno sam se divilia razmišljanjima u Vašem tekstu vezano za
  izbore a ovo sad. Umjesto da razmišljate kao mirotvorac. Ne znam, imam osjećaj da ako izbije rat da ćete jedva čekati da se uključite u njega. Ma tko vam želi zlo? Ljudi su žedni Boga, kruha i mira.

 • Kako god da se odvija i šta god da se dogadja u čoveku se uvek radja novi „čovek“ (nova svesti i nova ljubav). Previše se čovek napunio poimanjem sveta i života kao da je on nešto striktno podeljen na belo i crno, Bog i demon itd…
  Život ima nešto mnogo lepše što se odvija i razvija u svakom čoveku pa čak i onda kada život i dogadjaji znaju da zabole.
  Kada bi sve bilo izdeljeno na one koje Bog favorizuje i čuva preko nekih ljudskih tvorevina i druge koji su na strani antiboga onda bi ovaj svet postojao samo nekoliko sekundi i nimalo duže.
  Politika i ratovi su samo ljudska bolna zabava u procesu učenja života u procesu otkrivanja i saznavanja da je samo ljubav put i način kako treba živeti i odnositi se prema životu.
  Bog ne zaizima ničiju stranu jer On zna da bismo svi mi najradije da ga prisvojimo i da on dokaže i pokaže našim „neprijateljima“ kako smo baš mi moćni… Sve dok tako gledamo Bog zna da bi se nas kao takvih trebalo najviše pribojavati.
  Bogu smo jednako dragi svi mi na kojoj god da smo strani i u kojem god delu ove planete da smo se rodili nezavisno od religije i nacije i nezavisno od bilo čega drugog. Njega nije briga šta u ovom trenutku verujemo jer zna da mu se ne možemo približiti (neće nam dozvoliti) sve dok naša srca ne ispuni ljubav prema svakom čoveku i svakom živom biću.
  No, i ovaj blog je zabave radi pa ćeraj dalje. Ko ima prava bilo kome da stavlja prepreku na lično vidjenje, mišljenje stav…
  Dok smo u humanim stanjima svesti uvek ćemo u jednoj ruci držati venac mira a u drugoj mač za odsecanje glava.
  Ko bi mogao postaviti ispred sebe Putina i Obasmu i da kaže ovaj je od Boga a ovaj od ne-boga i da jednom treba skinuti glavu?
  Obojica su od istog Oca i obojica, čak i u ovakvim situacijama čine korake učenja ljubavi. Pre ili kasnije će se obojica naći u krilo Božije obgrljeni ljubavlju Njegovom.
  Sve ono dotle (što znači i ovo sada) jeste cena duhovnog izrastanja i otkrivanja sebe kao božanstvenog bića. A taj Putin ili Obama je praktično svako od nas, na jedan ili drugi način.
  No, nastavimo našu igru.

 • Sve vas pozdravljam komentatori, neću polemisati, jer odosmo u nadnaravnu ravan a stvarnost je vrlo surova. Real politika je na delu u kojoj uvek mali čovek strada.

  Umnožite molitve svoje.

 • Kada bi političari djelovali po Božjem rata ni nevolja ne bi bi bilo.Kada bi jedan Putin i Obama (za mene su potpuno isti, i puno zla obojica čine) radili po Božjim zakonima onda bi bilo bolje, jer vlast je moć i manipulira ostalima. Svima nam je grozno, ali svima jer su na vlasti moćnici bez Boga koji ruše sve pred sobom u ime svjetovnih zakona. Evo primjer vlade u Hrvatskoj, boli njih džon što je narod gladan, njhovo jedino rješenje je „rezanje“. Obezvrijedili su sve i opustošili sve. Narod ih „mrzi“ a nitko im ništa ne može. Svoje remene nisu stegli, trbusi im rastu, fali im rupica na remenima (kaiševima), dok druge deložiraju nehumano i izbacuju na cestu. Primjer kako čovjek otupi i kako ga ne dira tuđa nevolja. Uništavaju sve što se uništiti može i DA kako reče Š.V. „mali čovek strada“. Razmišljam dva dana….možda nekad treba i taj ponos da umre da bude mir. Pa nema veze ako si u pravu, cijena ponosa je velika, ubije čovjeka. E sad…kada bi se i desio mir, dali bi to bio pravi mir ili lažni mir. Mir uključuje slobodu a ne porobljavanje, mir uključuje radost i bezbrižnost, mir uključuje BOGA. Da, moliti jedino preostaje da Bog promijeni srca okorjelim moćnicima a to može potrajati dok je svijeta jer je srce PREOKORJELO i mnoge su ljuske na njemu otvrdnule.
  Slažem se da je stvarnost surova i mi možemo svi biti nevini u njoj i možda nas sutra već ne bude jer nitko nije popustio. Oni koji su prošli rat ne žele više ni jedan. Pogotovo ne taj da se uplete u svjetski. Sve velesile koje posjeduju nuklerno oružje su prijetnja svjetskom miru kad tad.
  Ja sam želim svima mir i radost života. Puno želim. 🙂 i sebi to želim i tebi. Heroji su umorni i pripadaju prošlosti, tebi pripada Bog i ovaj tvoj neprocjenjivi život. Ratovi su besmisleni. Đavolsko oružje protiv života. A nitko neće da popusti i nitko nikome ne vjeruje jer je nestao Bog i na istoku i na zapadu.

