Dečija igraonica

Kvalitetno provedeno vreme u dečijoj igraonici

 

Popularnost dečijih igraonica iz godine u godinu sve više raste. Deca su ih prihvatila sa velikim oduševljenjem, ali i roditelji koji su konačno dobili priliku da se odmore uz čitanje novina ili druženje sa prijateljima, dok im se deca bezbrižno igraju u pravom malom dečijem carstvu igraonice. Dečije igraonice organizuju i različite kreativne radionice prilagođene deci. Pored boravka tokom dana, igraonice su postale vrlo popularno mesto i za proslavu dečijih rođendana.

 Kvalitetno provedeno vreme u dečijoj igraonici

Svakodnevno igranje i druženje u dečijoj igraonici

Deca prosto uživaju u boravku u igraonici. Širok, otvoren prostor za igru, mnoštvo igračaka i različitih istraživačkih poligona čine da se dete vrlo prijatno oseća u svetu igraonice. Istraživanje lavirinta sa posebnim preprekama razvija kako maštu, tako i motorne funkcije mališana. Druženje sa vršnjacima u igraonici je i jedan vid socijalizacije i učenja deljenja prostora i igračaka sa drugima, što je posebno značajno za razvoj dece koja nemaju braće i sestara.

Tokom boravka u igraonici o deci brinu animatori, tako da se roditelji mogu potpuno opustiti. Za vreme boravka u igraonici roditelji imaju mogućnost korišćenja bežičnog interneta i dnevne štampe.

Kreativne radionice u dečijoj igraonici

Kreativne radionice u dečijim igraonicama podstiču dečije stvaralaštvo, kreativnost, razvijaju osećaj delotvornosti kroz različite obuke crtanja, slikanja, vajanja različitim materijalima, osmišljavanje nekih predmeta. Na taj način dolazi do razvijanja koncentracije, istrajnosti i optimizma neophodnog za kreativni razvoj. Dete samo odlučuje šta će napraviti i od kog materijala, što su neretko prve dečije samostalne odluke. Svako dete je nadareno za neku oblast, a kreativne radionice omogućavaju da se njihov talenat ispolji još u najranijem detinjstvu. Na taj način ćete se i Vi i dete upoznati sa potencijalnim mogućnostima koje treba iskoristiti.

Proslava rođendana u dečijoj igraonici

Dečije igraonice su postale prave rođendaonice. Danas gotovo sva deca baš u igraonici proslavljaju svoj rođendan. U zavisnosti od toga koji rođendan dete slavi mogu se organizovati različite forme dečijeg rođendana. Za one najmlađe od dve do sedam, osam godina praktikuju se klasične rođendanske zabave ili maskembal, pri čemu maske i kostime za svu decu obezbeđuje igraonica. Deca starijeg uzrasta više preferiraju žurke od igranja sa igračkama, tako da su se igraonice potrudile da i njima izađu u susret i omoguće im da proslave rođendan u pravom malom disko klubu dečije igraonice.