SD Zadužbina i humanitarna pomoć za Kosovo

Nastavlja se akcija za naš narod na Kosovu i Metohiji. Humanitarna pomoć stiže zahvaljući aktivistima SD Zadužbina

.

Aktivisti Srpskog društva Zadužbina su od 26.-27. aprila 2014. obavili 15. isporuku pomoći na Kosovu i Metohiji i tom prilikom isporučili ukupno 3275 evra pomoći koje su donirali naši dobrotvori.

Posetu smo počeli obilaskom mlekare na Novom Brdu koja je u zaključnoj fazi izgradnje i svi radovi se ubrzanim tempom privode kraju, da bi mogla što pre da počne sa preradom i proizvodnjom mleka koje će se dopremati sa obližnje farme koza u selu Prekovci.

SD Zadužbina i humanitarna pomoć za Kosovo Mlekara Novo Brdo april 2014

Projekat opremanja mlekare smo pomogli sa 1850 evra koji će biti namenjeni za kupovinu ulazne kapije koja je potrebna s vidika zaštite objekta i okoline, i velikog šporeta na drva za sam objekat. Obišli smo i farmu koza u selu Prekovci koja već uveliko funkcioniše.

Akciju isporuke pomoći smo nastavili obilaskom socijalno ugroženih porodica. Prvo smo obišli porodicu Vesić Slavice iz sela Odovce u opštini Kosovska Kamenica i njeno troje dece Jelenu (17), Miloša (16), i Dejana (13). Sa njima u kući živi i nepokretna baka za koju svi brinu. Porodici je kupljena veš mašina u vrednosti 240 €.

SD Zadužbina i humanitarna pomoć za Kosovo porodica Vesić april 2014

U selu Donja Šipašnica smo obišli porodicu Milanović Dejana. Sa ženom Janom i decom Danicom (2) i Danilom (6 mes.), dele kuću sa Dejanovim roditeljima, a od nameštaja nemaju skoro ništa. Za tu njih je bila najneophodnija kuhinja, pa smo tako toj porodici uplatili kuhinjske elemente sa sudoperom u vrednosti 230 evra kao i trokrilni orman u vrednosti 120 evra.

SD Zadužbina i humanitarna pomoć za Kosovo porodica Milanović april 2014

U Vrbovcu smo obišli porodicu Simić. Dalibor, Sanja i sin Andreja žive kod Daliborovih roditelja. Dalibor i Sanja su nezaposleni i nemaju nikakva primanja. Porodici smo uplatili bračni krevet sa dušekom u vrednosti 190 evra i trokrilni orman u vrednosti 120 evra, i tako obezbedili osnovni nameštaj za ovu mladu porodicu.

Obišli smo i dve porodice na predlog oca Isaije iz Visokih Dečana. U selu Tučep kod Osojana smo obišli Radoša i Olgu Romanović, stariji bračni par koji živi u povratničkoj kući. Na preporuku o. Isaije smo kupili veš mašinu koja će ovom starijem bračnom paru u mnogome olakšati kućne poslove.

Porodici Bičanin Slavice iz Velikog Kruševa, njenom sinu Stefanu i ćerki Vesni smo nabavili 300 l zamrzivač u vrednosti 285 evra.

SD Zadužbina i humanitarna pomoć za Kosovo prodavnica nameštaja Kristal Gračanica

foto galerija >>>

Kupovinu potrebnog nameštaja i bele tehnike smo kao i prošli put obavili u prodavnici nameštaja Kristal iz Gračanice, a iskreno se zahvaljujemo i H.O. Majka devet Jugovića na ukazanoj pomoći prilikom isporuke 15. donacije „Za srpski Kosmet“.

Zahvaljujemo se svim priložnicima koji su u želji da pomognu napaćeni srpski narod ukazali poverenje nama i našem društvu, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se ova isporuka pomoći uspešno sprovede.

Pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, Krajini i Republici Srpskoj je i dalje preko potrebna! Zbog toga apelujemo na svu našu braću i sestre da se priključe humanitarnoj akciji. Novčane priloge u R. Sloveniji možete da uplatite na transakcijski račun:

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA, HUMANITARNA POMOĆ

02068-0257912364, referenca : 00 1389

za uplate iz inostranstva: IBAN : SI 56020680257912364
SWIFT : LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2, LJUBLJANA

ili na PayPal adresu: [email protected]

Dobrotvorne priloge možete da uplatite i lično kod aktivista Srpskog društva Zadužbina

Kako radili, tako nam Bog pomogao!

Srpsko društvo Zadužbina +