 • Zapravo nije Bog taj koji je nestao nego ga se neće.Radije govore „raspni ga raspni“. Kršćani razapinju svoju braću kao što je židovski (hebrejski) narod razapeo Isusa iz tog istog naroda. I tako dok se razapinje Sin istog nam Oca zaboraviše na Boga moćnici koji se zovu Božjima. Zaboraviše jer ne žele ni čuti da smo svi od istoga nam Oca Nebeskoga. Da istom nas ljubavlju voli naš Bog, svak od nas mu je neprocjenjiv ali politika je đavao.Političar koji se svaki dan ne moli Bogu i ne čita Sveto Pismo je loš političar i moćnik.Tko ne poznaje Božje zakone poznaje svoje i po svojoj volji čini.
  Samo bih još dodala, stvarnost ma kako ona izgledala, ona je uvijek duhovna. Mi smo uvijek u duhovnom boju ili ratu. Božji vojnici i oni đavliji. Oko nas su anđeli ili demoni.
  Doviđenja

 • Vidite Martina, duhovna borba se vodi od postanka sveta, nikada se i ne završava dok se čovek sam bori. Kad Bog stane iza čoveka ili naroda, ko može protiv njih. Zato iza svakog rata stoji duhovna dimenzija rata, neko verovanje u nekog boga, da li u istinitog Boga ili Mamona. Stoga je politika tako prožeta verom i vera politikom, jer ljudi se medjusobno bore ljudskim sredstvima, samo onim što poznaju. Malo koji političar poznaje istinito verovanje a niko ga se i ne drži.

  Samo oni retki pravednici koji zaista upoznaju Boga prepuštaju samom Gospodu da ih on brani. O tome nešto za par dana.

 • INTERMARIJUM“, TAJNI PROJEKAT VATIKANA: UKRAJINA KAO „SANITARNI KORDON“ PREMA RUSIJI
  Jedan od starih projekata prekrajanja Evrope – Intermarijum (Međumorje), zajednica država između Crnog mora i Baltika, zamišljenog posle Prvog svetskog rata kao “sanitarni kordon” protiv Sovjetskog Saveza, odnosno Rusije.

  Vek od početka Velikog rata obnavljaju se optužbe iz vremena Habzburga i Trećeg rajha da su Srbi i Rusi izazvali prvi svetski sukob, a vaskrsavaju i stari projekti prekrajanja Evrope. Jedan od njih je Intermarijum (Međumorje), zajednica država između Crnog mora i Baltika, zamišljene posle Prvog svetskog rata kao „sanitarni kordon“ protiv Sovjetskog Saveza, odnosno Rusije. Ova ideja je između dva svetska rata uživala veliku podršku Vatikana i Velike Britanije.

  Ukrajinska Narandžasta revolucija od pre nekoliko godina i aktuelna kriza su nesumnjivo deo politike Intermarijuma. Njen ogranak na Balkanu ogleda se u neprestanom pritisku na Srbiju koja se dugoročno smatra proruskom.

