XIII Konkurs za najkraću kratku priču IK Alma

Alma i Beografiti organizuju tradicionalni regionalni XIII konkurs za najkraću kratku priču za 2014-u godinu. Žiri će izabrati priče koje će ući u Zbornik najbolja kratka priča

 

 

XIII KONKURS ZA NAJKRAĆU KRATKU PRIČU

Izdavačka kućaAlma”, u saradnji saBeografitima”, organizuje XIII konkurs za najkraću kratku priču. Šalju se do tri neobjavljene priče ne duže od 15 redova (900 znakova). Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja.
XIII Konkurs za najkraću kratku priču IK Alma
Priče, odštampane u jednom primerku (pošto priče skeniramo, više nisu potrebna tri primerka), potpisuju se šifrom, a razrešenje šifre dostavlja se u zasebnoj manjoj koverti, gde se navode i osnovni podaci o autoru (datum i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, imejl adresa…). Žiri će dodeliti I, II i III nagradu. Priče, potpisane imenom i prezimenom, mogu se poslati i elektronskom poštom, i u tom slučaju ne učestvuju u konkurenciji za nagrade, ali će biti objavljene u zborniku – ukoliko to svojim kvalitetom zavređuju. 

Radovi se šalju na adresu:
Alma
Molerova 62-A
11000 Beograd

ili

[email protected]
Pošto veliki broj mejlova, iz nepoznatih razloga, ne stiže do nas, svima koji priče pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko vam ne odgovorimo, molimo vas da priče pošaljete ponovo. 
Konkurs je otvoren do 1. septembra 2014. godine. Žiri će proglasiti pobednike 15. oktobra. Objavljene priče neće se honorisati. 
Sve informacije o konkursu, nagradama, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa.
Đorđe Otašević                                          Darko Kocjan
(„Alma”)                                                           („Beografiti”)