Kušadasi – šta vam sve nudi letovanje u Kušadasiju

Popularno tursko letovalište Kušadasi nudi obilje mogućnosti za ispunjen odmor. Letovanje u Kušadasiju je dinamično i uzbudljivo, postoji mnogo toga što možete obići

 

Kušadasi ili Ostrvo ptica

Kušadasi, Turska, je jedno o poznatih i popularnih letovališta poslednjih godina. Posebno je popularno letovanje za mlade u Kušadasiju zbog obilja zabave koje taj ljupki morski grad nudi.

Turska je zemlja kontrasta koja privlači sve veću pažnju turista. Zemlja kontrasta, koja izlazi na čak četiri morske obale, Crno, Sredozemno, Mramorno i Egejsko more. Kolevka civilizacije, spoj kontrasta, sa jedne strane žurno ide u budućnost, dok se sa druge strane vredno bori da očuva tradiciju i mnoge znamenitosti koje je krase.

Kušadasi - šta vam sve nudi letovanje u Kušadasiju panorama

Kušadasi je nekada bilo malo ribarsko mesto, zvano „Ostrvo ptica“. Danas je to veoma živ grad, prepun ljudi, dešavanja, kafića, restorana. Privlači sve veći broj turista iz godine u godinu, posebno turista sa naših prostora. Ukoliko ste odlučili da leto provede u Turskoj, možda je baš Kušadasi prava destinacija za vas.

Veliki grad u kome život ne prestaje tokom 24h dnevno za svakoga nudi ponešto. Nalazi se na severnoj obali Egejskog mora. Predivne plaže, sa smaragno zelenom bojom mora, divnim peskom nešto je što će vam pružiti mir i odmor ukoliko je to ono što želite od svog letovanja. Međutim, ukoliko ste mlada osoba željna zabave i dobrog provoda i u tom slučaju je Kušadasi pravo mesto za vas. Barovi na plaži organizuju fenomenalne dnevne žurke, gde sa velikim brojem svojih vršnjaka, uz dobru muziku i koktele zabava traje do zalaska sunca, nakon čega ste svakako u mogućnosti da dobar provod preselite u neki od mnogobrojnih kafića i diskoteka koje rade tokom čitave noći.

Posebno poznat bar u Kušadasiju, na plaži, sa fenomelanim ozvučenjem, enterijerom, muzikom, jeste Miracle beach bar. Koliko god opisivali, taj provod je nešto što morate sami doživeti, i svakako ćete poželeti da se tu i vratite.

Ukoliko svoje letovanje provodite u Kušadasiju, postoji još veliki broj mogućnosti za zabavu, ali i obilazak nekih znamenitosti i mesta po kojima je Turska prepznatljiva u čitavom svetu. Posetite:

• Pammukale

• Efes

• Aqua park

Pammukale

Pammukale, ili pamučna tvrđava jedna je od glavnih turističkih atrakcija u Turskoj. Nalazi se u jugozapadnoj Turskoj, u blizini grada Denizlija. Ovo je jedno od najinteresantnijih mesta na svetu. Odaje utisak malih bazena izvajanih u ledu. A u stvari je te blistavo bele kaskade stvorilo taloženje minerala, što je trajalo milenijumima.

U Pammukale-u se možete kupati u tim malim bazenčićima.

Kušadasi - šta vam sve nudi letovanje u Kušadasiju Pamukale

Antički grad Efes pored Kušadasija

Prva asocijacija mnogima kada kažete Efes jeste pivo. I to, ali daleko više od toga. Efes je grad u Turskoj, najvažniji trgovinski i kulturni centar starog mediterana. Antički grad, jedan od najlepših gradova u maloj Aziji, savršeno je očuvan, a nedavno ponovo otkriven. Po legendi ovaj grad su osnovale Amazonke, žene ratnici.

Hram posvećen grčkoj boginji lova, divljine i plodnosti, Artemidi, jedno od sedam svetskih čuda, nalazio se u Efesu. Podignut je oko 550 godine pre nove ere, a danas se od njega mogu videti samo ostaci.

Kušadasi - šta vam sve nudi letovanje u Kušadasiju Javna biblioteka

Aqua park u Kušadasiju

Za turiste željne adrenalina, u blizini Kušadasija se nalazi akva park u kome možete provesti dan ispunjen zabavom i uzbuđenjima. Aqua park nudi za svakoga ponešto, pored nezaobilaznih ležaljki i bazena za opuštanje i uživanje na suncu, tu je veliki broj različitih tobogana. Najopznatiji je „Zamak”, koji sadrži čak deset različitih tobogana, a po građi neodoljivo podseća na neke evropske dvorce ili one koji se mogu naći u Diznilendu. Svakako, tu je veliki broj terena za sve sportove, stoni fudbal, tenis, veliki broj barova za predah sa dobrom muzikom.

 Kušadasi - šta vam sve nudi letovanje u Kušadasiju aqua park Fantasy

Kušadasi vas očekuje! Zabava vas očekuje! FanGroup vas vodi u Kušadasi na nezaboravno letovanje!