  „Austrougarska predstavlja najbolje područje za početak evropske federacije. Više država Austrougarske, čak i ako jednom dobiju potpunu nezavisnost, uskoro će se zbog raznih interesa naći prisiljene u ovoj ili onoj formi da budu zajedno. Podeljene, one će brzo doći pod dominaciju Nemačke“, pisao je 1918. predstavnik SAD u Švajcarskoj profesor Džordž Heron, američkom predsedniku Vudro Vilsonu.

  Za takvo rešenje zalagala se i tajna katolička organizacija Intermarijum s veoma ambicioznim planovima da u buduću konfederaciju uključe prostore između Baltičkog, Crnog, Egejskog, Jonskog i Jadranskog mora.

  Na jugoslovenskim prostorima Vatikan, ali i neke druge snage nisu bile zadovoljne stvaranjem Jugoslavije i radile su na jačanju hrvatskog secesionističkog faktora na svaki način.

  Prvi Intermarijum je nastao pod snažnim uticajem Vatikana. Bio je to pokušaj Svete stolice da nadomesti deo gubitaka uticaja koje je pretrpela nestankom Austrougarske.

  Glavni dobitak u to vreme Vatikan je video u obnovi Poljske, koja je tada zahvatila zapadne oblasti današnjih Ukrajine i Belorusije. Međutim, britanske službe, a pre svega MI6, kao i Vatikan podržavali su niz pokreta, čak i sa neofašističkim shvatanjima, koji su delovali na širokom prostoru Istočne Evrope i Balkana sa ciljem slabljenja ruskih pozicija.

  Ogranak politike Intermarijuma na Balkanu se očituje kroz pritiske prema Srbima, koji se prepoznaju kao dugoročno proruski elemenat.

  Intermarijum je dugo bio van žiže pažnje nauke, sve dok devdesetih nisu otvorene arhive Kontraobaveštajnog korpusa SAD. Izveštaji iz Rima s kraja Drugog svetskog rata obelodanili su da je Intermarijuma, kao obnovljenu i proširenu Habzburšku monarhiju smislila istoimena vatikanska tajna organizacija koja je uključivala i ultrakonzervativne političare širom sveta.

  Ista organizacija stajala je i iza „pacovskih kanala“ kojima su na desetine hiljada ustaša, nacista i ukrajinskih esesovaca pobegli u južnu Ameriku.

  Intermarijum je bio pun sveštenika, monaha i redovnika jezuita, benediktinaca i franjeavca. Imali su štamparsku mašinu za izradu falsifikovanih isprava, upravljali su mrežom samostana koji su služili kao skloništa, prali prljavi novac i što je možda najvažnije organizovali su efikasne propagandne kampanje koje su išle u prilog britanskim interesima.

 • S.V. radujem se Vašem novom tekstu 🙂 Slažem se donekle, no mi vjerujemo u istoga Boga pa smo se zakrvili, eh da, mi smo jeres pa smo mi i skrivili, mislim da tako otprilike ide tumačenje, jel da? Nije to baš tako.

  Petkana, to su same laži. Bolesne. De napiši izvor otkud si to skinula, normalno je da o tome pišu srpske stranice i neprijateljski raspoložene. Stvarno sam se opet razljutila, napisala sam ti svega i obrisala.
  Zar ti zaista misliš da je tvoj narod bez mane i grijeha, da je tvoja crkva takva? Svugdje ima blata i močvare i kukolja. Nemojte tako ljudi, zašto vam je posao uvijek ocrnjivanje drugoga. Tako se nikada nitko neće izmiriti. Zašto stalno ona oko za oko zub?

  Nanervirah se, a evo Uskrs još malo, baš me zanima hoće li mi ga tko od vas ovdje čestitati.
  S.V. biste li Vi meni čestitali moj Uskrs ili je to isto grijeh?

 • S.V. možete mi ovo objasniti, ma nije mi baš jasno, stvarno.

  Milutin ‘braći Rusima’ poručuje: ‘Znajte da smo mi jedan narod, ista slavenska krv u nama teče, jedina je istinita pravoslavna vjera u gospodina Isusa Krista, našeg spasitelja. Mi podržavamo sve rodoljubive snage u Rusiji gdje su Rusi samosvjesni i gdje znaju da im je jedini put uz gospodina Isusa Krista i uz povratak cara pravoslavnog koji će biti zaštitnik svih pravoslavnih na planetu Zemlji’, rekao je četnički vojvoda.

  povratak cara pravoslavnog? Zaštitnik svih pravoslavnih na Zemlji?

