Recept kako se pravi Čorba od pasiranog povrća

Čorba od pasiranog povrća je idealan obrok za sve koji su na postu, koji su na dijeti ili jednostavno žele zdrav i ukusan obrok

 

Čorba od pasiranog povrća je danas na meniju. Iskoristite sezonu kada ima svežeg povrća koje nije iz staklenika, da što više jedete čorbe i potaže od povrća. Čorba od pasiranog povrća se lako pravi, ukusna je i hranljiva. Uz upotrebu savremenih kuhinjskih aparata kao što su blender, seckalica ili štapni mikser, veoma je jednostavno da se napravi čorba od pasiranog povrća.

Kuvajte čorbu ili potaž od povrća što češće svojoj deci, značiće im za zdravlje.

Čorba od pasiranog povrća

Čorba od pasiranog povrća – sastojci

– 3 krompira

– 3 šargarepe

– 2 paštrnaka

– 3 praziluka

– 1 kriška kupusa

– 2 l vode

– so, začini

– 50 g ulja

– (ili 50 grama maslaca za mrsnu varijantu

– (200 g kisele pavlake za mrsnu varijantu)

Kako se pravi Čorba od pasiranog povrća

Povrće očistite i sitno seckajte ili iseckajte u seckalici. Nalijte vodom povrće, posolite i kuvajte sve to jedno 15 minuta dok povrće ne omekša. Kada je povrće kuvano ocedite ga, propasirajte i nalijte vodom u kojoj se kuvalo i pustite da ponovo provri. Skinite penu po potrebi i na kraju dodajte ulje. Dobili ste posnu čorbu od povrća.

Mrsna čorba od pasiranog povrća: U sudu u kojem ćete služiti dobro umutite maslac i kiselu pavlaku. Stalno mešajući sipajte vruću čorbu od povrća. Ukrasite seckanim peršunom. Služite toplo uz kroton ili seckani dvopek.

Prijatno!