  Kod nas su zaštitnici na Nebesima, oni koji su sveti, koji je to zaštitnik od ljudi u ljudskom obličju nesavršene naravi? Ljudske. Ček, zaštitnik pravoslavnih od koga, od nepravoslavnih? A JEDINI NAM PUT uz Isusa Krista! Bože prosvijetli nam pamet, ovo su hereze za mene. Pitam se kakva je to vjera u Boga gdje su drugi neprijatelji po svom određenju?

  Molim Vas da meni neukoj pojasnite, jer meni ovo uz dužno poštovanje prema pravoslavlju zvuči kao hereza.

  U cijelosti imate ovdje

  http://www.jutarnji.hr/video–cetnicki-krim-tim-bradati-vojvoda-milutin-dosao-pomoci-braci-rusima—mi-smo-jedan-narod-/1170880/

 • @ Martina
  Da li ste sigurni da se Vi i Crkva kojoj pripadate dovoljno cisti da mozete drugima traziti `trun u oku` ? Da vi imate pravo `da prvi bacite kamen` ?
  Da li ste sigurni ako krenemo brojati razbijene prozore pa na dalje da ce zbir
  biti u vasu korist ? Ide Uskrs velite ? Sigurni ste da se sebe potpuno ocistili i spremili za taj dan , pa imate vremena za druge ? Srecan vam Uskrs !

 • Mora vam biti jasno ko stoji iza gotovo svih nedela na ovome svetu. Žao mi je što to poistovećujete sa vašom Verom.
  Posle Hitlerovog poraza na hiljade ustaša i njihovih saveznika izbeglo je na zapad vatikanskim „pacovskim kanalima“.Mnogi su se vratili 1990,kada je režim Franje Tuđmana NDH proglasio legitimnom težnjom hrvatskog naroda da ima državu.Austrija,Nemačka i Vatikan najglasnije su podržali Tuđmanovo nasilno odvajanje Hrvatske od Jugoslavije,dok su prve tri države koje su priznale samostalnost Zagreba bile Litvanija,Letonija i Ukrajina.
  U avgustu 95. Hrvatska je prekršila sporazum iz 92. i napala teritorije na kojima su živeli Srbi koji nisu hteli da priznaju Tuđmanovu vlast.Za samo sedam dana proterano je ili pobijeno 380.032 Srba.
  Mada i islam i geopolitika igraju uloge u sukobima na istoku Evrope,njihovo istinsko razumevanje je nemoguće bez spoznaje hiljadugodišnje istorije katoličkog neprijateljstva prema pravoslavlju.Nimalo ne čudi što se istorija sistematski prećutkuje,pa čak i lažira.
  Ne treba biti genije da se shvati zašto.

 • Postoji čitav niz tajnih i javnih planova koji se danas sprovode širom sveta od strane različitih igrača. Samo je pitanje koliko je ko jak igrač i ko de sve uključi u neki plan, pa imamo slučaj da su u raspadu SFRJ učestvovali zajednički na istoj strani, inače sukobljene strane. To se sada dešava i sa Ukrajinom, ne postoji samo jedan Master plan za tu zemlju i te ljude, ali treba prepoznati ko ima najače poluge.

  Vatikan je svetski igrač više od hiljadu godina, to je dokumentovano mnoštvo puta. To nikoga ne treba da iznenadi, pa ni katolike. Medjutim, sada nije glavni igrač.

  A pravoslavni car je posebna tema, on ako je miropomazan i u veri, ima zadatak da čuva društvo koje mu je povereno u ispravnoj veri. Postoji ispravna vera, jeres, zloverje. Ako vi ispovedate Isusa Hrista a to činite na pogrešan način, krivite i menjate veru, drugačije je tumačite i živite, pravoverni su dužni da se drže dalje od vas, jer niste brat, sestra u Duhu, nego u formi. Zadatak cara i države pravoslavne je da vas čuva od neverja. A pravoslavlje je katoličanska vera, nadnacionalna 🙂

 • Dobro je Vojsije, Vi čini se čitate samo komentare koji vama pašu, jeli sam ja počela prva napadati? Dala sam primjer je vječito šutim i puštam da pada kamenje na mene.

  E Vojsije, probudio se onaj milenko u vama, davno sam to shvatila. Davno. Vama paše samo onaj koji govori kako vi mislite. Iz vas ne ide iskrena čestitka nego rafalna paljba.

  Ne znam tko je razbio prozore ali to je prečesta pojava. Nadala sam se nekoj normalnijoj reakciji, da je svetinja npr. svačija crkva.

  Vojsije, pozdravite svog Milenka. Davno sam to shvatila. Žao mi je.

  Petkana hvala na odgovoru. Mislite da ja imam pravo OVDJE bilo što reći? Uvijek se govori samo jedna istina. Na primjer, Vojsije nije uopće dao komentar koji bi dao neki vjernik a govori mi o čistoći srca, Vojsije kojeg sam naivno hvalila… Znate, uvijek samo po jednoj strani a onda se begrešnost pojavi sa bičem, ne ide to tako. Biti čovjek je priznati loše i od svoga a ja sam to masu puta priznala, što sa druge strane ama nikad nisam čula. Toliko o čistoći. Da Vojsije, ispovijedila sam se, pa ako jesam to ne znači da nemam dostojanstvo.

  A ovo „srećan vam uskrs“ moglo je biti i neka psovka,tako zvuči. Nabijeno emotivno netrpeljivošću. Ja prva bacila kamen, jeli vi čitate komentare? Strašno i neistinito.

  Čemu se ja čudim ovdje? Vrijeme mi je da se pokupim. Ali neka vide ostali koji posjećuju blog a ima iz iz Hrvatske kako se razmišlja,ima ih, komentiraju.

 • Š.V. hvala na komentaru, razumjela sam.Imate dobar način objašnjavanja a da se ne povrijedi.Kao da meni nije jasno da u Vatikanu ima svega, pa to zna i katolički svijet,od masona pa nadalje….Ali nije na meni ili nekom mom da o tome misli jer i sam papa unutar ima svojih neprijatelja, moje je da mislim na sebe.Kako mi reče i Vojsije koji ima pravo komentirati druge i braniti sebe a ja nemam. 🙂
  Hvala, očekujem spomenuti tekst, zanima me ta tema a sa ovom sam nadam se završila, nadam se da neće biti provokatora jer se onda mučim obuzdati. Vježba u kreposti, možda izdržim.

 • Martina,mi smo isti narod,slovenski.Samim tim i ista duša.Postoji gotovo pravo obožavanje između,doduše retkih,osvešćenih i tako je oduvek bilo i biće.Većina je nažalost nasela na ono što su im vekovima usađivali Nemačka i Vatikan,dva centra fašizma,koji kroje onako kako im odgovara,u čitavom svetu.
  Narodi su od Boga,a nacije su tvorevima ljudskog uma,pa samim tim sklone degeneraciji,odnosno nacionalizmu.
  Božansko se uvek otkriva lično, u sebi (ezoterično), do njega čovek dolazi radom na sebi, nadilaženjem subjektivne svesti, i svojim preobražajem i usaglašavanjem sa objektivnom, božanskom svešću dok ne postane njeno oličenje. Najviša božanska prisutnost otkriva se čoveku uvek jednostavno, nežno i nevino, kao dečiji šapat i osmeh. Rezultat njenog osvešćenja je uvek veća ljubav. Ona je uvek dostupna kroz živo iskutvo, samo od čovekove objektivne svesnosti zavisi da li će je spoznati.
  Iluzije i manipulacije se uvek dobijaju kao gotove od strane nekog verskog autoriteta. Zbog lažnosti im je potrebna sva sila autoriteta i šarenilo verskih ceremonija. One su za sve ljude iste, to su uvek neki „zakoni“ volšebno pristigli s neba, diktirani od nekog drakonskog Boga u obliku tiranina. Takve verske manipulacije su uvek javne, ne potiču od živog iskustva i zato mnoštvo ljudi može da ih primi i deli u istovetnom obliku. Otuda i napor da se ovakve manipulacije očuvaju uvek iste kao dogme, da se uče napamet i imitiraju – što se uvek svodi na licemerje. Taj napor je uvek proizvodio tiraniju, nasilje i zločin u ime vere.

 • Intrigantni podaci, javni a ne tajni, ne spominju se a svi znaju, na primer, država Vatikan je okupirana država, doslovno. Čuveni Garibaldijev marš na Rim od pre 150 godina, kada je vojska novostvorene i nikada do tada u istoriji postojeće Republike Italije, okupirala Rim i regiju Lacio, koji su činili vekovima Papsku državu. Tada su Lacio i Rim aneksirani a država Vatikan je svedena na jedan blok zgrada, odnosno papsku rezidenciju. Pape su stoga nekoliko puta bacale anatemu na Republiku Italiju i dugo nisu htele da je priznaju.

  Inače, Republika Italija je stvorena uvozom ateističko jakobinske revolucije pod vodjstvom italijanske elite sklone francuskim idejama.

  S druge strane, raspad SFRJ su pomogle 3 sukobljene strane, koji su nastupili kao saveznici: Vatikan, Nemačka i anglosaksonski zapad. Niko nije više satanizovao Vatikan od anglosaksonskih medija, kao što nikad nije bilo toliko prolivene krvi izmedju nemaca i anglosaksonaca, izmedju nemačkih katolika i protestanata takodje. A opet, zajedno su pocepali SFRJ.

  Tako da je svetska politika multipolarna, jednostavno nekada nemamo dobre informacije da razaznamo pojedinosti, mada jedna jedinstvena neljudska sila, nenaklonjena čoveku, sve to inicira i ljude gura u ratove i propast. Njoj se čovek ne može suprostaviti bez pomoći Svevišnjeg i Svih Svetih, kako se to u Crkvi stalno priziva.

  Umnožimo molitve i odlaske u crkve u ovim danima, za mir medju ljudima, ovo su praznični dani puni blagoslova za one koji se drže Puta.

 • Ja samo znam da ću moliti za mir i da ne bude rata i neka se vrši volja Božja. Hvala na trudu oko komentara.
  S.V. ili Š.V.? – ne piše isto ispod teksta i u komentaru. Ili niste ista osoba?
  Raspad SFRJ uzrokovali su domaći. Ali to sad više nije ni važno. Prošlost. Sadašnjost je važna, ona je uvjet budućnosti. A mislim da svi sada možemo biti napredniji nego jučer.
  Nije meni važna Ukrajina, ne navijam ja za nikoga, navijam za mir. Možda u početku, ali već nekoliko dana mislim ma ja bih učinila sve samo da bude mir. Samo dali bi mir bio uistinu mir to me muči, znate kad date prst pa vam otkine ruku?

  Meni je danas Veliki Četvrtak pa zatvaram komentiranje sa svoje strane. Svima svako dobro.
  I ako sam nekoga povrijedila nehotice je. I ja sam čovjek. Imam svoje rane i ružna sjećanja i mi smo izgubili ono što smo voljeli i one koje smo voljeli. Nitko mi ne može vratiti moje. Čovjek oprosti ali svejedno boli i dođe suza na oko a u srcu ti se stisne.
  Ah, neka vam je svima blagoslovljen život. Budite mirotvorci. To i sebi želim.
  Sretno.

 • Petkana, teško mi je to objasniti, ja vjerujem srcem a ne Vatikanom. Iskustvo koje sam prošla, neizlječiva bolest (Multipla skleroza) i Krist me dodirnuo i ozdravio, trajalo je nekoliko godina, simptomi su nestali i imala sam još ozdravljenja od migrena i neuralgija po vjeri u Krista. Stala sam ispred raspela, zavapila za ozdravljenje i obećala Bogu vjernost. Bacila sam tablete u wc školjku. Ja se molim Kristu ne Vatikanu. Petkana, ja pripadam rimokatolicima, vidiš da Krist ozdravlja i voli i nepravoslavne, neću se ja brinuti o Vatikanu neka se brine Bog koji će sve suditi. Iskreno, ja ovo sve prvi put čujem. Postoji Istina i laž. Ja sam odabrala PUt, Istinu i Život, a meni je to Krist. Ako me Krist ozdravio i pokazao mi da me voli u „mojemu“ onda meni ove priče ničemu ne koriste i ne dotiču, razumijete?

  Meni je brat svaki onaj koji vjeruje u Krista ili sestra. Meni su kršćani braća. Žao mi je S.V. ali ti si moj brat ma šta ja tebi bila.

  Doviđenja ljudi. Pripravite put Gospodinu.

  http://www.youtube.com/watch?v=flsW77EKKnc

Ostavite komentar